AdO Open 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 26. Sep 2021

Førde IL Symjing stilte med 14 symjarar i Bergen på AdO Open. Stemnet var ein stor suksess for Førde symjarane, der dei eldste var tilbake på sporet med gode perser. 

Anders S. Kvåle (05) forbedra sine eigne klubbrekordar på både 50 og 100 rygg, og er no svært nær å komme under 1 minutt på 100 rygg. Anders satte fleire persar, og kom også under 25 sekund på 50 fri. Ander har no klart heile 7 krav til NM-Ungdom i Stavanger, og 4 krav til NM-Kortbane i Porsgrunn. Det er fortsatt mulig å klare fleire krav. Anders har også 8 tider som kvalifiserer til Nordsjø stemnet i stavanger. Anders har hatt ein meget sterk sesong no i høst, og han har virkelig fått uttelling på den korte tida han har hatt i Bergen.

Også Reinert Erland (04) har gjort det sterkt i Bergen. Reinert satte endelig ny pers på 50 fri, og kom inn på 25:65. På 50 bryst så satte han også ny pers med sterke 31:76 Reinert har no 3 øvelser med krav til Nordsjø stemnet i Stavanger. 

Vilma Guldhav (08) hadde også eit meget godt stemne, og har klart to krav til Nordsjø stemnet. Ho svømte på sterke 30:58 på 50 fri, og 1:08:99 på 100 fri. Vilma satte mange meget sterke tider, og utfordrer dei litt eldre symjarane i klubben på tidene deiras på fleire øvelser. 

Deltakarane på AdO Open 2021 for Førde IL Symjing: Framme fra venstre: Gabriel Amble, Ludvik Guldhav, William Wergeland, Natalie Råheim, Jenny Bjørkhaug. Bak fra venstre: Reinert Erland, Oliver Drage, Mikal Eriksen, Even Bjørkhaug, Armandas Belaglovis, Sander Birkeland, Anders Kvåle, Vilma Guldhav, Petrikke Monsen. 

Neste stemne for klubben er på heimebane 16-17 oktober. Da er det Førdestemnet.


0 Kommentar

Zeekit Årsklassemønstring 2021 i Sandnes

Postet av Førde IL - Symjing den 26. Sep 2021

I helga har Mathias Holme (08) vert i Sandnes som einaste kvalifiserte Førdesymjar på ÅM. Han vart kvalifisert på LÅMØ med tidene sine, til å være blandt dei 30 beste i landet av 13 åringane. Inn til stemnet var han nr 13 i landet, og når stemnet  var ferdig, så har han svømt godt og enda som nr 14 sammenlagt. Ein meget god plassering. Mathias forbedra seg på 400 fri, 200 bryst og 100 butterfly, og styrka samtidig sine eigne LÅMØ klubbrekordar på 400 fri og 100 butterfly. 

Mathias fekk to topp 10 plasseringer på individuelle øvelser. 


0 Kommentar

Førde symjarane i Ålesund

Postet av Førde IL - Symjing den 19. Sep 2021

I helga var Førdesymjarane i Ålesund med ein liten tropp. Stemnet var klemt inn mellom LÅMØ og AdO/ÅM helga. Dermed var det ikkje så mange som reiste, men vi hadde med oss 4 approberte og 3 rekruttar. 

For Emma Holme (2011) så var dette hennas første stemne som approbert. Ho deltok på åtte øvelsar, og fekk godkjent tid på sju av dei. Ho symde alle fire stilartane på 50 meterane godt under 1 minutt, noko som i seg sjølv er ein sterk prestasjon når ein berre er 10 år gamal. Emma (på bildet) blir spennande å følge med på i framtida.  Dei andre approberte som var med til Ålesund var 2009 guttane Armandas Belaglovis og Gabriel Amble, samt Mathias Holme (08) Dei symde mange av dei korte øvelsane, og satte nokre nye persar på fleire av ølvelsane. Mathias som neste helg skal til ÅM, kom seg også under30 sekund på 50 fri for første gang.


0 Kommentar

Funksjonærer og dommere på ett svømmestevne.

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Sep 2021

Ikkje alle veit kva som må til for å arrengere eit svømmestevne. Når ein skal arrangere noke, om det er stevner eller anna samlinger, så er det alltid noken som står i bakgrunnen og får ting til å fungere. 

Det skal ordnes med nok funksjonærer til alle postene, Det inkluderer dommere også. Til eit svømmestevne, så er det ideelt med minst 2 dommere pr svømmer i kvar bane + teknikkdommere, starter, måldommer, tidtakersjef og overdommer. Alt i alt, så er det behov for 18 dommere på 6 svømmere. Altså litt mer enn de 4 dommerne som trengs for at 22 fotball spillere skal få spille kamp. Sånn sett, er det vanskeligere for en svømmer å jukse, enn for utøvere i de fleste andre idretter. Tenk om det var det samme forholdet i en fotball kamp. Da hadde det vert 66 dommere utpå banen. 

Alle disse funksjonærene skal skaffes før ett stevne. I tillegg så skal jo alle ha mat og drikke underveis. Det skal ordnes med resultat service, det skal ordnes med renhold og rigging av svømmehall. Noen må bestille premier, noen må dele disse ut. Noen må ordne med sponsorer, og sørge for at dei synes godt på stevner. Noen må lage innbydelsene, og noen sørger for at resultatene blir sendt inn, slik at tidene blir registrert. I normaltider, så var det også tidtakere på kanten ved siden av dommerne, denne funksjonen håper vi at dommerne har tatt over for alltid, da det tok beslag på enda minst syv funksjonærer.

Det er også noen som sørger for at hallen er bestilt i god tid. At hallen og utstyret som skal brukes er i orden. At ikke man står der og mangler ett banetau eller noe elektronisk. Noen må bruke stemmen sin til å være speaker. Noen må passe på økonomien, selv om vi av og til arrangerer noe som vi vet går i minus, men idrettsglede gjør at det i det lange løp er verdt å gå litt i minus av og til.

Totalt på ett stevne, så er det ikke uvanlig at det er over 40 funksjonærer i sving på en gang. Iløpet av korona perioden, så kunne det være flere funksjonærer på ett stevne, enn det var deltagere. Rett og slett fordi vi brenner for at barna skal få være aktive. 

Vi i Førde får alltid til å arrangere gode stevner, fordi vi har en fantastisk gjeng med foreldre. Vi har også noen tidligere svømmere, og noen som bare er engasjert og har lyst å bidra, som også blir med. Det er utrolig gøy å arrangere noe, fordi både foreldre og barna synes det er gøy. Det er aldri noe ork og klaging. Og ekstra gøy er det når vi får meget gode tilbakemeldinger. 0 Kommentar

Anders S. Kvåle forbedrer sin egen klubbrekord på 50 rygg.

Postet av Førde IL - Symjing den 12. Sep 2021

Denne helga har Anders Scheflo Kvåle forbedra sin eigen klubbrekord på 50 rygg. Han slo inn på sterke 28:83, og er med det, kun 3/100 bak NM kravet til kortbane. Anders forbedrer seg også på 200 fri og 50 butterfly. 

Sjekk tidene fra stemnet her


0 Kommentar

Zeekit LÅMØ Vest 2021

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Sep 2021

Første dag av LÅMØ Vest 2021 har vert en stor suksess. Stemnet har gått knirkefritt, og vi har levert på alle plan. 13 av 14 svømmere perset på første øvelse, og vi har satt mange nye rekorder. Funksjonærene har gjort en strålende jobb.

400 Fri for jentene resulterte i at Natalie Råheim(09) svømte inn til ny LÅMØ/ÅM klubbrekord i klasse 12 år. hun svømte inn på flotte 5:30:95 

I 13 års klassen svømte Vilma Guldhav inn til ny LÅMØ/ÅM klubb rekord med tiden 5:18:92. Alva Midtbø fra Eid slo inn på sterke 5:16:86 og tok dermed beste tid i kretsen på denne øvelsen på LÅMØ/ÅM.

I 14 års klassen svømte både Sunniva S. Hallanger og Jenny Bjørkhaug begge inn til nye perser. Jenny slo også 400 tiden fra 2008 som har tilhørt Mari Sørstrand Æsøy. Tiden til Jenny 4:56:55 holdt dermed til ny LÅMØ/ÅM klubbrekord og ny beste tid svømt i kretsen i denne årsklassen.

På bildet fv: Jenny Bjørkhaug, Sunniva S. Hallanger, Natalie Råheim, Vilma Guldhav og Petrikke Monsen.

For guttene hadde vi hele 5 svømmere i 2009 klassen. alle satte nye personlege rekorder. Der svømte Even Bjørkhaug, Gabriel Amble, Mikal Eriksen, Teodor Monsen og Armandas Belaglovis.

I 13 års klassen, så svømte Sander Birkeland inn til ny pers. Mathias Holme satte ikkje ny pers på 400, men Mathias satte ny LÅMØ/ÅM klubbrekord på denne øvelsen, og kom inn på tiden: 5:01:68

I 14 års klassen svømte William Wergeland inn til ny pers, og i 15 års klassen svømte Ludvik Guldhav inn til ny pers. I 16 års klassen svømte Anders S. Kvåle også inn til ny pers.

Alt i alt, en perfekt start på dagen for Førde. 

Andre dag av LÅMØ Vest 2021 inneholdt bryst og rygg øvelsene. Det vart sett 16 personlege rekorder på 28 starter. 

I 2009 årsklassen så svømte Natalie Råheim inn til to nye LÅMØ klubbrekorder. 200 bryst tida blei 3:23:34 og 200 rygg tida blei 3:04:88. Guttane i denne årsklassen fortsetter å forbedre seg masse på desse øvelsane.

I 2008 årsklassen, så svømte Mathias Holme inn til ny LÅMØ klubbrekord på 200 rygg med tiden 2:41:77. Han forbedra tida si med ca 20 sekund. Dette er også den raskaste tida av ein symjar fra Sogn og Fjordane symjekrets på LÅMØ/ÅM i denne årsklassen. Dei to andre i denne årsklassen har ein litt dårlig dag, og ser nok frem til å revansjere seg på siste dag. Alva Midtbø fra Eid satte ny beste tid på LÅMØ/ÅM i kretsen med tida 3:11:25 på 200 bryst. 

I 2007 årsklassen, så fortsetter Jenny Bjørkhaug å slå gamle tider til Mari Sørstrand Æsøy. Denne gang på 200 rygg. Ny tid her er 2:46:15 som da er den raskeste tiden i kretsen på denne øvelsen på LÅMØ/ÅM i denne årsklassen. Også Sunniva Skrede Hallanger setter en ny klubb LÅMØ/ÅM rekord på 200 bryst med tiden 3:06:96. William Wergeland forbedrer seg på begge øvelsane. 

På bildet: 200 ryggstarten med Jenny i bane 2 og Sunniva i bane 6

I 2006 årsklassen, så perser Ludvik Guldhav på 200 bryst med eit par sekunder. På 200 rygg, er han berre nokre få 100 delar fra persen sin.

I 2005 klassen knuste Anders Scheflo kvåle til med dagens desidert største prestasjon av våres symjarar. Han knuste den gamle klubbrekorden på 200 rygg til Thord Monsen fra 1995 med ca 5 sekund. Ny tid er 2:13:66, noke som også er den raskaste tida på eit LÅMØ/ÅM i symjekretsen. Tida holdt også til ein flott bronse medalje. 

Tredje dag av LÅMØ Vest 2021 gav oss ein vell fortjent avsluttning på stemnet. Vi hadde forhåpninger om at vi skulle få noen på topp 6 i sammendraget, og det fikk vi med Mathias Holme på på en meget flott femte plass i gutter 2008 klassen. Plasseringen kom etter mykje god svømming, og han satte noen meget gode personlige rekorder. På 100 fly, så kommer han inn på 1:12:70, som er forbedring med ca 6 sekunder, og ny LÅMØ/ÅM klubbrekord i denne klassen. Det er også den raskaste tida svømt av ein svømmer i Sogn og Fjordane på LÅMØ/ÅM gjenom alle tider. På 200 medley, så forbedrer han seg med 11 sekund, og setter også der ein ny LÅMØ/ÅM klubbrekord og ny beste tid i Sogn og Fjordane i denne årsklassen. 

I 2009 klassen symde alle inn til nye personlege rekorder på fleire øvelser. Natalie Råheim fekk tilslutt ein flott sjuande plass sammenlagt, etter å ha avslutta dagen med å ta dei to siste LÅMØ/ÅM klubbrekordane som var igjen i denne årsklassen. No har Natalie alle rekordane i denne klassen. Gabriel Amble ender som nr 8 i gutteklassen, tett fulgt av dei andre gutane. Det er en god klasse for Førde, og vi håper på mange gode år med denne gjengen. 

I 2008 klassen, så satte både Vilma Guldhav og Sander Birkeland også ny pers idag. Vilma begynner å bli så rutinert, at når ho skjønte ho hadde gjort ein feil på 100 fly, så berre braut ho løpet og sparte seg til 200 medley litt seinare. Det viste seg å være lurt, med tanke på at ho satte ny pers der.

I 2007 kassen symde Jenny Bjørkhaug inn til den raskaste tida sømt av ein svømmer i Sogn og Fjordane gejnnom alle tider på både 100 fly og 200 medley. 100 fly tida vart 1:20:57, og 200 medley tida vart 2:43:20. Dermed har Jenny sletta fleire gamle rekorder iløpet av helga. Sunniva og William svømmer også veldig bra, og William forbedrer seg på alle øvelser gjennom helga. 

I 2006 klassen svømte Ludvik Guldhav inn til to nye personlige rekorder, og ender på ein flott 13 plass sammenlagt. Han  setter pers på 4 av 5 øvelser i helga. 

I 2005 klassen, så har vi store forhåpninger til en fremskutt plassering på Anders S. Kvåle, og han begynner veldig bra med ny pers på 100 fly med tiden 1:02:25. Det er også ny LÅMØ/ÅM rekord i klubben og den raskaste tiden svømt av ein svømmer i Sogn og Fjordane i denne årsklassen. På 200 medley, skulle han svømme seg inn til topp 6 plassering, men vart litt overtent i starten og tjuvstarta. Det har uansett vert ein meget bra helg for Anders, så vi er meget fornøyd.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline