Gratis symjekurs i påska.

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Apr 2021

I samarbeid med Sunnfjord kommune og symjeklubben har vi arrangert gratis symjekurs på Skei skule og i Førdehuset for Naustdals barna. Dette er eit tilbud som kjem til barna ved dei andre Sunnfjord skulane til sommaren. Bildet er tatt fra Skei skule sitt basseng. Vi fekk levert nytt utstyr fra klubben på tre dager, og det var klart til opplæringa starta. 

Til sommaren blir det eit opplegg med sommerskule der fleire aktiviteter skal koordineres.


0 Kommentar

Nyhetsbrev nr 3 Førde IL Symjing

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Feb 2021

Starten på 2021 har vert en stor prøvelse for mange aktive svømmere. De lengter etter å konkurrere, og det tærer på tolmodigheten for mange no. Vi holder ut, og mens vi venter på bedre tider, så prøver vi å finne på litt små ting som skal lyse opp i en ellers så "vanlig" hverdag. Det var planlagt nokre stemne no i vinter, men alt har blitt avlyst. Vi håper å snart komme igang med lokale konkurranser. 

De eldste svømmerne har vert på ein utflukt til vakre Jølster. Der blei dei utfordra til å skulle ta seg frem i den djupe snøen for å leite etter to skadde personar. Dei måtte lage ein båre av det dei fann, og bære dei heimatt. Berre for å gjere det ekstra tungt, så i tilleg til å gå i den djupe snøen, så hadde dei ca 15 kg på ryggen. Nokre hadde plukka med seg ein 15kg vektplate, medan andre hadde bunkra opp med cola boksar og mykje smågodt. Når turen var ferdig, så vanka det belønning i form av bålkos og litt slack i hytta. Strålende sol og mange minusgrader gjorde at dei fekk ein meget flott dag.

Dei eldste svømmerne har også utfordra seg gjennom vinteren på militær kampsvømmning. Dette er ein fysisk hard økt i svømmehallen, der dei skal gjere forskjellige øvelser med fullt militært utstyr på. Dette er svært populært og dei har fått satt nokre tider på dei forskjellige øvelsane slik at dei har noke mål å nå.

Vi har vert så heldig, at vi har fått trene i hallen kvar dag siden jul. No i vinterferien, så har hallen vore stengt, men Firda Billag stiller med buss. Då kan vi ta med oss dei som er heime i ferien, slik at dei kan få trene i Florø. Hallen i Førde får ein real oppgradering, som vil komme svømmerne og dommere som skal dømme på stevner til gode. Vi får heilt ny ledbelysning, og nye dusjarmaturer. I tilleg så har stuparane fått seg to nye 1 meter stupebrett. 

Låmø Vest 2021 er også under planlegging, men vi avventer fortsatt på at de nasjonale restriksjonane på arrangement skal bli letta på, før vi kan sette ein endeleg dato. 


0 Kommentar

Treningsavgift hausten 2020

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Jan 2021

På grunn av Koronapandemien har det ikkje vore mogeleg å gjennomføre treningar som normalt i 2020. 

Styre i FIL Symjing bestemte i vår, at det skulle vurderast om treningsavgift for andre halvår skulle reduserast. Styre har no bestemt at det ikkje skal krevjast treningsavgift for 2 halvår 2020.


Styre FIL Symjing


0 Kommentar

Nyhetsbrev nr 2 Førde IL Symjing

Postet av Førde IL - Symjing den 30. Des 2020

No er året 2020 endelig ferdig. Symjarane har gjort unna sin siste trening for året og stuparane var ferdige rett før jul.  Symjarane avslutta med vannpolo på siste trening, ein idrett som vi skal starte opp med organiserte kurs og treninger utpå nyåret. 

Søndag 27/12 var det klart for 10.000 meter, og vi hadde 7 symjarar som klarte dette. Vi var 13 som deltok, der den yngste var 9 år. Snittet ble på 8350 meter. fem av dei som fullførte 10.000 er på bildet under, pluss to jenter til som holdt på mens bildet ble tatt. Dei to var Pertikke Monsen (07) og Natalie Råheim (09). På bildet fv: Mathias Holme (08) Gabriel Amble (09) Sunniva S. Hallanger (07) Jenny Bjørkhaug (07) og master svømmer/trener Sissel Leth-Olsen. Gabriel avslutta sin 10.000 meter med 25 meter fly, så da ville Natalie ikkje være noke dårlegare, så ho avslutte med 50 fly, der Petrikke toppa det med 100 fly. Så begynte dei to jentene å skulle svømme lengst. Dei avslutta med eit par ekstra lengder med ein 25 meter sprint i ein totalt mørkelagt symjehall. Noke måtte vi gjere for at dei skulle avslutte, så vi måtte bare slå av lyset, ellers hadde dei vel holdt på enda.

Symjarane hadde også sin årlege juleavsluttning før juleaften, der nissen kom på besøk. Der vart også symjarane presentert for den nyinnkjøpte 75" skjermen vi skal bruke i hallen bl.a. til å vise teknikkvideoer. 

Symjekursa for 2021 er det god påmelding til, men det er fortsatt mange ledige plasser på kursa for dei minste i Førdehuset. Baby og småbarnsvømminga er nesten heilt fullt. Påmelding til stupekursa er også bra med påmeldinger til, men det er plass til fleire. Påmelding her

Året som har gått har vert veldig anderledes, men vi har stått på og gjort det beste ut av det. Klubben ilag med Eid og symjekrinsen har arrangert eit par ekstra eindags stemner, slik at symjarane har fått konkurrert ca ein gang kvar mnd. Mot slutten av treningsåret så rauk også det midterste banetau festet i symjahallen i Førdehuset, så dette må ordnast før vi kan arrangere fleire stemne. Dette er planlagt i veke 8 ilag med at vi skal få heilt ny belysning i hallen. Dette gledar vi oss til. 

Symjeklubben er godt igang med å planlegge LÅMØ Vest for 2021, et stemne som kanskje får ein annan dato, eller arrangert på ein litt anderledes måte enn vanlige låmø for å imøtekomme smittevernkrav som fortsatt vil gjelde godt inn i 2021. Meir info om dette kjem utpå nyåret. 

Vi takker alle som bidrar til eit godt miljø i Førde IL Symjing for året som har gått, og ønsker alle eit godt nytt år.


0 Kommentar

Julestemnet på Eid 2020

Postet av Førde IL - Symjing den 6. Des 2020

Eit av få stemne som har blitt arrangert no i den siste tiden gjekk av stabalen på Eid. Julestemnet som er eit av to eindags stemne på denne sida av jul, som er eit av tiltaka vi i Sogn og Fjordane har gjort for at symjarane skal få konkurrert sjølv under strenge korona regler. 

Symjarane fra Førde har trent godt i haust og dei fortsetter med å imponere med god fremgang. Kjekt også at dei litt eldre symjarane også viser gode tider. 

Førde stilte med 16 symajrar på Eid, som vart kjørt med buss fra Firda billag til og fra.

Jentene setter mange veldig sterke tider og forbedrer seg masse. Natalie Råheim (09) fortsetter å sette sterke tider og på 400 fri så kommer hun under 6 minutter for første gang. Hun svømmer på 5:59:04 Natalie forbedrer seg med 10 sekunder på 200 IM og eit par sekunder på 50 rygg. Vilma Guldhav og Agathe Hvidsten (begge 08) gjer også sine saker meget bra. Agathe forbedrer seg med 12 sekunder på 200 bryst og nesten eit sekund på 0 fri. Vilma Forbedrer seg med 28 sekunder på 400 fri, 21 sekunder på 200 IM, 16 sekunder på 200 rygg, 4 sekunder på 100 fly, 19 sekunder på 200 bryst og 2 sekunder på 50 rygg. Petrikke Monsen og Jenny Bjørkhaug (begge 07) er også veldig i siget. Petrikke setter dagens største pers med over eit minutt på 400 fri. Hun forbedrer seg også på 200 IM med 33 sekunder, 8 sekunder på 100 fly, 11 sekunder på 200 bryst, og tre sekunder på 100 bryst. Jenny kommer under 3 minutters grensa på 200 IM med ny pers og tid 2:57:61. Hun forbedrer seg også med 11 sekunder på 100 fly, 5 sekund på 200 bryst og nesten 2 sekunder på 50 rygg. Maren V. Årdal (03) svømmer også sterke tider, men setter ikke noen pers. Hun er likevell svært nær, så det kommer nok. Det er viktig for de yngre jentene å ha ei å sjå opp til, så verdien av at Maren er med er veldig stor. 

I 2006 gutte klassen så skulle dagens duelanter Edvard Aamot og Ludvik Guldhav ha fleire inbyrdes oppgjør. på 400 fri, så setter begge solide perser, Ludvik setter den beste tiden med flotte 5:09:61, ny pers med 16 sekunder, mens Edvard perser med ca 12 sekunder og kommer inn på 5:33:80. På 200 medley så bryter Edvard 3 minutters grensa og kommer inn på 2:55:36. Ludvik tar bestetid med 2:43:90. Begge perser med ca 7 sekund. På 200 rygg perser begge med noen små sekunder. 100 butterfly, så perser Ludvik såvidt, medan Edvard perser med ca 7 sekund. Han nærmer seg Ludvik og kommer inn på 1:25:92 bare ca fem sekund bak Ludvik. På 200 bryst så får Edvard sin revansj da begge bryter 3 minutters grensa. Edvard vinner med 11/100 og får tida 2:58:55. Alt i alt ein meget vellukka dag for dei begge. 

Gutter 2004 og 2005 med Reinert Erland, Artur Grzebieluch og Anders Kvåle satte også flotte tider. Anders var litt støl i armene etter å ha vert på klattring i den nye klattrehallen på Vie på lørdagen, så han fikk ikke helt til det som var planlagt. Reinert er stabil på eit høgt nivå, og Artur forbedrer seg på 100 medley og 50 fri med nokre små tideler. 2008 guttene Sander Birkeland og Mathias Holme leverer kvar for seg heile fem nye personlige rekorder. 

I 2009 klassen har vi med tre gutar. Gabriel Amble, Even Bjørkhaug og debutant Mikal Eriksen. Gabriel sliter med ein vond hand, men setter livekvell tre nye personlige rekorder. Even har også nokre vonde ribbein, men setter to personlige rekorder. Debutant Mikal setter 5 nye tider og leverer til meget godt i sin debut. Det er alltid spennende med nye svømmere, og vi gleder oss til fortsettelsen.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline