Langdistanse cup og Fana Sparebank Medley

Postet av Førde IL - Symjing den 21. Nov 2021

Dei to gutane Sander Birkeland og Mathias Holme (begge 08) har vert på Ågotnes i helga og deltatt på to stemne i samme basseng. 

Langdistanse cup er som det ligg i namnet, eit stemne med lange øvelser. Det var 800 og 1500 som stod på programmet. Begge gutane svømte meget bra, og svømte mykje bedre enn forventa. Lørdagen var det 1500 meter, og da svømte Sander inn på 23:01;85 medan Mathias kom inn på 19:40;93. Det holdt til ein flott andreplass, berre 5 små sekund bak førsteplassen. 

På dag to så var det 800 meter. Da er det litt høgare tempo, og Sander får fine 11:49;68, og perser med ca 40 sekunder. Mathias slår inn på 10:08;20, og nærmer seg ein litt magisk grense på å komme under 10 minutter. Mathias hadde hard konkurranse på starten av sin 800 meter, der dei i dei næraste banene åpna friskt, men Mathias hadde mest igjen midtveis og holdt unne på slutten. Han svømte inn til førsteplass på denne øvelsen. 

Fana Sparebank Medley var det andre stemnet denne helga. Det var begge dagane i etterkant av dei lange øvelsane. Begge svømte 2 øvelser kvar dag her, og det vart 7 perser på 8 starter. Gutane har fått ein flott helg med mykje god svømming, og dei har erfart mykje med tanke på disponering på lange distanser. 

På bildet til venstre, fv: Mathias og Sander. Øverst th: Sander. Nederst th: Mathias.


0 Kommentar

Landsstevnet 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 21. Nov 2021

Førde IL Symjing debuterer på landsstevnet og har med seg to symjarar. Det er Mari Stadheim Eikenes (08) og Martin Lillebø (08).

Begge symde 3 øvelser på lørdagen, og Mari symde også 3 øvelser på søndagen. Dei har begge forbedra seg frå tidlegare oppnådde tider, og er svært fornøgd med gjennomføringa. 

Landsstevnet som tok plass i Oslo i år, er eit stemne for Para svømmere i klasse S14. Dei blir delt inn i 4 klasser utifra kva nivå dei svømmer på. I år var det over 70 detagere fra heile landet, fra 17 klubber. Førde IL Symjing sin sattsing på para symjing er ein viktig bidragsyter til å være ein klubb som har plass til alle. Det er svært viktig å tilrettelegge, slik at alle som har lyst å lære seg å symje, kan få den muligheten. Vi er stolte av våres deltagere på Landsstevnet, og vi håper dei fekk meirsmak og vil ta ytterligere steg innafor symjinga.

Stemnet er også ein stor begivenhet for symjarar og dei andre som følger klubbane på dette stemnet. Det er lagt opp til eit flott program heile helga, med ein bankett lørdags kvelden som det store høgdepunktet.

På bildet fra venstre: Martin, Mari og Lagleiar Inger Sund.


0 Kommentar

NM-Kortbane 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Nov 2021

NM-Kortbane 2021 vart arrangert denne helga. Det er to år siden sist pga avlysning i fjord. Førde IL Symjing hadde med to deltakarar. Reinert S. Erland (04) og Anders Tormod Kvåle Scheflo (05).

Reinert svømte 50 bryst, og fekk full klaff. Han kom inn på ny personlig rekord med tida 30:58, og har den siste mnd svømt tida si ned med ca 1.3 sekund. Han tok komandoen fra start og leda etter 25 meter. Han enda som nr 3 i sitt heat, og var tydelig fornøyd. 

Anders starter med 50 butterfly, og får ein forrykande start. Han kommer inn på tida 26:68 og senker klubbrekorden til Hans Fredrik Laache med 6/100. 

Anders skal også svømme 50 rygg, 100 rygg og 50 fri, men får ikkje heilt ting til å stemme. Men kommer hjem fra NM med masse god erfaring og en ny klubbrekord. Anders sine kvaliteter på flykick er tydelig, og han profiterer veldig på undervannsarbeidet. 


0 Kommentar

Minipolo instruktør kurs.

Postet av Førde IL - Symjing den 8. Nov 2021

Førde IL symjing har i høst starta eit gratis tilbud i det som kalles minipolo. Det er vannpolo for dei som er under 12 år. I helga så var tre instruktører på Askøy for å ta minipolo instruktør utdannelse. Det var svært lærerikt, og tilbakemeldingene er på at dette skulle vi ha begynt med for mange år siden. 

På minipolokursa våre, så har vi 16 deltakarar påmeldt, og dei trenar ein til to ganger i uka.

Vi har jo i flere år, spilt vannpolo på svømmetreningnene, for å gjøre noe anna, men aldri som organisert idrett med regler. Stort sett handlet det bare om å drukne flest mulig, og uten regler. No har vi vert på kurs og lært regler, øvelser og litt spill taktikk. Så no er målet å få etablert minipolo som ett godt tilbud, og at vi skal etterhvert få stabla på beina eit juniorlag i vannpolo. 

Vi ønsker også å delta på minipolo turneringer, og siden aktiviteten er ganske stor på Askøy, så er det nærliggende å samarbeide med dei på dette. Vi ønsker også på sikt å få med klubbane i Sogn og Fjordane på dette, og kanskje kan vi på sikt bli ein så god klubb, at vi kan kjempe med dei best i landet. Det er hvertfall lov å drømme litt, sterkt instpirert og motivert som vi blei.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline