Historisk helg for symjeklubben.

Postet av Førde IL - Symjing den 19. Jun 2022

Denne helga vart skrevet inn i historien som den helga da vi debuterte med klubbens første vannpolo lag, og vi stilte til start på UM open water med tre utøvere. 

Det var seks deltagere på Beach polo laget vårt. (Beach polo er vannpolo med 4 spillere på en liten bane) laget vårt hadde ingen kamp erfaring. Vi viste at vi stilte sterkt på svømme fart, men mangler all erfaring med kamper. Vi starter første kampen heilt fantastisk og vinner stort over Larvik. I neste kamp mot Sørumsand, så går vi på ett tap, men reiser oss i tredje kamp mot Stavanger og vinner den. I siste kamp møter vi Namsos, og dei blir noen hakk for gode og vinner stort over oss. Vi kvalifiserer oss til bronsefinalen, og skal møte Stavanger i den. Det blir en meget spennende kamp, og det skiller aldri mer enn to mål gjennom kampen. Tilslutt vinner vi kampen om bronsen med ett mål. Førde sin debut i beach polo blir altså belønnet med medalje, og alle kan reise heim med bronse og kan titulere seg med Norges tredje beste ungdomslag i beach polo. Gjennom heile mesterskapet, så har alle på laget klart å skåre mål, og alle har fått spille masse. Vi har bytta litt på keeper plassen mellom Ludvik og Armandas, og Edvard var kaptein på laget. Spillerne var godt sliten etter bronsefinalen, men dei var meget glade over å ha klart å vinne den. Vi vinner på at vi har størst svømmefart, også lærer vi underveis meir og meir korleis kampforløpet går. Dette var gøy, og vi kommer tilbake.

På bronselaget er fra venstre: Armandas Belaglovis, Eirik Snilstveit, Petrikke Monsen, Ludvik Guldhav, Edvard Aamot og Teodor Fink.

Samtidig så deltar også tre av våres beach polo utøvere på UM open water. Det er Armandas Belaglovis(09), Petrikke Monsen(07) og Ludvik Guldhav(06). Dei skal alle svømme 3000m utendørs, og dei gjer sakene sine veldig bra. Armandas vinner gull, og er Norges raskeste ungdoms utøver i open water i den yngste klassen. Petrikke vinner sølv i den eldste jente klassen, og Ludvik vinner bronse i den eldste gutteklassen. Det var absolutt ikke forventa at vi skulle ta medaljer i open water, men vi hadde håp om at det kunne være innenfor rekkevidde for noen. Så at alle skulle ta medalje var enormt stort. 

På bildet fra venstre: Øystein Erland, Petrikke Monsen, Armandas Belaglovis og Ludvik Guldhav.

Øystein Erland deltar i NM-Masters Open water som også er over 3000m. Han svømmer fortere enn forventa, og kjemper seg inn til en flott sølvmedalje. Målet var under 50 minutter for å kjempe om medaljene, og han svømmer inn på 45:59 til klar andreplass.

I Bergen, så har vi tre utøvere med der. Det er Sigurd Mathias Korsvoll(11), Kevinas Belaglovis(11) og Anders Scheflo(05). Anders svømmer godt på 50 og 100 rygg, og setter to nye klubbrekorder på kvar av desse distansane.  Anders vinner finalen på 50 rygg med tiden 28:92. På 100 rygg får han tida 1:03:39

Sigurd og Kevinas gjør også sine saker bra i langbane bassenget i Bergen, og Kevinas vinner 2 av øvelsane han starter i. Sigurd vinner 3 av sine øvelser. Desse to gutane bytter på å vinne nokre av øvelsane, så dei får også med seg fleire pallplassar og noen nye persar.Årsklassemesterskapet 2022

Postet av Førde IL - Symjing den 6. Jun 2022

Zeekit Årsklassemesterskap (ÅM) 2022 er stemnet ein kvalifiserer seg til gjennom deltaking på LÅMØ, der dei 30 beste i landet etter dette får delta på ÅM. 

Vi hadde fire symjarar med på ÅM på Lambertseter denne helga. Dei leverte meget gode tider, og fleire av tidene var nye årsklasse klubb rekorder. Mathias Holme(08) og Even Bjørkhaug(09) kom begge inn på topp ti i sin årsklasse. Også Jenny Bjørkhaug (07) og Natalie Råheim (09) var med fra Førde. Dei gjorde sine saker veldig bra.

På bildet fv: Mathias Holme, Natalie Råheim, Even Bjørkhaug og Jenny Bjørkhaug


Jenny Bjørkhaug svømmer alle sine distanser på sterke tider som er rett bak egen pers. Hun ender på eit flott 28 plass i 2007 klassen. Hun leverer tider som er stabilt gode, og det er lenge siden klubben har hatt ei jente som er på hennes nivå på desse distansane. 

Mathias Holme leverer eit sterkt ÅM og ender tilslutt på ein meget flott sjetteplass sammenlagt i 2008 klassen. Mathias setter to nye LÅMØ/ÅM klubb rekorder i denne klassen. Han hadde 400 fri fra før som han forbedrer, men på 200 medley, så slår han Reinert Erland sin rekord med eit halvt sekund. Det var spesielt på bryst svømminga at han fekk det til å stemme på medley øvelsen. Mathias satte tre personlege rekorder. 

Natalie Råheim svømmer seg krafig opp på sammenlagt lista, og får ein sterk 19 plass. Hun setter ny LÅMØ/ÅM beste tid på 400 fri, svømt av ein symjar fra Sogn og Fjordane. Hun tar dermed også den siste klubbrekorden hun mangla i denne årsklassen, da hun tok 400 fri. Dermed har Natalie alle 13 års LÅMØ/ÅM klubbrekordane. 400 fri rekorden tok hun fra Vilma Guldhav. Natalie fekk to personlege rekorder. 

Even Bjørkhaug ender på ein meget sterk niande plass i 2009 klassen. Han setter 3 nye LÅMØ/ÅM tider som er dei raskaste tidene fra ein symjar i Sogn og Fjordane på 200 bryst, 200 rygg og 200 medley. 200 bryst tida var det Teis Haram Malterud som hadde fra 2011, så det seie litt om at det er mange som har prøvd seg på desse tidene i nokre år. 

Svømmarane fekk også tid til å nyte tigerstaden, og dei tok seg ein tur innom kongen sitt hus, for å ta eit bilde av kongane og dronningane i symjing fra Sogn og Fjordane. Alva Lote Midtbø(08) fra Eid (til venstre på bildet) deltok også på ÅM. Hun leverte også meget sterk svømming, og har no fire av dei raskaste tidene på LÅMØ/ÅM svømt av ein svømmer fra Sogn og Fjordane gjennom alle tider i denne klassen. Det er berre jenny Bjørkhaug sin 400 fri, at Alva var eit lite halv sekund bak hennes rekord.Førdesprinten 2022 med tidenes stemning.

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Jun 2022

Førdesprinten 2022 gjekk av stabelen i helga. Det var første stemnet etter pandemien der vi kunne invitere heile landet. Det kom mange svømmere fra nord og sør på vestlandet, og vi fekk ein utruleg god stemning i hallen. Vi hadde 13 klubbar på besøk, og med rekuttane, så var det ca 180 svømmere i hallen i helga. Både på minisprinten og Førdesprinten var det en meget god steming. Svømmarane heier på hverandre, og mange har med foreldre og venner som står på tribuna og heie. Til tider var lydnivået så høyt at flere holdt seg for øra, spesielt under stafettene som var meget spennende. Det var på damenes 4x50 fri på lørdagen at det tok fullstendig av på tribuna da Førde som låg litt bakpå etter dei innledende etappene sendte Sunniva Skrede Hallanger ut på tredje etappe. hun tok Førde heilt opp i teten forran Bergen Vest. Det holdt nesten for Førde, men på slutten så kom Bergen Vest og BSC forbi, og Førde sine jenter fekk ein meget flott bronse. Det er ingen som kan huske at det har vert så høyt volum  fra publikum på noen stemner, som det var under denne stafetten. 

Det samme gjentok seg på søndagen på 4x50 fri mix, da duellen stod mellom BSC og Eid. Daniel Vindfjell måtte ta igjen nokre sekunder på siste etappe, og med ny supermann badehette, så gjorde han jobben til stor stemning fra publikum.

Eidarane stakk av med to av beste utøvar premiene, Marcus Haus og Daniel Vindfjell fekk kvar sin, og for kvinnene vant Eva Ulstein fra Ytre Søre Sunnmøre Symjeklubb premien. Alle vinnarane fekk eit gavekort fra klubben på 500kr og ein superhelt badehette.

Førde sine utøvarar på 4x50 lag medley mix tok ny klubbrekord med tida 2:06:16. På laget var Anders Scheflo(05), Reinert Erland(04), Sunniva Hallanger(07) og Petrikke Monsen(07) (på bildet under) Dei tok også førsteplassen suverent på denne øvelsen ca 14 sekunder forran neste lag.

Det var mange veldig gode prestasjoner i helga fra Førde sine utøvarar. Blandt dei yngste så er det mange forbedringar av personlege rekorder, og nokre tar store steg etterkvart som dei lærer seg øvelsane og får til å disponere kreftene riktig. Det største individuelle øyeblikket var utvilsomt Sunniva Skrede Hallanger sin 50 fri, da hun endelig kom under 30 sekunder. Sunniva svømte inn på 29:47, og er dermed den første Førdejenta under 30 sekund på mange år.  

Førdegutane Anders Scheflo og Reinert Erland duelerte fleire gangar, og på 100 butterfly så var det ekstra jevnt. Der låg dei side om side heile distansen, og i mål skilte det berre eit par tideler. Reinert forbedra sin personlege rekord på denne øvelsen. Anders var rett bak egen pers.

Vi arrangerte også kretsdommerkurs fredag kveld, og der var det 8 deltakarar som gjennomførte kurset. På stemnet i helga var det tre av dei som gjennomførte alle 4 økter, og er no godkjent som kretsdommere.

Vi tar ikkje heilt ferie enda, det er nokre som skal til NM i beach polo og UM open water, og noken skal til AdO-cup. Også avsluttar vi før ferien med leir på Nesholmen 24-26 juni. Der er alle klubbar er velkommen. Sjå innbydelse på facebook sida vår på arrangementer.