Jugendsvøm i Ålesund

Postet av Førde IL - Symjing den 24. Apr 2022

Førde IL Symjing var representert i Ålesund på Jugendsvøm. Det var nokre av dei yngste som deltok der, og dei tok med seg omtrent alle førsteplassane i dei yngste årsklassane. 

Dei seks som deltok var fv: Kevinas Belaglovis(11) Armandas Belaglovis(09) Mathias Holme(08) Even Bjørkhaug(09) Emma Holme (11) Sigurd Mathias Korsvoll(11)

Fleire av symjarane våre setter sterke tider som er heilt i toppen av sine årsklasser i landet. Vi er meget fornøgde med fremgangen.  

Emma Holme (2011) var einaste jente på turen, og ho fortsetter å forbedre tidene sine. Hun satt også sin første tid på 100 butterfly med fine 1:47:33. Emma er allsidig, og forbedrer seg på fleire disipliner. Hun er ei som alltid gir 100% når hun er i vannet.

Symjarane er i ein fase der vi forbereder oss til ÅM og Førdesprinten. Det viser seg no at dei fleste Bergens klubbane tar turen til Førde i juni, så vi ser frem mot å endeleg få arrangere Førdesprinten slik det var før pandemien. Bergen Swim Festival 2022

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Apr 2022

I helga var Førde IL Symjing representert på Bergen Swim Festival med fire symjarar. Her møter dei verdens beste symjarar. Det er kjempe motiverende å få svømme ilag med dei største stjernene, og å få sjå kor gode dei er og ta lærdom av ikkje berre korleis dei svømmer, men også korleis dei forbereder seg. 

Dei fire som var med fra venstre på bildet: Ludvik Guldhav(08), Anders Scheflo(05), Reinert Erland(04) og Mathias Holme(08)

Anders slo til med 4 nye klubbrekorder i langbane. Alle rygg øvelsene og 50 butterfly satte han klubbrekorder på. Han er den desidert beste ryggsvømmeren vi har hatt i Førde gjennom historien, og hadde det ikkje vore for at pandemien hadde satt ein brems for deltaking på langbane stemner, så hadde han nok tatt desse lenge før. 

Dei tre andre gutane får til nokre gode øvelser. Mathias deltok for første gang i AdO, og han fekk ein litt trøblete start, men satte mange gode tider. Han fekk bl.a ikkje varm opp i det store konkurranse bassenget, noke som viste seg på rygg svømminga på medley siden designet på taket i AdO er skeivt. Da svømmer man skeivt om ein ikkje har fått øve på dette. Likevell så svømte Mathias inn til mange gode tider som har bedre poengsum enn i kortbane, så dermed vart det eit bra stemne.

Ludvik og Reinert hadde eit par bra korte øvelser, men på dei lengre distansane, så svarte ikkje kropen like godt etter ein periode med sjukdom og skader.