Vårduppen på Eid 2020

Postet av Førde IL - Symjing den 1. Mar 2020

Vårduppen gjekk av stabelen på skuddårsdagen og førte symjarane inn i våren med mykje god symjing. Førde IL Symjing stilte med 23 approberte symjarar på Eid denne gangen og fire rekruttar.

av dei elste symjarane, så var det Simen Furesund Grimeland (04) som nok kunne smile breiast etter helga. Han kom under minuttet for første gang på 100 fri på ein individuell start, han har vore under på stafett tidlegare, men no kom han inn på 58:83. Han persa også på 50 fri på søndagen med tida 26:44. Der tok han sølvet forran Reinert. Simen tok med seg heim 2 gull fra Eid. Reinert Erland (04) har begynt å få litt forbedring i symjeformen, og han leverte tider han ikkje har vert i nærheten av siste året. Han satte også pers på 50 fly og 200 fri. Han tok med seg heim 4 gullmedaljer på sine 6 starter. på både 200 bryst og 200 medley, så melder han om tider nær pers, så no skrur han på forventningene framfor LÅMØ. Artur Grzebieluch (04) setter pers på 50 fri og får også sølv på 100 fri.

På stafetten 4x50 fri, så blir i tilleg til dei tre 04 gutane, også Anders S. Kvåle (05) med på laget. Dei kommer inn på fine 1:49:72 og tar gull på denne øvelse, Dramaet i denne øvelsen skulle imidlertid skje i det foregående heat der Førde hadde to lag med litt yngre symjarar. Laga symde heilt likt på alle etappar, og det skulle ei god vendig til fra Ludvik Guldhav (06) på siste etappe til, for at laget hans skulle gå av med denne prestisje fylte heat seieren. I mål skiller det mindre enn to sekund.

Det var to mix stafetter, og der stakk Førde av med seieren på begge stafettene. På laget symde Simen, Maren, Reinert og Sunniva.

Damene til Førde stikker av med seieren på 4x50 fri, og dei gjer også mykje bra individuelt. På laget symde Ingrid, Jenny, Maren og Natalie. 

Natalie Råheim(09) (på bildet under) leverer igjen eit godt stemne. Hun svømmer inn til streke tider på alle sine øvelser, og er også yngste deltager på jente sida på 800 fri. Der svømmer hun inn til sterke 13:31:94, og det er bare registret 3 svømmere i hennes årsklasse i Norge som har gjennomført 800 fri i konkurranse. Natalie tar seieren i alle øvelsene hun stiller opp i , og tar heim heile 9 gull medaljer.

Teodor Monsen (09) svømmer nesten alle øvelser, men leverer også han ett meget godt stemne. Einaste øvelsen han ikkje deltar på er 200 buttefly. Han setter 6 nye perser og får registret sin første 800 fri med tida 15:03:44. i gutteklassen 09 er det berre to gutar i heile landet som har fullført og fått tid på denne øvelsen. Teodor tar heim heile 8 gullmedaljar.

Sjølv om vi gjerne skulle hatt fleire rekruttar med til Eid, så var dei som stilte opp, veldig flinke. Dei leverer flott svømming med både gode tider, og viser fremgang på teknikken sin. No har klubben ein liten jobb å gjere for å få med fleire til neste stemne, og det skal vi klare. På bildet under har Andreas, Styrk, Viljar og Emma akkurat fått sine medaljer.

Lagleiar Andrè Monsen kjørte bussen som alle symjarane var med på. 

Etter at rekruttane var ferdig med søndagens øvelse, så ville Anders, Reinert og to Eidarar Daniel vindfjell og Eirik Karlsen prøve seg på krinsrekorden på 4x50 fri. Dei kom inn mindre enn 2 sekund bak rekorden, men dei har ein draum om ein dag å slå denne rekorden. Det ville blitt uoffesielt ny rekord siden dei ikkje syme på samme lag, men dei ville no prøve uansett.


0 Kommentar

Stuparane til Bergen på treningstur.

Postet av Førde IL - Symjing den 1. Mar 2020

Stuparane til Førde IL Symjing var ein på ein treningstur til Bergen. Der hadde Bergen Stupeklubb, som er Norges beste stupeklubb, laga til eit meget flott opplegg for våres stupere. Bakgrunnen for at dei reiste til Bergen, var at i Førde så finnes det ikke noen trampoline som dei kunne trene på. I Bergen så har de alt utstyret en stupeklubb trenger + litt til for å komme på ett meget høyt nivå. 

Bergen Stupeklubb stilte med to instruktører, ei som har deltatt i OL to ganger, og ein av topp instruktørene/trenerne i klubben. Stuparane fekk prøve seg på hoppegrop, ei grop med skummputer som dei kunne hoppe og falle nedi. Dei fekk også testa ut trampoline og diverse øvelser på eit slikt sprett golv. 

Etter land treninga, så vart det også litt stuping og hopping i det store stupebassenget i AdO. Der fekk dei prøve seg fra 3 meter og lavere. Fleire hadde aldri vert så høgt som 3 meter, og nokre fekk til sitt første stup fra 3 meter. Etter treninga, så fekk dei utdelt diplomer for vel gjennomført økt. 

Stuparane hadde det så gøy i Bergen at dei vil tilbake mange ganger. Eit slikt annlegg kan ein berre draume om i Førde, men ein del apparater kan ein sjølvsagt få til om ein veit kva knappar ein skal trykke på. For stupmiljøet i Førde som er eit veldig ferskt og ungt miljø, så ville det å få ei hoppegrop, trampoline og 3 meter tårn være gull verdt. Slik vi har det idag, så må ein til Bergen for å trene på dei måla ein skal oppnå i stupskolen.

Om du som leser dette har lyst å prøve stuping, så kan ein melde seg på stupekurs i Førdehuset. Kurset heiter Svale, og einaste krav, er at ein klarer å komme seg inn til kanten i bassenget for eigen hjelp. For noken, så høyrest det skummelt ut å stupe, men her begynner vi heilt på lavaste nivå, og det er mykje hopping og lite stuping til å starte med. Så blir det meir og meir utfordrande etterkvart.

Under kan ein sjå litt bilde fra stup treninga i Bergen


0 Kommentar

Førde symjarane med gode resultat i Bergen

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Feb 2020

Førde stilte med 11 symjarar fra klubben, som valgte å starte vinterferien i Bergen på symjestemne. I Slåtthaughallen arrangerte Arna SLK LÅMØ – kvalik. Dette var det siste stemnet i vår region for å kunne kvalifisere seg til LÅMØ som skal arrangeres i Førde den 13.-15. mars. Symjestemnet var for utøvere klasse 2004 til 2009. Våre symjarar dro med ulike målsettinger. Nokon er allereie godt innanfor trygg plassering i sammendraget og ynskte stemnetrening, medan fleire er nær grensa på å være inne eller utanfor topp 24 i sin årsklasse, som kvalifiserer til deltaking på LÅMØ.

Våre symjarar gjer en flott innsats. Det er mange solide perser blant symjarane. Dei yngre symjarane leverer sterke tider, også med tanke på at fleire av dei var for nokre få veke siden i Årdal. Allikevell klarer dei å forbedre seg masse i Bergen. Det kjem av at dei får meir erfaring, og klarer å disponere øvelsen sin bedre. Dette kjem til å bli heilt fantastisk gøy når vi kjem til LÅMØ i Førde. 

Dei eldre symjarane tok også viktige poeng i kampen om å være inne blandt topp 24. Oliver Øksland og Artur Grzebieluch (begge 2004) overraska på fleire øvelser. Oliver slo til med 2:25 på 200 rygg, noke som gjer at han er på skuddhold til topp 3 i årsklassen. Han satte også 4 personlege rekorder på 5 starter. Artur forbedra seg også på 4 av 5 øvelsar og klatra inn på topp 30 i 04 klassen. Dette er den høgste plasseringa til Artur nokon sinne. Begge desse to karane har komt inn i symjegruppe via intensiv kursing, siden dei var relativt "gamle" i forhold til kva ein ofte er når ungar begynne på kurs. Dette er noke vi prøver å legge til rette for når det kjem inn ungdom som gjerne vil prøve symjing. Da er det ekstra kjekt når dei lukkast.Fv: Oliver og Artur. Begge med pers på 4 av 5 øvelsar.


0 Kommentar

Forhåndsbestilling av mat og meny til LÅMØ 2020

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Feb 2020

LÅMØ 2020 meny Sunnfjord Catering på Førdehuset..docx

Klikk på vedlegget og sjå menyen til Sunnfjord Catering som ein kan forhåndsbestile til LÅMØ 2020.

Menyen er fra cafèen på Førdehuset. I cafèen er det ikkje tillete med medbrakt mat, så om ein har medbrakt, får ein nyte dette på tilvist område. Vi anbefaler alle å bestille i god tid, slik at det ikkje vert stor trengsel mot slutten av stemnet.


0 Kommentar

Førde IL Symjing på United World College

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Feb 2020

I nokre veke har trenar Øystein Erland vore på United World College på Flekke i Fjaler kommune og bidratt med symjeundervisning for fleire av elevane på skulen. Pga. den labre vinteren med lite snø som elevane skulle brukt til å førebu seg til ridderrennet, så vart det symjing istaden. Elevane kjem fra mange forskjellige land, og nokre har også funksjonsbegrensingar. Nokre av elevane hadde gode symjeferdigheter, medan andre ikkje kunne symje i det heile. Øystein var der tre fredagar i denne omgang, og elevane fekk litt innføring i diverse teknikkar dei kan øve på for å bli betre til å symje. På så kort tid så får ein ta det litt utifra nivået på gruppa, og gjere det ein kan få gjort noke med. Elevane som var mest utrygge, hadde ein flott fremgang, og nokre fekk nok trua på at det ikkje er heilt umogeleg å lære seg å symje.

Fyste økta var det mest fokus på linje og fraspark i linje. Litt flyting og det å være under vatn både på rygg og mage. Andre økta hadde Øystein med seg undervanns pusslespel og bildelotto til oppvarming. Dette vart populært, og tilbakemeldingane var at dei skulle ynsje dei hadde slikt i hallen på Hauglandsenteret. Dei lærte litt meir om crawl og det å få tak på vatnet med å lære seg litt sculling teknikkar.  Siste økta var det meir rygg symjing, og det å finne balansen når ein flyte på rygg og skal rotere fra side til side. Den økta vart også avslutta med litt livreddning, der dei fekk prøve seg på både å symje med ein person, og ilandføring.

Det var meget god stemning i gruppa, og Øystein fekk mange flotte tilbakemeldingar frå elevane. Det er nok ikkje heilt utenkeleg at det vert fleire økter på skulen. Gjerne når open water sesongen begynner. Da flytter vi symjeundervisninga ut i fjorden, og får ta litt utfordringar der.

På bildet ser vi at dei lærer seg å ha fremdrift på rygg med plate, medan Øystein observerer og kjem med innspel til korleis dei skal justere for å få opptimal fremdrift.

Her øver vi på å finne balansen, pluss å få litt fremdrift med beina.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline