Historisk dag i Førdehuset med minipolo treninger.

Postet av Førde IL - Symjing den 24. Aug 2021

Det var ein historisk dag i Førdehuset idag. Klubben hadde sin første offisielle vannpolo trening. Deltakarane er mellom 6-12 år, og deltek i det som vert kalla minipolo. Ein rekruterings form til vannpolo, men for dei yngre. 

Klubben har eit stort basseng, så vi prøver å utnytte det best mulig. Minipolo treningane foregår i stupebassenget, og er ein gren som deltakarane kan velge når dei er klar for selnivået. 

Det var sju deltakarar på første treninga, men allereie etter trening, var det fleire som hadde meldt seg på, når dei såg at dette var ein artig idrett. Det var gøy å sjå at det var fleire jenter med også, og vi håper at enda fleire vil være med. Vi har god plass. 

Instruktør på det første minipolo kurset er Stine Myrland, og hun har fått en flott gjeng som er ivrige etter å lære. No sikter vi inn på å få utdannet instruktørene innenfor minipolo iløpet av høsten.



LÅMØ kvalikk i Bergen

Postet av Førde IL - Symjing den 16. Aug 2021

I helga har symjarane våre vert i Bergen på siste stemnet før LÅMØ. Vi var 11 deltager fordelt på 4 jenter og 7 gutter. 

Armandas Belaglovis(09) klarte det siste kravet han mangla for å kvalifisere seg til LÅMØ, så dermed er vi 13 deltagere som er direkte kvalifisert til LÅMØ på heimebane. 

Siden dette stemnet kom rett etter sommerferien, så var det ikkje knytt alt for store forventninger til at symjarane skulle sette dei heilt store persane, men nokre blei det.

Mathias Holme(08) knuste persen sin på 100 fly, og svømte inn på 1:18:43. Pers med ca 15 sekunder, og Ludvik Guldhav senka 200 bryst tida si med ca seks sekunder til 2:47:96. 

Bursdags jenta Vilma Guldhav(08) fekk også stadfesta at formen er på gang inn til LÅMØ, og fekk i tilleg til ein pers, også feira bursdagen ilag med gjengen på lørdags kvelden. 

Det var godt å komme igang, og ein flott tur for gjengen. No venter årets høydepunkt 3-5 September i Førde. 

På bildet fv: Even Bjørkhaug, Mikal Eriksen, Mathias Holme, Armandas Belaglovis, Ludvik Guldhav, William Wergeland, Sander Birkeland, Natalie Råheim, Vilma Guldhav, Jenny Bjørkhaug og Sunniva S. Hallanger.



Anders Scheflo Kvåle flytter til Bergen

Postet av Førde IL - Symjing den 13. Aug 2021

Idag har Anders Scheflo Kvåle sin siste trening i Førde, før han flytter til Bergen og begynner på Amalie Skram VGS. Han er kommet inn på toppidrett svømming til Olympiatoppen sin satsing i Bergen. Anders skal fortsatt representere Førde IL Symjing fremover, men trener med Bergens svømmerne. Målet er å bli så god som det er mulig å bli innenfor svømming. På Olympiatoppen, så får han den beste oppfølgingen han kan få. 

Anders er en av de beste svømmerne som har vert i Førde i alle tider, og har flere klubbrekorder. Han er en diamant som vi i Førde har funnet på bunnen av bassenget, som vi no sender til Bergen for å bli slipt. Kanskje finner de gull inni diamanten. Anders har ett helt spesielt vinner instinkt, noe som viser seg både på godt og vondt. Han blir svært skuffet når det ikke går helt veien. Men han har også en helt fantastisk egenskap når hele heatet går i kjelleren, da åpner Anders luka til det aller dypeste hullet og graver frem enda mer krefter. 

Vi ønsker Anders lykke til i Bergen, og håper han bringer flere gode tider og flotte prestasjoner hjem til Førde.