10.000 meter symjing som start på 2020

Postet av Førde IL - Symjing den 1. Jan 2020

Ein fin liten gjeng med symjarar starta 2020 med å ha ein skikkeleg lang økt. Dei to eldste som var med symde 10.000 meter, medan dei yngre holdt det gående i intill tre timar. Åtte av ungane på treninga var 10-11 år og fleire av dei klarte over 7000 meter. Sander Birkeland (08) symde heile 7500 meter på tre timar. Også Natalie Råheim(09), Theodor Monsen(09) og Oliver Drage (08) klarte 7000. Mikal Eriksen(09) symde 5000 meter. Mikal er nettopp begynt med symjing, og har gått på selkurs i høst. Oliver og Sander er på Hai kurs, men dei er nokre av dei som blir å sjå i treningsgruppa utover vinteren og våren. Theodor og Natalie er allereie godt etablert i treningsgruppa. Totalt var det 12 symjarar på den første treninga for året, og det var meget god innsats frå alle. God mat og drikke høyrer til når ein har ein slik økt, så det var alt fra vraps til sjokolade og god drikke å sjå langs kanten idag. 

på bildet fv: Natalie, Mikal, Sander, Oliver, Theodor.

På bildet fv og tomme i blikket etter 10.000 meter: Anders S. Kvåle (05) og Reinert Erland (04)


0 Kommentar

Julelauget 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 8. Des 2019

Det tradisjonsrike Julelauget i Volda vart i år flytta til Ålesund grunna stenginga av bassenget i Volda. Førde stilte med ni symjarar i Ålesund, og dei gjorde sakene sine veldig bra. 

På bildet fv: Petrikke Monsen, Mathias Holme, Sturla Myrhol, William Wergeland, Bendik Håland, Henrik Stubhaug, Theodor Monsen, Gabriel Amble, Oliver Øksland.

Petrikke Monsen (07) var einaste jenta med til Ålesund. Ho symde ni øvelsar Det enda med fire nye persar, hvorav 100 butterfly hadde ho ein forbedring på heile 23 sekund.

Mathias Holme (08) symde også ni øvelsar. Han forbedra seg på seks av øvelsane. På 100 bryst så symde Mathias under to minutt for første gang. Ny tid er 1:55:85. Her forbedra han seg med ca sju sekund. På 100 fri, så sjokkerer Mathias alle med å symje inn på sterke 1:14:73. Han perser med ca ni sekund og får fine 217 poeng, som også kvalifiserer til B-gruppe krav i klubben. 

Sturla Myrhol (08) Symde fem øvelsar. Han forbedrer seg på to øvelsar og får godkjent tid på 200 medley for første gang. No mangler han berre tid på 100 butterfly for å være kvalifisert til LÅMØ.

William Wergeland (07) symde sju øvelsar. Han setter fem nye personlige rekorder. På 100 bryst så symde William under to minutt for første gang. Ny tid er 1:55:62. Her forbedra han seg med ca seks sekund. 

Bendik Håland (08) Symde åtte øvelsar. Han forbedrer seg på seks øvelsar. Bendik får også godkjent tid på 200 bryst, og er med det klar for LÅMØ 2020 i Førde.

Henrik Stubhaug (03) symde åtte øvelsar. Han setter tre nye perser. Han syme den raskaste 100 bryst uansett årsklasse, og klokker inn på 1:11:52 som er berre 0.7 bak pers. På 50 bryst, så er han igjen den raskaste, og får tida 32:03. På 200 bryst, så setter Henrik en liten pers, og viser at han er i god bryst form.

Theodor Monsen (09) symde heile 11 øvelsar. Han forbedrer seg på heile åtte øvelser. På 100 bryst, så symde Theodor under to minutt for første gang. Ny tid er 1:58:24. Her forbedra han seg med ca fem sekund. Theodor kommer også under 4 minutt for første gang på 200 medley, og klokker inn på 3:56:19.Perser med 12 sekund på denne. På 200 rygg forbedrer Theodor seg med ca 12 sekund. Han får godkjent tid på 100 butterfly for første gang.

Gabriel Amble (09) Symde også han, 11 øvelsar. Han setter fem personlige rekorder, og på 400 fri, så forbedrer Gabriel seg med ca 20 sekund. I tilleg får Gabriel godkjent tid på 200 medley, 200 bryst, 100 fri og 100 butterfly for første gang. 

Oliver Øksland (04) symde ni øvelsar. Han får til ein bra 200 medley og setter en liten pers på denne. Ellers syme Oliver tett på sine egne perser gjennom heile stemnet.

Publikummet fra Førde tok også seieren på tribuna. Dei var klart best i å lage lyd og heie på symjarane. Det er alltid stas når publikum er med å lage stemning, og symjarane får eit ekstra gir når dei stuper uti vatnet. 

No er det berre nokre treninger og avsluttning igjen for klubben før vi tar fatt på det nye året. Eit nytt år med mange spennande utfordringer. Klubben skal arrangere LÅMØ 2020 i mars, i tilleg til dei vanlege stemna vi har. Det vert oppstart med ein leir i Årdal første helga i Januar, også kjem stemna tett i tett utover vinter og vår. 


0 Kommentar

NM kortbane 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Nov 2019

Henrik Stubhaug var i Stavanger og representerte Førde IL Symjing på NM kortbane. Han symde 50 bryst og satte ny personlig rekord med tida 31:64. Henrik hadde ein god start, men timet ikkje vendingen heilt perfekt, så det er fortsatt litt forbedrings potensiale. Sjølve øvelsen er han godt fornøgd med, med ny pers. Klubben er veldig nøgd med innsatsen til Henrik, og gratulerer han med vell gjennomført. 


0 Kommentar

Hauststemnet 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Nov 2019

I helga var symjeklubben på Eid med ein stor gjeng. Det var totalt 28 approberte og 6 rekrutter med til Eid. Klubben kjørte i buss fra Firda billag AS og overnatta på skulen på Eid. Dette er eit av dei mest sosiale stemna vi har gjennom året, mykje grunna felles transport og overnatting. Utøverane har gjort mange gode prestasjoner, med mange nye perser, og fleire har fått nye LÅMØ tider registrert, samt forbedra sine tidlegare tider.

Henrik Stubhaug (03) som skal delta på kortbane NM neste helg på 50 bryst, viste på Eid at han er klar for NM. Med ein ikkje alt for perfekt start, så klokka han allikevel inn til ny pers med tida 31:77. Fortsatt har han litt å gå på for å få ein perfekt øvelse, men da skal alt stemme. Satser på at det skjer neste helg.

Stine Myrland (05) gjorde come-back etter skade som har hold hun ute fra trening i heile oppkjøringa til sesongen, men svømmer godt ned mot sine personlige rekorder, og det er kjekt å sjå at hun er på gang etter skade.

Sunniva Skrede Hallanger (07) fortsetter å svømme fort, og på både 100, 200 og 400 fri, så har hun raskeste tid uansett alder. 

Sanne Furesund Grimeland (07) fortsetter også fra siste stemne i Bergen med å knuse sine personlige rekorder. Den ferske 400 fri persen sin senker hun ytterligere 32 sekunder, og kommer under 7 minutter for første gang. Hun forbedrer seg også med 30 sekund på 200 medley. Totalt er det ca eit og eit halvt minutt forbedring på Sanne på Eid i helga.

Vilde Scheflo Kvåle, Petrikke Monsen og Jenny Bjørkhaug (alle 07) svømmer også dei meget bra, og forbedrer seg på mange øvelser. Desse fem 2007 jentene utgjør ein meget lovende stamme av jenter som er på vei til å gjere at klubben kan sjå lyst på framtida med tanke på rekrutering av jenter til svømminga. I klubben har det i lengre tid vore stor overvekt av gutter, men med fleire jenter på veg opp, så begynner det å se lyst ut. med 11 jenter og 17 gutter, så er tida da vi akkurat klarte å stille eit mix lag på stafett endelig over.

Artur Grzebieluch (04) gjorde også ein meget god prestasjon på 100 fri. Han symde den med mindre en 10 pust gjennom heile øvelsen. Første pustinga kom etter 35 meter, og når han får til slik svømming, så blir det pers. Han persa med 2,5 sekund, og er snart oppe på tidene til dei andre 04 gutta som har holdt på med svømming mykje lengre. 

Stafettane på lørdagen, 4x50 fri, blei av den spennande sorten både for jenter og gutter. Laga til Førde var satt opp som jevne lag på papiret, og det blei også veldig jevnt i bassenget. Førde sine to jente lag låg nesten heilt likt i tet ved venksling før siste etappe, og dei kjempa alt dei kunne for å komme først i mål. Eid hadde sterke Siri Kråkenes på siste etappe, og hun gjorde kort prosess og tok heat seieren for Eid, etter at hun hadde henta inn ledelsen Førde jentene hadde opparbeida seg. Volda sine jenter som symde i det første heatet tok førsteplassen på øvelsen, og dermed så endte Førde jentene opp med ein flott bronse medalje. På gutte stafetten så vart det enda jamnare. I finale heatet så tok Førde sine lag oppskriftsmessig ledelsen fra start og etter tre etapper så skiller det berre 1 sekund mellom Førde 1 og 2, medan Eid er 4 sekund bak Førde 2 som leier ut på siste etappe. Daniel Vindfjell fra Eid setter på ein voldsom turbo og hentar inn Førde 2 rett før mål, men Førde 1 har gått opp i ledelsen og i mål så vinner Førde 1 med 3/10 forran Eid med Førde 2 på tredje plass 1.2 sekund bak Eid. Jamnare kan det nesten ikkje bli, og det gav meget god stemning i hallen og publikum fekk valutta for oppmøtet. Søndagens stafetter der gjorde Førde sine jenter på førstelaget kort prosess på resten av laga. Sjølv om Eid åpna 5 sekund fortare enn Førde på første etappe, så var laget sitt snitt veldig bra, og Førde kom i mål 23 sekund før Eid og tok dermed gull på denne øvelsen. Guttane leverer igjen ein meget solid stafett og selv om Eid får sin revansj fra lørdagens knepne tap, så tar Førde heim sølv og bronse på 4x50 medley. Det skiller berre 2 sekund mellom dei to Førde laga.

Inn mot LÅMØ, så fekk fleire av 2009 modellane nye tider registrert. av 2008 modellane så fekk Kaja Johannesen Skrede to nye tider til LÅMØ, og no gjenstår det berre 400 fri og 100 fly før ho er klar. Vilma Guldhav fekk godkjent tidene sine på 100 fly og 400 fri, så da er hun klar for LÅMØ. Sturla Nyhammer Myrhol fekk to nye tider på øvelsene 400 fri og 200 rygg, og mangler berre tider på 200 medley og 100 fly for å være klar. 

Rekruttane fekk også prøve seg på Eid begge dagane, og dei fekk til mykje bra symjing. Lørdagen var det også stafett, og alle fekk symje på lag. Det var mange gode tider og mykje glede å sjå blandt rekruttane. 

På bildet forklarer trenar Øystein Erland rekruttane på lørdagen korleis opplegget fungerer både med stafett og individuelle øvelser. Det er mange ting som skal lærast og repeterast. Dette er nokre av fremtidens symjarar i Førde.


0 Kommentar

Grenselause idrettsdagar

Postet av Førde IL - Symjing den 2. Nov 2019

Førde IL Symjing fekk mulighet til å være med å bidra med symjeaktivitet under grenselause idrettsdagar i Førdehuset. Kristine Løvlie og Øystein Erland var med fra symjeklubben der dei hadde med seg fleire intresserte utøvere fra arrangementet. 

Fleire av deltakarane syntes at symjing var ein flott idrett, og fleire sa i ettertid at dei ynsjer å ha symjing som ein idrett dei kan fortsette med. 

For instruktørene så var dette ein litt ny utfordring etter at dei tok para symjeinstruktør kurset i høst, men det gjekk veldig fint, og dei syntes det var ein kjekk og inspirerende økt i bassenget. Mykje glede fra utøverane som gjorde heile økta til ein meget positiv opplevelse. Fleire av utøvarane fekk også lært seg nokre nye triks, og noken knekte også nokre små koder i vatn. Fleire av utøverane viser også at dei kan gå rett inn i konkurranse aktivitet om dei ynsjer dette. 

Symjeklubben skal no jobbe fremover med å få til eit tilbod til dei som ynsjer å drive med para symjing. Det har lenge vore eit ynsje fra klubben si side å ha dette tilbodet, og med dei tilbakemeldingane som kom i helga, så ser ein at det er interesse for dette, og at klubben må jobbe for å få lagt tilrette for slik aktivitet.


1 Kommentar

Levert av IdrettenOnline