Nordsjøstevnet 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 31. Okt 2021

I helga har Anders T.K. Scheflo(05) og Reinert Erland(04) vert på Nordsjøstevnet i Stavanger. For Anders sin del, så er han i tung trening til NM om knappe 2 veke. Han svømte alle øvelsene sine rundt egen pers, og forbedra seg på siste øvelse som var 100 medley, med ca 1 sekund. Anders står med 4 NM krav. Anders ender helgen med 4 øvelser på topp 10 i Stavanger.

Reinert er ikkje noken morgensvømmer, så han fekk det ikkje heilt til å stemme på 50 fri, men på 100 bryst så åpna han på sterke 31:67, som er rett over 50 bryst persen. Han kommer inn til fine 1:10:93. På søndagen så har han 50 bryst, som han har store forventinger til. Han klinker til og svømmer inn på 31:01, og klarer dermed NM kravet på denne øvelsen. 

Dermed skal Reinert og Anders til NM i Porsgrunn, og dei gleder seg masse til dette. 




NM-Ungdom 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 24. Okt 2021

Anders Tormod Kvåle Scheflo har deltatt på NM-Ungdom 2021 i Stavanger i helga som einaste deltakar fra Førde. Han deltok på 3 øvelser, og kvalifiserte seg til ein B-Finale på 100 rygg. Der forbedra han sin eigen klubbrekord og fekk tida 1:00:20.

På dei andre øvelsane så svømte han rett bak pers. Anders sin neste utfordring er Nordsjøstevnet neste helg, der han har store medaljesjangser.



Førdestemnet 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Okt 2021

Vi arrangerte Førdestemnet 2021 i helga, og det ble svømt meget bra. Fleire hadde sitt første stemne som approbert, og noken gamle svømmere stilte også til start. Det var også ganske bra med folk på tribuna, og til tider var stemningen ganske høg når dei beste svømte og under stafettane.

Emma Holme (11) deltok på sitt andre stemne som approbert, og fekk godkjent tid på alle LÅMØ øvelsane, så da er ho kvalifisert til det. Ho svømte til mange imponerende tider og kom under 40 sekunder på 50 fri som sin beste øvelse. 

Mikael Amble (11) deltok på sitt første stemne som approbert også han klarte alle krava til LÅMØ. Også han hadde sin beste tid på 50 fri, og kom inn rett over 41 sekund.  Mikael svømte heile 9 øvelser + stafetter

Kevinas Belaglovis (11) deltok også på sitt første stemne, og har begynt å samle på LÅMØ tider. Også for han var 50 fri beste øvelse, der han klokka inn på ca 42 sekund. Kevinas svømte også heile 9 øvelser + stafetter.

Den tredje debutanten i helga var Arina Leonhardsen (08). Hun har vert med i flere år som uapprobert, men tok steget opp som approbert no i helga. Hun svømte 3 øvelser + stafett. 

Nokre av deltakarane var også på hi sia av skalaen når det kommer til erfaring. Hans Fredrik Laache (SR) deltok på lørdagen, og gav dei yngre guttane ein real konkurranse. Han klokka inn på 31;76 på 50 bryst, og svømte inn på fine 58;02 på 100 fri. Han var også med på stafettlaget på 4x50 fri, og svømte første etappe på 25;56, som er berre 4/10 fra egen pers. Trenar i klubben, Øystein Erland (SR) måtte steppe inn på eit stafettlag på søndagen, og meldte seg da likegodt på ein øvelse han også. Så han svømte 400 medley, og skulle få skarp konkurranse fra dei yngre kreftene. Han måtte seg seg slått av 13 år gamle Mathias Holme med neste eit halvt minutt, medan 12 år gamle Natalie Råheim kom inn berre 3 sekund bak, og var nær å slå sin eigen trenar. 

Reinert Solheim Erland (04) hadde eit mål om å komme inn under NM kravet på 50 bryst, men slo i mål 5/100 bak. Tida holdt likevel til å ta bestemans premien på stemnet, 5 små poeng forran nr to. 

Mangen av svømmerne satte mange flotte personlige rekorder, og det er kjekt å sjå at dei som har vert litt i dvale, har no fått litt fremgang. 

Ekstra kjekt var det at Voss og Volda fra andre krinsar en S&F stilte med svømmere på stemnet våres. Det vert selvsagt lagt merke til av arrangørklubben, og ein ønsker å knytte sterkare bånd til dei klubbane som kjem på besøk til oss. Slike lokale stemne er viktig for små distrikts klubbar, og vi håper at vi kan få enda fleire klubbar på besøk på stemna våre fremover.