Førdesprinten 2021 med ny klubbrekord.

Postet av Førde IL - Symjing den 6. Jun 2021

Førdesprinten 2021 vart gjennomført i helga med deltakarar frå Førde og Eid. Symjarane har levert meget gode resultater, som blei krona med ny klubbrekord på 4x50 lag medley mix. Ny tid er 2:06;92 På laget symde Jenny Bjørkhaug(07) 36;79 Rygg, Reinert S. Erland(04) 31;24 Bryst, Anders S. Kvåle(05) 29;14 butterfly og Sunniva S. Hallanger(07) 29;75 Crawl. 

Bestemannspremiene gjekk til Jenny Bjørkhaug(07) fra Førde, og Daniel K. Vindfjell(04) fra Eid. Dei fekk med seg frisbee golf sett som premie.

Det vart sette mange nye personlege rekorder, og mange som fekk forbedra sine låmø tider. Mikal Eriksen (09) fekk også godkjent sin tid på 200 rygg, og er dermed klar for LÅMØ Vest 2021. Vi hadde også med oss to nye debutanter som approbert. Det var Viljar Vegsund (08) og Armandas Belaglovis (09) Dei Gjennomførte stemnet veldig bra, og fekk fleire gode tider. 

Deltakinga var veldig bra. Vi hadde 23 påmeldte approberte symjarar fra Førde, og 16 påmeldte rekruttar. Rekruttane holder ett godt nivå, og fleire er nær å kunne approbere seg. 3 utøvarar fra Para gruppa var også med, noke som er svært gledelig for klubben at dei også vert med på stemnet. Simen Furesund Grimeland og Reinert S. Erland har begge vert trenere for rekruttane dei siste vekene, og har forberedt dei godt til stemnet. Dei var også lagleiarar for rekruttane.  

Under følger litt bilder fra stemnet med både deltakere, dommere, funksjonærer og lagleiarar. 

Neste stemne er på Eid om 2 veke, der sattser vi på enda mer forbedring for symjarane. 


0 Kommentar

Nyhetsbrev nr 4 Førde IL Symjing

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Mai 2021

Da er vi kommet godt inn i våren og de fleste svømmekurs er no avslutta for sesongen. Stupekursa og hai kurset fortsetter frem til sommeren, også har vi oppretta eit kurs for videregående som samler opp mange av dei som ønsker å delta på Førdesprinten 5-6 juni. Her er det flott oppsluttning, og det kan bety at det blir bra mange rekrutter når vi kommer til stemnet. 

Vi har arrangert eit klubbstemne der vi fekk satt opp alle låmø øvelser, og nokre sprint øvelser. Det har vert god fremgang på mange svømmere, og no har vi fått inn fleire på rankingen på låmø enn vi hadde i forkant. Det er veldig gledelig, og motiverende for svømmerne at de presterer så bra. 

Styret har konstituert seg siden årsmøtet, og leiar er Harald Olav Aamot(midten). Kasserer er Merete Skrede(fv). Resten av styret består av:(fv) Maren Vinjevoll Årdal, Randi Scheflo, Lars idar Vegsund og Kristin Guldhav. 

Klubben planlegger no Førdesprinten 2021 innafor dei reglene som kan komme til å gjelde. Styret har gått inn for å etablere ein stemne komitè, som skal jobbe for at stemna skal bli arrangert på ein best mulig måte fremover. 

Svømmeskolen står no fremfor ein større make over. Vi skal no gå over til eit system der vi har kontinuerlig påmelding, og gi eit større og bedre tilbud til barna som går i svømmeskolen. For dei som går på videregående kurs, blir det ein 3 dobbling i antall treninger iløpet av ein sesong. Fleire detaljer vil komme på dette i eit eiget innlegg. 

Vi skal også innføre eit premierings system der svømmerne kan på årsavsluttninga, få tildelt ein premie hvis dei har klatra til eit gitt nivå på ein tabell som vil bli presentert for svømmerne. Dette håper vi skal være ein motivasjon for svømmerne å trene til for å klare neste nivå. Også skal vi bestille noen mynter som er egenprega, som skal deles ut til dei som setter nye klubbrekorder. 

På årsmøtet til  hovudlaget Førde IL, så fekk Symjeskuleansvarleg og trenar, Øystein Erland tildelt årets Eldsjel pris for sin innsats for symjeklubben i 2020. 


0 Kommentar

Spenst Symjecup 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 18. Apr 2021

På årets varmaste helg, så passer det vel ikkje bedre enn å arrangere eit symjestemne i Førdehuset. Førde IL Symjing, arrangerte Spenst symjecup 2021. Det var eit stemne med deltagere kun fra Førde IL Symjing. Det var også eit kjærkomment stemne for dommerne, slik at dei også får trent seg til større stemne som kjem seinare i år. Pga korona regler, så var det berre tillatt med deltagere fra eigen kommune, og det er berre ein klubb i kommunen med approberte symjarar. Klubben er stolt over at vi kan stille med nok eigne dommarar til å kunne arrangere slike stemne sjølv. Overdommer Sissel Viddal Laache var svært godt fornøgd med gjennomføringa, sjølv om teknikken gav nokre utfordringar på første dag av stemnet.

På bildet: Overdommer Sissel Viddal Laache (nærats kamera fv) med dommerne til stemnet.

Det vart uansett eit veldig flott stemne, med masse forbedring på dei fleste. Og for fleire LÅMØ aktuelle deltagere, så var dette med på å blande dei inn i kampen om å bli blandt dei 24 beste i sin klasse.

I 2009 årsklassen.

Natalie Råheim forbedra sine LÅMØ poeng med 172 poeng. Hun svømmer meget godt på mange øvelser, og klokker inn på 34;05 på 50 fri. Hun er en alsidig svømmer som får til alle disipliner, og hun styrker sin plass på LÅMØ rankingen. 

Gabriel Amble forbedra sine LÅMØ poeng med 106 poeng. På 400 fri, så svømmer han under 6 minutter og perser med 17 sekunder. 

Even Bjørkhaug forbedra sine LÅMØ poeng med 109 poeng. Han forbedra bl.a. sin 400 fri med 39 sekunder. 

Teodor Monsen svømte berre to LÅMØ øvelser, og forbedra seg med 38 poeng. Han svømte også fleire andre øvelser, og satte mange flotte personlige rekorder.

Mikal Eriksen fekk sin første tid på 3 nye LÅMØ øvelser, og i tilleg forbedra han sin 400 fri med over ett minutt. No mangler han berre 200 rygg, før han er klar for LÅMØ.

I 2008 klassen.

Vilma Guldhav forbedra sine LÅMØ poeng med 326 poeng. Hun imponerte veldig med sin 400 fri som hun forbedra med 32 sekund, fra en tid som hun satt rett før jul. Hun svømmer også fort på de korte distansene og klokka inn ny pers på 50 fri med 5 sekund. Ny tid 32;56. og på 100 fri forbedra hun sin tid med ca 11 sekund.

Mathias Holme  forbedra sine LÅMØ poeng med 75 poeng. Han forbedra sin 400 fri med 34 sekunder, og begynner å kjenne den magiske 5 minutter grensa nærme seg. 

Sander Birkeland  forbedra sine LÅMØ poeng med 119 poeng. Han svømmer en meget bra 400 fri, og forbedrer sin pers med 58 sekunder. Sander har en meget energisk måte å svømme på, som han har fått god fremgang med. Det blir spennende å se hvordan den utviklingen blir fremover. 

Oliver Drage var berre med på Lørdagen. Han fekk ein godkjent tid på 100 fly, og har dermed alle tider til LÅMØ. Så gjenstår det bare å komme inn blandt de 24 beste i årsklassen når vi teller opp i høst.

I 2007 klassen.

William Wergeland svømte bare èn LÅMØ øvelse, og forbedra den med 50 poeng. Det var på 200 medley der han nesten klarte å kommemunder 3 minutter. Han kom inn på 3:00;49. William forbedra seg på fleire øvelser av dei litt kortare distansene. 

Sanne Furesund Grimeland satte to nye personlege rekorder på 50 fri og 50 rygg. På rygg, forbedra hun seg med heile 9 sekund.

Petrikke Monsen  forbedra sine LÅMØ poeng med 230 poeng. På 400 fri, så forbedra hun seg med 36 sekunder. Hun har også hatt stor fremgang på butterflyen, og på 200 medley, så åpna hun med 6 sekunder pers på 50 fly. På 200 IM så ble det 15 sekunder pers.

Jenny Bjørkhaug  forbedra sine LÅMØ poeng med 158 poeng. Hun satte virkelig fart på 400 meteren ved siden av Sunniva. De to kjempet side om side hele veien, og Jenny stakk av med seieren en skikkelig langspurt og vant med mindre enn to sekunder. Hun forbedra sin 400 fri med 22 sekunder, og har virkelig meldt seg på i kampen om en LÅMØ billett. 

Sunniva Skrede Hallanger  forbedra sine LÅMØ poeng med 139 poeng. Hun og Jenny hadde mange dueller, og på 200 medley, så kjempa dei om seieren heile vegen, men Sunniva kom i mål 29/100 forran Jenny. Sunniva nærmer seg også å knekke 30 sekunders grensa på 50 fri, og klokka inn på 30;06. 

I 2006 klassen.

Ludvik Guldhav  forbedra sine LÅMØ poeng med 141 poeng. Han forbedra sin 400 fri med 12 sekunder, og var for første gang under 5 minutter på denne øvelsen. Han klarte også å komme under 30 sekunder for første gang på 50 fri, og har ellers hatt ett meget godt stemne. 

I 2005 klassen.

Anders Scheflo Kvålesvømmer gode tider og viser gryende form på LÅMØ øvelsene. Han setter pers på 50 bryst med tida 34;85. Han holder ett høyt nivå og er klubbens raskeste på 50 fri med 25;50.

I 2004 klassen.

Reinert Erland setter sin første personlige rekord på ca to år når han svømmer inn på 1:09;69 på 100 rygg. Hanfekk også fleire gode tider på sprint øvelsene.

I 2003 klassen.

Henrik Stubhaug setter pers på 50 fri med 27;48. Han får også fleire gode tider og holder seg nær sine personlige rekorder på fleire øvelser. 

På bildet: Symjarane som deltok på Spenst symjecup 2021


0 Kommentar

Gratis symjekurs i påska.

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Apr 2021

I samarbeid med Sunnfjord kommune og symjeklubben har vi arrangert gratis symjekurs på Skei skule og i Førdehuset for Naustdals barna. Dette er eit tilbud som kjem til barna ved dei andre Sunnfjord skulane til sommaren. Bildet er tatt fra Skei skule sitt basseng. Vi fekk levert nytt utstyr fra klubben på tre dager, og det var klart til opplæringa starta. 

Til sommaren blir det eit opplegg med sommerskule der fleire aktiviteter skal koordineres.


0 Kommentar

Nyhetsbrev nr 3 Førde IL Symjing

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Feb 2021

Starten på 2021 har vert en stor prøvelse for mange aktive svømmere. De lengter etter å konkurrere, og det tærer på tolmodigheten for mange no. Vi holder ut, og mens vi venter på bedre tider, så prøver vi å finne på litt små ting som skal lyse opp i en ellers så "vanlig" hverdag. Det var planlagt nokre stemne no i vinter, men alt har blitt avlyst. Vi håper å snart komme igang med lokale konkurranser. 

De eldste svømmerne har vert på ein utflukt til vakre Jølster. Der blei dei utfordra til å skulle ta seg frem i den djupe snøen for å leite etter to skadde personar. Dei måtte lage ein båre av det dei fann, og bære dei heimatt. Berre for å gjere det ekstra tungt, så i tilleg til å gå i den djupe snøen, så hadde dei ca 15 kg på ryggen. Nokre hadde plukka med seg ein 15kg vektplate, medan andre hadde bunkra opp med cola boksar og mykje smågodt. Når turen var ferdig, så vanka det belønning i form av bålkos og litt slack i hytta. Strålende sol og mange minusgrader gjorde at dei fekk ein meget flott dag.

Dei eldste svømmerne har også utfordra seg gjennom vinteren på militær kampsvømmning. Dette er ein fysisk hard økt i svømmehallen, der dei skal gjere forskjellige øvelser med fullt militært utstyr på. Dette er svært populært og dei har fått satt nokre tider på dei forskjellige øvelsane slik at dei har noke mål å nå.

Vi har vert så heldig, at vi har fått trene i hallen kvar dag siden jul. No i vinterferien, så har hallen vore stengt, men Firda Billag stiller med buss. Då kan vi ta med oss dei som er heime i ferien, slik at dei kan få trene i Florø. Hallen i Førde får ein real oppgradering, som vil komme svømmerne og dommere som skal dømme på stevner til gode. Vi får heilt ny ledbelysning, og nye dusjarmaturer. I tilleg så har stuparane fått seg to nye 1 meter stupebrett. 

Låmø Vest 2021 er også under planlegging, men vi avventer fortsatt på at de nasjonale restriksjonane på arrangement skal bli letta på, før vi kan sette ein endeleg dato. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline