Julelauget Volda 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Des 2018

Førde stilte med godt over 20 approberte og 8 rekrutter på Julelauget i Volda. Tradisjon tro, så var vi mange, og alle fekk med seg grautsleiva i samlingen sin. Førde sine symjarar skapte meget god stemning rundt bassenget. Mange var med å heie frem sine lagkompisere når dei symde. Alle forbedra fleire av persane sine, og nokre tok verdifulle LÅMØ poeng. 

På jente sida, så meldte Maren Vinjevoll Årdal (03) seg virkelig på i kampen om dei 24 beste på LÅMØ. Ho persa på fleire distanser, kom under 3 minnutt på 200 rygg for første gang, og persa også med 5 sekund på 100 butterfly. 

Dei yngre jentene gjorde også sine saker bra, og forbedra sine personlige rekorder masse. Alle viser stor forbedring på det tekniske, og dei er virkelig med å heier på dei andre fra sidelinja når dei sjølv ikkje svømmer.

Alle jentene fekk prøve seg på stafett,  og der enda dei opp med ein bronse på 4x50 medley. På laget svømte Vilde S. Kvåle (07) Nikoline Håland (06) Maren V. Årdal (03) og Sanne Furesund Grimeland (07). Dei fekk tida 3:17:64

Også alle gutane fekk svømme stafett. På 4x50 bryst, så var det 4 lag, og der vart alle laga trekt ved loddtrekkning. Førde sitt tredje lag fekk bronse, og på laget svømte: Nikolai Hvidsten (04), Sivert S. Verhage (02), Anders S. Kvåle (05) og Aksel Bjørkhaug (05). Dei kom inn på tida 3:12:65 

På 4x50 fri, så fekk Førde sitt første lag skikkelig konkurranse fra Volda og Ålesund. Førdes Anders S. Kvåle åpna på første etappe med å sette ny personlig rekord, likevel låg Førde litt bak dei to laga ved første veksling. Reinert S. Erland (04) holder farten til Ålesund, og tar innpå Volda, og veksler som nr to. Simen Furesund Grimeland (04) plukker opp Ålesund sin symjar på den tredje etappen, og sender Sivert S. Verhage (02) ut på siste etappe. Han setter standarden for fart på siste etappe og svømmer den raskaste etappen av alle, og kommer i mål som nr ein. Det var skikkelig spennande å sjå på, og meget høy stemning rundt bassenget. Tiden ble fine 1:49:57.

På 4x50 medley, så stilte Førde med eit seniorlag. På laget symde Bendik Håland (08), Edvard Aamot (06) Øystein Erland (SR) og Elias Fink (06). dei kom inn på sølvplass med tida 3:13:52

På juniorsida så symde Førde også der inn til ein ganske klar førsteplass. På laget symde Simen F. Grimeland (04), Reinert S. Erland (04) Anders S. Kvåle (05) og Sivert S. Verhage (02). dei kom inn på 2:05:70.

Av guttane individuelt, så var det veldig mange gode prestasjoner. Den som hadde desidert størst framgang var Anders Scheflo Kvåle. 2005 modellen knuser tidene sine som ikkje er veldig gamle. på 50 fri, så var han påmeldt med 29:76 og enda opp med en pers på 27:84. Dette holdt også til bestemann premie som var eit gavekort på 1000 kr. Anders har gjort eit veldig hopp på LÅMØ lista, og ligger no på ein flott åttande plass. 

På bildet: Anders Scheflo Kvåle på pallen for å motta bestemanns premien. 

Simen Furesund Grimeland (04) og Reinert S. Erland (04) har ein durabelig kniving om kven som skal være best på 200 rygg. Denne tittelen bytter dei på etter om trent kvart einaste stemne. Før stemnet hadde Simen denne, men Reinert avslutta veldig på siste 50 på sin 200 rygg, og satte press på Simen. Reinert symde på 2:28:08 og satte pers med ca 5 sekund. Simen som kom i heatet etterpå, jobba kjemegodt, og låg forran Reinert heile vegen, men klarte akkurat ikkje å matche slutten til Reinert. Simen kom inn på 2:29:88. Dette var første gang for begge, at dei kom under 2:30 på denne øvelsen. Begge desse gutane forbedre seg også på 200 bryst, og for Simen sin del, har han etablert tida si godt under 3 minutters grensa med 2:52:69. Reinert symde inn på 2:35:96, og var med det ca halve bassenget forran forfølgarane fra Sunnmøre.  

Med 16 gutar fra klubben representert, så var det veldig mange gode prestasjoner. Det ser meget bra ut fremmover, og hvis dei fortsetter det gode treningsarbeidet fram mot jul og i januar, så gleder vi oss til å ta fatt på ein ny sesong. Rekruttane er veldig ivrige, og det var kjempe flott å sjå dei yngste kjempe seg gjennom øvelsane på imponerande hvis.
Hauststemnet på Eid 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 11. Nov 2018

Stemnet på Eid i helga var eit stemne der rekruttane og dei yngste var i fokus. Førde stilte med 40 symjarar, dervar 17 rekruttar. 

Lokale dommarar fra klubbane i Sogn og Fjordane er med på å sikre at stemna i fylket kan arrangerast. 4 klubbar stilte med dommarar til stemnet, noko som er veldig viktig for at vi kan arrangere stemner i fylket.

Rekurttane imponerer med ein veldig innsats og glede. Fleire hadde sitt første stemne, og dei tok utfordringen på stark arm då lagleirarane utfordra dei til å symje stafett. Mange syntes det var kjekt ,og det gav veldig meirsmak. Nokre av rekruttane er snart klar for å approberes, så neste år, ser det ut til at tilveksten fortsetter i klubben. Mange av rekruttane overnatta også på Eid, og fleire deltok på felles middag på kvelden med klubben.

Dei flinke foreldra som var med å sove på skulen med ungane, laga til eit veldig flott bord til kveldsmaten. Dei sørga for at ungene også fekk seg frokost og lunsj, så det skulle ikkje stå på tilbudet av mat. Ungane var veldig aktive med mange forskjellige aktiviteter på kvelden, og dei fekk virkelig brent av resten av energien dei ikkje fekk ut i bassenget. Dei eldste spelte eit kortspel/rollespel, som dei voksne ikkje har snøring på kva går ut på. Utover kvelden, så dukka det også opp fleire symjarar fra andre klubber, både dei lokale Eidarane, og symjarar som budde andre steder. Dei ville også være med på den sosiale aktivetane som ungane hadde i gymsalen.

Dei approberte symjarane hadde også ein bra helg. Fleire av dei yngste approberte forbedra sine personlige rekorder mykje. 

Sunniva S. Hallanger (07) imponerer med ein fantastisk 50 meter fri på første etappen på stafetten til jentene, der ho svømmer inn på rett over 35 sekund. Ho deltar også på fleire øvelser som ho gjer det meget bra på, også avslutter ho med ein sterk 800 meter på rett i overkant av 13 minutter.   

Fleire av guttane får også gjennomført viktige LÅMØ øvelser med gode tider på. Simen Furesund Grimeland (04) kjemper seg inn under 3 minutter på 200 bryst, etter godt samarbeid med Reinert S. Erland (04). Dei avtaler på forhånd at Reinert skal kjøre tempoet til 2:55, og Simen skal bite seg fast og henge på så lenge som mulig. Simen kjem inn på 2:55, så ein kan sei at dette var godt team work. Anders S. Kvåle (05) svømmer også ein meget god 200 bryst, og kommer inn på 3:19. 

Stine Myrland (05) forbedrer også sin 200 bryst, og kommer inn på 3:17. Stine kommer også inn under 40 sekunder på 50 fly for første gang, og setter pers med 4 sekunder på 200 medley. 

På stafettene, så vinner Førde jentene 4x50 fri. På laget var: Sunniva S. Hallanger (07), Maren V. Årdal (03), Stine Myrland (05) og Jenny Bjørkhaug (07). 

Guttene vinner også 4x50 fri, og andrelaget tar tredjeplassen. På lagene svømmer: (Andrelaget): Sondre Kriken (05), Adrian Kriken (05), Vetle H. Malterud (07) og Aksel Bjørkhaug (05). (førstelaget)  Simen F. Grimeland, Reinert S. Erland, Anders S. Kvåle og Henrik Stubhaug (03)  Førstelaget tar også seieren på 4x50 lag medley på søndagen. 
Nordsjøstevnet 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Nov 2018

Reinert Erland tok Førde sin første medalje på 4 år på Nordsjøstemnet. Førde stilte med fem symjarar som var kvalifisert, og symjarane fekk nokre opplevelser dei skjeldan får. Stemnet er det stemnet i Norge med dei hardaste kvalifiserings krava, utenom NM/UM. Det var deltaking fra 11 nasjoner, med ca 640 deltakarar samla i Kristiansand. Landslaget til Norge og Nederland var med, pluss ein del andre nasjoners toppsvømmere. Dette var siste mulighet til å kvalifisere til VM kortbane i Kina, så ein del av symjarane i verdenstoppen som akkurat ikkje hadde klart sine krav, var tilstede for å prestere. Det var fleire deltakarar med medaljer fra dei største mesterskapa, og det var inspirerande å få sjå og symje med og mot dei. 

Førde guttene fekk til mykje bra. Reinert S. Erland (04) tok ein sølvmedalje på 100 medley med tiden 1:05:23. Han fekk til ein veldig bra distanse, svømte litt tett på banetauet på rygg delen, men kom ut på bryst delen, akkurat passelig til å ta igjen resten av feltet på bryst symjinga. Ved vending siste 25, så låg han likt med det som skulle bli vinnaren, og dei var ein liten gruppe som utfordra kvarandre. Reinert halte i land medaljen med ein super sluttspurt, og satte også ny personleg rekord. Dette er første medaljen til Førde på 4 år, og den 11 medaljen i dette årtusen. Det fortel litt når ein veit kor mange gode symjarar som har vore i Førde før, og når ein veit at dei beste i landet er samla, at når ein tek medalje på eit slikt nivå, så er dette stort for lille Førde. Reinert deltok på heile åtte øvelsar i helga, og svømte også denne gangen under UM kravet på 50 bryst, rett bak sin egen personlige rekord. Desverre så vart det den litt sure fjerdeplassen på denne øvelsen, og det skilte berre to tideler til sølvet her.. På 200 bryst, så symde Reinert inn på 2:36:69, der han disponerte veldig fint, og satte pers med 5 sekund. Han fekk ein sjuande plass på denne øvelsen. Reinert symde også inn på 50 fly rett under 29 sekund for første gang, med tiden 28:94, noko som også blei ein sjette plass. Totalt blei det 6 topp 10 plasseringer på Reinert i helga.

Dei andre fire guttane, Sivert Solheim Verhage (02), Henrik Stubhaug (03), Oliver Øksland (04) og Simen Furesund Grimeland (04) utgjorde stafett laget til Førde på 4x100 fri. Dei skulle symje i samme heat som Nederland sitt senior landslag, som var påmeld med tiden 3:10 (smak på dei tidene, og tenk gjennom kor fort dei syme pr 100) Førde sine unge gutar var selvsagt sjangselause på å være i nærheiten, men det var litt av ein oppleving å få symje imot dei. Nederland var ca 80 meter føre Førde i mål, men premien var eit lagbilde saman med stjernene og ny klubbrekord. Nederland er alltid representert i finalane i OL og VM på stafett.

På bildet: Førde sine gutter ilag med det Nederlanske topp laget rett etter stafetten.

Sivert S. Verhage hadde sin beste øving på 100 fri. Der symde han inn på 57:25, som var ein forbedring av pers på over 1 sekund. Sivert sleit litt med sjukdom i helga, så han traff ikkje heilt på alle øvelsane, men alt i alt fekk han nok max ut av helga, med tanke på litt skade og sjukdom før og under stemnet.

Henrik Stubhaug fekk også eit bra stemne. Han fekk ny pers på 50 fri, 50 fly, som ikkje akkurat er favoritt distansane, og på dei andre øvelsane så er han heilt tett på dei gamle persane sine. Henrik har vore i redusert trening i lengre tid grunna kneskade, så med dei gode tidene han fekk i helga, så lover dette godt for tida vidare framover. 

Oliver Øksland symde også meget bra i helga og satte mange nye perser. Han var nær å komme under 2:30 på 200 rygg, satte ny pers med tiden 2:30:92. Oliver symde også ein veldig bra 200 fri, og kom inn på 2:16:32 og persa med ca sju sekund. Oliver persa på nesten alle øvelser, og var berre 2 hundredeler fra 100% pers. Oliver løyste fleire av dei tekniske utfordringane han har slitt litt med før veldig bra på dette stemnet, og når det sitter enda bedre, så blir denne gutten en meget rask svømmer.

Simen Furesund Grimeland får til nokre veldig gode løp på rygg og buttefly i helga, og setter pers på 50 fly, 50 rygg, og 100 rygg. Han er litt uheldig med vendingene på 200 rygg, men er ikkje langt unna pers der heller. på 100 medley så går han all inn fra start og får til en meget god start på fly og rygg. Han kommer i mål til ny pers på denne øvelsen også. Det Simen viser på teknikk forbedring på spesielt fly svømminga, er veldig fint å ta med seg vidare.

Søtt & Salt cup 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 28. Okt 2018

Søtt og Salt cup i Bergen gav mange nye perser for dei yngste symjarane. Dette stemnet gekk av stabelen i Stemmemyren. Det var deltagere fra 14 klubber, hovedsaklig fra Bergens området. Førde stilte med sju symjarar.

Dei yngste gjorde sine saker veldig bra. 

2008 modellen Bendik Håland forbedra seg masse på alle øvelsene. Heile 36 sekund på 5 øvelser, i tillegg til å få sin første tid på 100 medley. 

2007 jentene Sunniva H. Skrede og Vilde S. Kvåle gjorde også sine saker veldig bra. Dei symde begge 400 fri som første øvelse, og Vilde forbedra seg med 33 sekund på denne øvelsen. Vilde hadde fleire perser, og har gjennomført eit svært godt stemne. Sunniva ho forbedra seg med heile 54 sekund på 400 fri og tok like greit seieren i årsklassen på denne øvelsen. Sunniva vant totalt 3 av øvelsene ho stilte opp i. 

På bildet: fv Vilde S. Kvåle, Sunniva H. Skrede og Bendik Håland

Anders S. Kvåle (2005) har fly og fri som sine beste disipliner. Han knuser til med 5:16:77 på 400 fri og forbedrer seg med 18 sekunder. Han forbedrer seg også på 100 fly, og kniper enda flere poeng på LÅMØ rankingen. Anders kommer hjem fra Bergen med ein førsteplass, og to andreplasser.

Artur Grzebieluch (04) forbedrer seg også på mange øvelser. Han tar nye personlige rekorder hver gang han er i bassenget. På 400 fri, så forbedrer han seg med 24 sekunder, og på alle øvelsene han får tid på, så ender han på pallen. 

Oliver Øksland (04) deltar berre på Søndagen, men klarer også han og gjere seg bemerka. Han tek ein førsteplass på 50 rygg med tida 32:85, som også er forbedring av pers. Oliver får pall plass på alle fire øvelser han deltek på.

Henrik Stubhaug (03) tar ikkje pers på noken øvelser, men tester formen før Nordsjøstemnet neste helg, som også Oliver skal være med på. Henrik derimot er så solid på sin bryst svømming, at det helde til førsteplass på både 50 og 100 bryst. Også på 400 fri tar han førsteplassen. 

Neste utfordring for Førde symjarane er Nordsjøstemnet 2-4 november. Der skal dei måle krefter mot dei beste i landet, og noken fra utlandet.
UM krav og klubbrekorder i helga.

Postet av Førde IL - Symjing den 30. Sep 2018

For ei helg det har vert. Mange store opplevelser i Norges storstue AdO Arena. 

AdO open samla ca 450 deltakarar, hovedsaklig fra Vestlandet, men også nokre fra hisia av fjella deltok. Førde deltok med 10 symjarar. Det er forsøk med kvalifisering til finaler. Årsklassane i finalane var 2001 og eldre, og 2002 og yngre.

Den yngste Vetle Haram Malterud (07) svømte mange øvelser, og satte ny personlig rekord på nesten alt han deltok på. Han svømmer utruleg flott teknisk. 

Ludvik Vassbotn Guldhav (06) Svømte alle LÅMØ øvelsane pluss litt til. Han hadde feire personlige rekorder, og på 200 bryst og 200 rygg, fekk han nokre solide personlige rekorder. 

Nikoline Håland (06) gjennomførte sin første 100 butterfly til stor glede, og fekk også pers på alle øvelser ho stilte opp i.

Ingrid Leive Vegsund (05) satte ein solid pers på 200 fri. Ho symde også fleire gode øvelser, og viser god fremgang teknisk.

Oskar Fink (04) fekk til mykje av målsettingane han hadde satt for seg i helga, og reiste heim med mange nye personlige rekorder. 400 fri var ein øvelse han fekk veldig bra til, og også han har forbedra seg mykje teknisk. 

Artur Grzebieluch (04) kjører knallhardt ut fra start på alle øvelser, leder ofte feltet, og tar mange heat seire. Han forbedrer seg mykje når han går i bassenget, og selv om han fortsatt er veldig "ny" i svømmemiljøet, så begynner han å ta veldig innpå dei meir erfarne klubbkolegaene hans. Han er svært nær å ta den magiske 30 sekunds grensa på 50 fri, og 3 minutters grensa på 200 medley. Litt meir jobbing med bryst teknikken, så sitter denne. 

Oliver Øksland (04) har alltid knallharde åpninger, uansett kva han svømmer. Perser på nokre øvelser, og går seg litt stiv på andre. 200 rygg og 100 fri er to distanser som gjekk veldig bra. Han nærmer seg også den magiske under ett minutt grensa på 100 fri, og trenaren har fått med seg kva som skal justerast slik at det sitter. Oliver har vist i helga at han er ein av dei beste på starten, og får alltid ein god ledelse ut fra start. På 200 rygg, så svømmer Oliver også finale, og forbedrer persen sin ytterligere.

Simen Furesund Grimeland (04) har virkelig hatt godføleslsen i helga. Han har stålt som en sol, og fekk mange veldig gode resultater. Han perser med 11 sekund på 100 butterfly, og får den øvelsen endelig til å sitte. 1:13:76 er den nye persen. På 200 rygg, så klaffer alt utruleg bra. Han svømmer seg til finale på denne øvelse, og i finalen så knuser han til med ny pers og beste 04 tid i klubben med 2:30:61. Simen tar fleire Nordsjøkrav på stemnet.

Reinert Solheim Erland (04) får alt til å stemme i helga. Han perser på alle distanser, og svømmer hele 4 finaler. på 100 bryst, så setter han sågar ny pers på 50 meter vendingen med 32:90, og i mål er han inne på 1:12:42. det var bare max ut fra start. på Søndagen skal han svømme 50 bryst, men i forsøket, så svømmer han teknisk dårlig, får ikke til vendingen, men kommer inn på ny pers med tiden 32:62. Han er tydelig missfornøyd, for han vet at han har mere inne. Reinert svømmer imidlertid godt nok til å komme til finale. I finalen så knuser han til, i bane ved siden av noen av Norges mest lovende juniorer som er litt eldre enn han selv, så er han helt oppe på linje med dei ved vending 25 meter. Han suser inn mot mål, og klokker inn på smått utrulege 31:96. Dette er den raskeste 2004 tiden på 50 bryst så langt i Norge i år, og han klarer også kvalikk kravet til UM i Asker i November. Det er berre to 04 gutter i landet som har klart dette kravet.

Sivert Solheim Verhage (02) har også ein vanvittig god helg. Han kommer inn i helgen med pers på 2:04:59 på 200 fri, og i forsøket så får han fine 2:02:08 Når han da får vite at han er ca ett sekund fra klubbrekorden som er 5 år gammel, så lyser det opp i øynene hans. Han kvalifiserer til finale, og i finalen så knuser han til med fantastiske 1:59:89. Ny klubbrekord og samtidig den første Førdesymjaren under 2 minutt nokon sinne. Han tar også fleire Nordsjøkrav. Sivert setter også pers på fleire øvelser, og forbedrer også sin egen klubbrekord på 200 butterfly med ca 5 sekund. Den nye rekorden er 2:33:47

 På bildet: Sivert S. Verhage
Førde Open 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 9. Sep 2018

I helga vart Førde Open arrangert i Førdehuset. Dette var sesongens første stemne, og forventningane til dei approberte var ikkje så veldig store, siden det var så tidlig i sesongen. Allikevel, så var det fleire perser, og nokre som klarte å bryte nokre milepeler. 

Sivert S. Verhage (02) kom under 30 sekund på 50 fly for første gang. Reinert S. Erland (04) kom under minuttet på 100 fri, og under 33 sekunder på 50 bryst for første gang. Henrik Stubhaug (03) har vert ute med ein kneskade i lengre tid, men var tilbake og persa også, uten all verdens trenings grunnlag. Simen Furesund Grimeland (04) tok eit nytt Nordsjøkrav, denne gang på 50 bryst. Dei andre symde også imponerende bra, og det var ein god start på sesongen, og ein god peikepinn på at ein er på rett veg. Nokre symde sine distanser for første gang, og noken fekk namnet sitt på dommerblokka. Det kan nok virke litt surt å bli diska, men samtidig så er det nok litt nerver og sommerfugler i magen som skal få skylda. No veit dei ihvertfall at dei står distansen, og kan øve meir på det dei ikkje fekk til på trening. 

Det var fleire dommer aspiranter på kanten denne helga, som fekk prøvd seg. Fleire er også ferdig med sine aspirant økter og kan være med som kretsdommere fra neste stemne. Det er viktig med rekrutering også innen foreldra, så om noken føler dei har litt ekstra å bidra med, så er det berre å gje ein lyd, vi treng alltid fleire dommere.
Årdalstemnet i 50 meters utendørs basseng.

Postet av Førde IL - Symjing den 24. Jun 2018

Øvre Årdal i 50 meters utendørs bassenget vart sesong avsluttingen til symjeklubben. Det har ikkje vore stemne der siden NM i 1997, og det var ein spent gjeng fra Førde som reiste inn til indre Sogn. Ingen av symjarane hadde konkurrert ute før, og fleire hadde sin langbane debut. Også rekruttane fekk sitt stemne i pausen, slik at dei også fekk prøve seg på langbane. I og med at det var første gangen på mange år at det vart arrangert stemne i Årdal, så var det veldig greit at det vart eit ikkje så alt for stort stemne. Arrangøren ville også finne ut korleis det fungerte med elektronisk tidtaking i bassenget, og med innleigd utstyr fra Førde og Volda, så fekk ein til dette. Været kan ingen gjere noko med, og selv om det kunne med fordel ha vert nokre grader varmere i luften, så var det veldig behagelig i vannet. Symjarane koste seg masse ihvertfall. Overnatting på skule hadde dei fleste benytta seg av, og klubbane blanda seg på tvers av kvarandre. Siden det var st.hans på lørdagen, så vart det grilling på bål og grill. Leikar og konkurransar. Jotun symjeklubb (arrangøren) stilte med utstyr til grill og leik. Dei stilte også med både middag og frukost til dei som overnatta på skulen. Alt i alt, var dette ein vell gjennomført helg fra arrangøren sin side, og det kjem garantert til å bli fleire stemne i Årdal i dette bassenget.

 

Førde stilte med ein fin gjeng med symjarar, og det var dei yngste symjarane som skulle imponere denne helga. Kristoffer Myrhol (07) har tatt store steg dette året, og viser ein fremragende bryst teknikk. Bendik Håland (08) har ein meget flott crawl teknikk, og det å sjå desse to gutane svømme er berre å sjå og nyte. 

Vilde Scheflo Kvåle (07) og Nikoline Håland (06) var dei to yngste approberte jentene, og dei fekk også sine saker flott til. Dei vart leda fram av Maren V. Årdal (03) og Stine Myrland (05). Nikoline, Stine og Maren fekk med seg bestemans premier i sine årsklasser.

Gutane fekk også med seg nokre bestemanspremier. Sivert Verhage (02), Anders S. Kvåle (05), Ludvik Guldhav (06) og Kristoffer Myrhol (07) vant i sine årsklasser.

På bildet fv: Kristoffer Myrhol, Arina Leonhardsen, Ludvik Guldhav, Bendik Håland, Sivert Verhage, Reinert Erland, Vilde Kvåle, Stine Myrland, Vilma Guldhav, Maren Årdal, Sturla Myrhol, Simen Grimeland, Nikoline Håland og Øystein Erland. (ikkje tilstede på bildet, men deltok på stemnet: Anders Kvåle, Mathias Holme og Sander Birkeland)
Reinert på AdO cup.

Postet av Førde IL - Symjing den 22. Jun 2018

Reinert S. Erland deltok på første dag av AdO cup i Bergen. Han svømte 4 øvelser, og tok med seg to gull og to sølv. 

På 50 fri svømte han på 28:04 som er ny langbane pers med 8 tideler, som også blei førsteplass på denne øvelsen. Poengomrekna, så ble det likt med kortbane persen. 

50 fly gikk unna på 29:84 som er første gang han er under 30 på langbane, og poenga gir en del meir enn kortbane persen. Det vart førsteplass på denne øvelsen også.

100 bryst gikk litt bak pers med tiden 1:19:21, men det holdt til en andreplass.

1500 fri ble en spennende øvelse. Her diskuterte vi litt taktikk før start, og planen var å legge seg intill banetauet til svømmeren fra Haugesund i banen ved siden av. Han var påmeldt med 1 minutt og 40 sekund bedre pers enn Reinert sin tid, så da tenkte vi at her er det bare å henge på så lenge som mulig. Begge var i samme årsklasse. Reinert vet at han blir bedre og bedre utover i løpene, så det var bare å mobilisere. Åpningen var på 33:7, og han la seg intill banetauet og han la seg ca 5 meter bak som planlagt etterhvert. Avstanden ble opp mot 10 meter, men utover i løpet så nermer han seg, mye takket være noen gode vendinger. Forran siste vending var det heilt likt, og det ble ein durabelig sluttspurt på begge, og med ein avslutning på 33:5 på siste 50, så kom Reinert 4/100 bak sin konkurrent i bana ved siden av. Det var spennande heile vegen, og når det skiller så lite etter 1500 meter, så er det litt bittert, men med ny pers med nesten 2 minutt, så må ein være fornøgd. Ny tid er 19:17:57.

Open water i Sunnfjord.

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Jun 2018

Open water er ein symjeform som er heilt i start gropa i Norge. Open water vart med på OL programmet i Beijing med 10.000 meter. Symjedistansen kan virke skremmande på mange, men open water er så mykje meir enn berre langsymjing.

Øystein Erland har i helga vore på det første trener kurset i open water som har vert arrangert i Norge. Det var 10 deltagere på kurset, hvorav alle bortsett fra Øystein var fra Østlandet.

For ca 20 år siden, så var sykkel ein idrett dei fleste var ganske ukjent med, men den har vokst fram til å bli ein stor idrett i Norge. Dette håper vi at open water også skal bli. Det er mykje det samme mønsteret vi ser, at voksne har lyst å trene, at dei søker ut av trenings studio, eller kombinerer dette med andre aktiviteter. Sykkel har gått fra å være ukjent, til å bli ein lagsport. På veien dit, så har mange syklister sykla uendelig mange kilometer på veiene aleine, utsatt seg for farer i trafikken, og noen har desverre også blitt utsatt for alvorlige ulykker. Open water er ein sport som etterhvert som bl.a triatlon har blitt meir og meir populært, også blitt ein sport som mange, spesielt voksne driver med aleine. Vi håper å få samla denne egen aktiviteten i noke meir organisert trening, og på sikt også konkurranse.

Open water er ikkje berre ein individuell konkurranse form. Det er i høgste grad ein lagsport. Denne helgen har vist at hvis ein trener på å samarbeide, så vil ein kunne oppnå mykje gøy i vatnet.  ligge i dragsuget (drafting) akkurat som på sykkel, fungerer veldig bra i vann. rullerer på å ligge fremst. Trene på å ha ein "hare" i svømme delen på ein triatlon, slik som England gjorde under OL i London i 2012, der dei satte gode svømmere inn på laget for å dra frem sine egne triatleter på svømmingen. 

Førde IL Symjing sin målsetting er å få opp eit open water miljø både for voksne og for barn og unge. Vi har mange flotte fjellvatn, og ein fantastisk fjord som det berre er å benytte seg av. Sanden i Naustdal er meget godt egna til denne aktiviteten, spesielt for barn, men også for vaksne. 

Ein del av treningen vil foregå i basseng når det ikkje er forhold til å symje ute, men når temperaturen tilseie at det er forsvarlig å trene ute, så vil vi flytte treningene utendørs. Vi vil ha fokus på lagspillet, det å gjere kvarandre gode, gjere deltakarane beviste på egen sikkerhet og selvsagt lære å symje betre. Open water er ein heil års idrett, og for noken så kan det være ein målsetting om å kunne delta på arrangement i utlandet på vinterstid, når det er fin temperatur andre steder enn her i Norge. 

Mange arrangement har mange kortere distanser. Alt fra barne distanser på nokre få hundre meter, til over 10.000 meter. Glommadyppen på 10.000 meter har også 6000 og en 2000, Ulvøen rundt er en open water konkurranse på ca 2500 meter. 

Nokon av desse konkurransene krever også at ein har deltatt på noe tilsvarende før, eller at ein er kvalifisert via wet card. Øystein har kompetanse til å sertefisere svømmerer til å delta i slike konkurranser, og det vil være ein av målsettingane å få flest mulig kvalifisert til wet card gold, som gjer at ein kan melde seg på konkurranser på dei lengste distansane. 

Bildet viser kursdeltakarane saman med ein av instruktørane, etter ute økten dei hadde i Sognsvann i Oslo i helga. 

Hvis du har hatt ein draum om å delta på Ironman eller springe ein marathon, så kvifor ikkje utfordre deg sjøl til å klare ein mil symjing?

Følg med utover sommaren/hausten på Facebook for meir informasjon om kurs og trening. Vi starter med crawl kurs, for voksne til hausten, for dei som er heilt i startfasen og vil lære crawl. Og vi kjem til å begynne så smått med nokre samliger i open water, for dei som er inntressert i å vite litt meir om dette. Ta gjerne kontakt med Øystein Erland eller Førde IL Symjing på facebook for meir informasjon.
Førdesprinten 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Jun 2018

Førdesprinten 2018 vart ein av dei utgavene som blir huska for den høge deltakinga, dei gode prestasjonene, heile sju heat på mix stafetten og den veldig varmen i hallen. Med syden temperaturer ute, og over 250 deltakarar inne med tillhørande publikum, så måtte det bli eit drivhus av dimensjonar i helga. Heldighvis, så hadde vaktmesteren nok kaldt vann i magasinet, til å kjøle ned temperaturen med fleire grader. 

Bestemanns premiene gjekk til Reinert Solheim Erland fra Førde i 2004 års klassen for gutter, på distansen 50 bryst med 432 poeng.  For jentene så vart det Oda-Kristin Froestad fra Arna SLK i 2007 års klassen for jenter på distansen 50 fri med 260 poeng. 

Førde stilte med ca 50 svømmera inkludert rekruttene, noko som er veldig bra. Mange satte flotte personlige rekorder, og noken fekk sin første tid på enkelte distanser.

I 2002 klassen var det Sivert S. Verhage som tok seieren på 100 fri. Han var inne på 58:55 og i tillegg tok han også tre andreplasser, og ein tredjeplass. 

Daniel Johnpillai (03) tok to førsteplasser og sju andreplasser i sin årsklasse. Han satte også fleire PR. 

Oliver Øksland (04) tok også sine første Nordsjøkrav, og han enda opp med heile tre krav denne helga. På 50 fri, 50 rygg, og 100 rygg. Reinert S. Erland (04) tok også nokre nye krav, på 100 rygg og 100 IM, så no har han totalt 11 krav. Reinert deltok også på alle øvelsane, og begge stafettane, og tok heim 9 individuelle gull, og to stafett gull samt bestemanns premien. Han satte også fleire gode personlige rekorder. Simen Furseund Grimeland tok ein andre plass, og to tredjeplasser, og satte tre nye PR. Nikolai Hvidsten satte 5 PR, og tok ein andre og ein tredjeplass.

på bildet: Reinert S. Erland (nærast kamera) og Oliver Øksland (th) på starten av 100 rygg.

Anders S. Kvåle (05) fortsetter å knuse sine personlige rekorder, og tok 5 førsteplasser og to andreplasser. Han er heller ikkje langt unna Nordsjøkrav, og med aktiv sommerferie, og god trening i høst, så er det ikkje utenkelig at han også blir med til Kristiansand i November. Sondre H. Kriken (05) tok også fire tredjeplasser og mange nye PR. Aksel Bjørkhaug (05) gjorde ein meget god 50 bryst, og var svært nær en andre plass, det skilte berre nokre få tideler, så det blei ein flott fjerdeplass. Han tok også fleire PR.

Andreas Hvidsten (06) deltok på seks øvelsar, og tok heim førsteplassen på alle øvelsane. Han forbedra seg på tre øvelsar. I 2006 kalssen for gutar, så tok også Edvard Aamot og Ludvik Guldhav kvar sin førsteplass. 

Vetle Haram Malterud (07) tok to førsteplasser og tre tredjeplasser, han forbedra seg på alle distanser han var med på.

Stafettlaget til guttene på 4x50 lag medley tok førsteplassen. På laget svømte Simen Furesund Grimeland, Reinert S. Erland, Sivert S. Verhage og Oliver Øksland. Det samme gjorde 4x50 fri mix laget til Førde med, Simen Furesund Grimeland, Maren V. Årdal, Reinert S. Erland og Sivert S. Verhage.

Jentene var også tallrike, nok til å stille to stafett lag. Maren V. Årdal (03) stakk av med tre andreplasser, og fleire personlige rekorder. Helena R. Hovland (04), Ingrid Levie Vegsund(05), Stine Myrland (05) og Nikoline Håland fekk også mange nye personlige rekorder.  Dei yngre jentene har også gjort det veldig bra og forbedra seg mykje. Vi kan vente oss bra med jentene i framtida. Dei har nokre store jenter i klubben å sjå opp til, og det er bra med noke å strekke seg etter. Jentestafett laget på 4x50 medley tok ein flott sjetteplass. På laget svømte Vilde S. Kvåle, Helena R. Hovland, Stine Myrland og Maren V. Årdal.

Tilreisande klubbar har kosa seg i Førde i helga. Dei har grilla, vert i klattreparken, kjølt seg ned i elva, og nytt det fine været. Brattvåg symjeklubb, sykla i to dager fra Volda for å komme hit på stemne. Det er ein prestasjon berre det, når ein tenke på at dei fleste er veldig unge. Kjekt å sjå klubbar som ikkje har vert i Førde siden 90 tallet, slik som Voss symegruppe. Voss som har fått ny flott symjehall, har no eit veksande miljø, og det er kjekt å sjå at dei har så mange gode symjarar. 

Jotun stilte også med fleire symjarar, og også dommar aspirantar. Etter at Jotun for nokre veke sidan arrangerte dommar kurs, så var det tid for aspirant tida for dei nyutdanna. I alt var det 5 aspirantar på stemnet, hvor av 4 var med på alle 4 øktene. Den siste mangla berre ein økt, så han vart uteksaminert til krettsdommar iløpet av første dag.

Alle funskjonærande gjorde ein strålande jobb i varmen, både med å servere frukt og drikke, ta tider, sørge for premieutdeling, organisering og dømming. Og ikkje minst når det var som på det varmaste, og teknikken tok ein liten pause, så holdt Mardon S. Erland og Olaug Stubhaug hodet kaldt og fekk gang i stemnet. Dei satt til langt utpå kvelden og overførte resultenene manuelt, inn på livetiminga etter stemnet.

På bildet: Olaug Stubhaug og Mardon S. Erland.24

Postet av Førde IL - Symjing den 7. Mai 2018

Det andre stemnet i helga var 24 Chill's cup. Førde hadde med sju svømmere.

Simen Furesund Grimeland (04) klarte sitt første Nordsjø krav på 50 rygg. Enda er det lenge til Nordsjø stemnet, så det kan komme flere krav etterhvert. Med Simen kvalifisert, så har vi 4 svømmere med, og da blir det stafett også. 

Ludvik Guldhav (06), Reinert Erland (04) og Simen, hevda seg i mange øvelsar, og tok med mange medaljar heim. 

Det vart satt mange perser i bassenget, og spesielt siste stafett øvelsen 4x50 lag medley ble av den spennende sorten. Til slutt ble Førde nr 4 sammenlagt, alle svømte veldig bra, og det var ikkje langt opp til pallen. 

Oscar Fink (04), Artur Grzebieluch (04), Maren V. Årdal og Nikoline Håland (06), fekk også fleire perser og gode plasseringer. Begge jentene svømte på mix stafettane, sammen med og Simen og Reinert.

Symjarane hadde mykje fritid på dagen, og på søndagen, så vart det tid til ein tur i trampoline parken. 
Langdistanse cup 800m

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Mai 2018

Fredag var fire gutar og ei jente fra Førde på plass i Slåtthaughallen for å svømme første del av langdistanse cupen. Del én var 800 meter, og del to kjem på slutten av året med 1500 meter. 

Pga stor pågang av svømme ivrige barn, så valgte arrangøren å la dei yngst få delta, på bekostning av dei eldste. Slik at stemnet ikkje varte til langt på natt. Dei eldste får mange muligheter iløpet av året, så det er flott at dei yngre får ein mulighet.

Alle Førde symjarane satte nye perser, og Reinert(04) og Sivert(02) stakk også av med førsteplass i sine årsklasser. Det lover godt med tanke på 1500 meter om eit halvt år, i forhold til bestemans premien. Då blir den delt ut til sammenlagt vinneren på begge stevner. Dei andre fra Førde var: Maren(03) Ludvik(06) og Artur(04)

Reinert S. Erland på vei til vending på 800 meter, medan far Øystein Erland er vendedommer aspirant.
Bergen Swim Festival 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 15. Apr 2018

Bergen Swim Festival gjekk av stabelen i helga i 50 meters bassenget i AdO arena. Det var ca 760 deltagerer fra mange nasjoner, med ca 4500 individuelle starter. Førde il Symjing hadde med seg seks deltagarar. Det var eit stemne berre for dei som er født 2005 og eldre, med internasjonal klasse indeling. Mange verdens stjerner og nokre av dei største Norske stjernene var med på stemnet. Tider tett ned mot verdensrekorder blei prestert. I eit slik selskap, så er det ikkje så lett å få topp plasseringer, men symjarane våre har alle forbedra seg bra. 

Det blei sett 3 nye klubbrekorder. Den første var Adrian Teigene(00) på 50 rygg med tida 34:81. Også Simen Furesund Grimeland(04) og Sivert Solheim Verhage(02) var under den gamle rekorden til Even Dvergsdal fra 2012. Den andre var da Reinert Solheim Erland (04) forbedra sin eigen klubbrekord med ca 24 sekund på 200 fly med tida 3:03:11. Begge desse rekordane var både junior og senior rekorder. Den tredje rekorden som blei tatt, var det Sivert S. Verhage som stod for. Han tok Hans Fredrik Laache sin junior rekord på 200 fri fra 2013 med tida 2:07:15. 

Alle symjarane var påmeldt med kortbane rekorder, så tidene kan være litt vanskelig i første øyekast å tolke, men når ein reknar dei om til kortbane tider, så har dei fleste forbedra seg på mykje. Om ein da i tillegg faktisk setter ein klokke pers, så blir den prestasjonen enda bedre. Tidene blir ikkje offisielt omrekna, men ein får ein peikepinn på kor ein ville vert om det var eit korbane stemne.

Artur Grzebieluch (04) hadde sitt første 50 meters stemne. Han forbedra seg på alt han var med på, og svømte på imponerende tider for ein så fersk svømmar. 

Simen Furesund Grimeland (04) persa på fleire øvelsar, og var omtrent på pers på dei som ikkje blei forbedra. Han svømte også 400 medley for første gang på tida 6:13:01. 

Reinert S. Erland (04) forbedra seg på ein del øvelsar. Han er nok mest fornøgd med 100 fri tida, som han omtrent tangerte korbane persen sin med tida 1:02:58.

Henrik Stubhaug (03) svømte også ein veldig bra 100 fri, men er nok mest fornøgd med 50 bryst. Der var han berre 8 hundredeler fra UM kravet som gjaldt for i fjord, så vi venter litt på kva dei nye krava blir for 2018 UM. Henrik har vi stor trua på at skal klare å kvalifisere seg iløpet av sesongen, og kansje allereie før sommaren på dei stemna som er igjen. 

Sivert S. Verhage (02) forbedra seg på nesten alt, og på 100 fri, så knuste han til med ein pers som virkelig lukta svidda av. Han kom inn på 58:98, og han forbedra seg med neste to sekund. Det var første gangen han var under minuttet uansett kortbane/langbane basseng. På 200 fri, satte han ny klubbrekord for junior. På 400 fri, så var målet å prøve seg på klubbrekorden til Thord Monsen fra 1994, men det vart litt tungt på vegen dit. Han kom inn 7 sekund bak rekorden, men her får Sivert fleire sjangsar seinare. 

Ardian Teigene (00) forbedra seg også på fleire øvelsar, og kroner helga med klubbrekord på 50 rygg. 

Mange nasjoner var representert på BSF 2018, og med 760 deltagere, så er dette eit av dei største stemna vi har deltatt på noken gang. 

 
ÅrsklasseMønstringa 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 8. Apr 2018

Reinert Solheim Erland (04) var som einaste deltager fra Førde, kvalifisert til ÅrsklasseMønstringa 2018, som Lambertseter svømmeklubb arrangerte. Førde Har ikkje hatt noken på ÅM siden Teis H. Malterud var kvalifisert i 2014. Reinert gjorde sine saker veldig bra, og blei nr 11 sammenlagt etter at alle 5 øvelsane var talt opp.

Fredag var det 400 fri, og Reinert åpna den med å sette pers halvegs på 200 fri med ca 2 sekund. Han fekk det litt tungt på slutten og valgte å roe litt ned, men kom alikevell inn på ein tid litt bedre en pers, og fekk ny tid 4:43:85. Det var knytt litt spenning til korleis formen var, men vi fekk bekrefta at den var ganske bra, etter den første øvelsen.

Lørdagen var det to øvelser. 200 rygg og 200 bryst. På rygg øvelsen, som er Reinert sin dårligeste øvelse, men som han og trenar Elisabeth har jobba ein del med teknikken på etter LÅMØ, så gav det resultater. Han persa med neste 4 sekund, og tok også den siste klubb LÅMØ rekorden i denne årsklassen, som han ikkje hadde fra før med tida 2:33:48. Sammenlagt etter 2 øvelser, ligger no Reinert på 21 plass.

Lørdag del to med 200 bryst, som er Reinert sin sterkaste disiplin, så var han i Finale heatet med påmeldt fjerde beste tid. Reinert åpna bra, og kom i mål til ny pers på tida 2:41:01 som er forbedring med litt over 1 sekund. Det holdt til ein sjette plass på denne øvelsen, og Reinert var no nr 12 etter tre øvelser.

Reinert fekk på 200 bryst 2:41:01

Søndagen var det 100 fly og 200 medley. Fly er litt skummel, for ein kan fort åpne for hardt og stivne noe helt forferdelig, og da blir det fort ein forferdelig øvelse å gjennomføre. Reinert holdt litt igjen i starten på denne, og fekk betalt på slutten med ny pers med tida 1:08:90 Reinert hadde beste tid i dette heatet han svømte, og fekk ellevte beste tid på denne øvelsen. Han klatrer no opp til ein ellevte plass sammenlagt etter fire øvelser.

Siste øvelse, 200 medley blir alle heat sortert etter sammenlagt plasseringa etter fire øvelser, og Reinert var i Heat 3 bane 1. Han hadde sine nermaste konkurrentar i sammendraget i sitt heat, og måtte slå dei med ein viss poengsum for å klatre meir i sammendraget. Reinert låg heile tida forran skjema til personlig rekord, og med ein skikkelig avsluttning, så satte han ny pers med litt over 3 sekund. Ny tid er 2:26:99, noke som var den tiende beste tida. 

Til slutt enda Reinert som nr 11 sammenlagt, med forbedring på alle distanser, og fortsatt er han nr to i region vest. 

Innsvømminga i Lambertseter bad. Ein ikkje alt for stor symjehall, men det var eit veldig bra stemne.

Førde vart også ein av seks klubbar på ÅM som klarte 100% forbedring av tidene fra LÅMØ.

Daniel Vindfjell fra Eid var også kvalifisert til ÅM, og det var berre desse to fra Sogn og Fjordane som var kvalifisert. Begge gutane er i 2004 årsklassen. Daniel endte tilslutt på ein 22 plass sammenlagt, og satte pers på 400 fri og 200 rygg. 

ÅM går ut på at ein må først kvalifisere seg til LÅMØ blandt dei 24 beste utøverane i sin årsklasse på 5 forskjellige øvelsar. Etter LÅMØ, så rangerer ein alle resultatene fra dei 5 LÅMØ stemna i landet, bassert på dei 4 beste øvelsane sine, og dei 24 beste i kvar årsklasse kjem til ÅM. Reinert var gjennom sin prestasjon på LÅMØ, kvalifisert inn som 9 beste utøver på ÅM. På ÅM så teller alle 5 øvelsane i sammendraget.
Vårduppen 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 11. Mar 2018

Vårduppen på Eid gjekk av stabelen no i helga. Førde hadde ein stor tropp med seg, og det var 28 approberte og 11 rekruttar. 

Stemnet bød på nokre spennande øyeblikk, som stafetten 4x50 lag medley, der Maren (03) Henrik (03) og Reinert (04) starte på dei tre første etappane. På siste etappe så skulle unge Sunniva (07) få eit forsprang på Eid sin meget gode avsluttar. Det hold akkurat heilt inn, og Sunniva symde sin raskaste 50 meter noken sinne då ho forsvara ledelsen. 

På 800 fri for damer, så var det to jenter i 05 klassen, Stine Myrland fra Førde og Marie Njøten fra Delfana som symde side om side heile vegen. Det var uvanlig jevnt og skjeldan ein ser så tette dueller på så lange øvelser. Til slutt skilde det berre 22 hundredeler i Stine sin favør. Dei var aldri mykje meir enn eit sekund fra kavarander på kvar vending. Begge jentene persa mykje.

På 800 Fri for guttane, så klarte Reinert Erland (04) å komme inn under 10 minutt med tida 9:56:81. Det var ein liten milepel å klare det. Han svømte veldig jevne runder og hadde ca 3 sekund bedre tid siste 400 ifht første. Simen Furesund Grimeland (04) symde også veldig bra på sin 800 og persa med mykje.

Maren Vinjevoll Årdal (03) sleit litt med ein forkjølelse, men var delaktig både med stafett seier, og svømte inn rundt hennas eigne perser. Stine Myrland og Ingrid Levie Vegsund (begge 05) satte også nye perser, og har hatt ein bra stemne.

Vi hadde også med to 03 gutar. Henrik Stubhaug og Jakob Rivedal Scanke. Henrik tok heim heatseieren på 100 fly mot bl.a Reinert. Etter å ha ligget litt bak på første del av distansen, så holdt han eit jevnt og bra tempo som resulterte i heat seier. Henrik holder også veldig bra fart på dei korte bryst øvelsane, og er inne på 33 på 50 bryst og 1:14 på 100 bryst. Jacob satte også nokre nye perser, der han kanskje hadde sin beste øvelse på 200 bryst.

Av 04 gutane, så hadde vi Reinert S. Erland, Simen Furesund Grimeland, Erik Litsheim, Artur Grzebieluch, Thomas Husevåg Løland og Oskar Fink. Dei satte mange nye perser, og spesielt Thomas og Artur satte nokre gode tider. Arthur begynte på kurs for 3 mnd siden, og svømte no inn på 50 fri på 32:64. Simen svømte ein veldig bra 100 rygg, og er nær å klare Nordsjøkravet på 1:12:00. Simen kom inn på 1:12:93. Erik var berre med Lørdagen, og han svømte rundt sine tidligere tider.

Av 05 gutane, så hadde vi med Sondre Kriken, Anders Scheflo Kvåle, Aksel Bjørkhaug og Adrian Kriken. Sondre og Anders svømte begge 800, og fekk begge veldig gode tider. Dei persa på fleire øvelser. Adrian gjorde også sine saker bra. Han symde litt kortare distanser. Aksel har sin favoritt displin på bryst og har fått god fart på den.

Dei yngre gutane og jentene hadde også stor framgang, og det er mange som trykker på og vil hevde seg. Dei fleste har satt nye perser på omtrent alt dei har svømt.

Debutantane fekk også gjort sine saker bra. Litt disk her og der, men alt i alt ein veldig bra første helg. Vi hadde Artur Grzebieluch (04), Elias Myrland (07), Sanne Furesund Grimeland (07) og Agathe Hvidsten (08) som debutanter blandt dei approberte denne helga. 

Rekurttane inponerer også med svært gode tider, og det overrasker ingen om fleire tar steget opp i treningsgruppa etterhvert.
Allers Invest Cup 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 18. Feb 2018

Førdesymjarane inntok Bergen også denne helga. Ein litt mindre tropp reiste til byen, men denne gang, så var det fleire jente enn gutar med i troppen. Det har ikkje skjedd i Førde IL Symjiing på veldig mange år. Det var 4 jenter og to gutar med.

Fra venstre: Mardon S. Erland, Helena R. Hovland, Reinert S. Erland, Nikoline Håland, Maren V. Årdal, Stine Myrland

Nikoline Håland (06) var med på sitt første stemne som approbert, og ho klarte seg veldig bra. Det blei ingen disk, og ho var med på 4 øvelsar på lørdagen. Ho satte nokre nye tider, og ho persa på dei øvelsane ho hadde tid på fra før.

Stine Myrland (05) begynte litt trått, og fekk ikkje heilt dei tidene ho ønskte, men utover i stemnet, så fungerte ting litt bedre for Stine, og ho avslutta stemnet med fleire perser. Ho tok også ein del medaljer fra gode plasseringer, bl.a ein andreplass på 100 rygg.

Helena Rygg Hovland (04) satte også mange nye perser og tilsammen persa ho med ca 23 sekund på 6 øvelser, medan den siste øvelsen hennas, 100 medley hadde ho ikkje tid på fra før. 

Maren Vinjevoll Årdal (03) begynte også litt bak skjema, men også ho tok seg opp utover i stemnet. Ho perser på fleire øvelser, og får ein god avslutning på søndagen med andreplass på 200 fri.

Jentene stilte også stafettlag på 4x50 medley. Dei kom inn på 3:07:34

Reinert Solheim Erland (04) var einaste LÅMØ symjar fra Førde som tok turen. Han ville få litt andre øvelser på programmet, selv om ÅM snart står for tur. Han fekk ikkje heilt ting til å stemme på dei to første øvelsane, men klinka til med ny pers på 100 fri med ca 3.5 sekund. Ny tid er 1:02:12 Seinare på dagen svømte han også inn til ny pers på 50 fri, og klarte også Nordsjøkrav på denne øvelsen. Han tok førsteplass på alle øvelsar han deltok på. Reinert vart sjuk søndagen og deltok ikkje.

Mardon Solheim Erland (00) som vanlighvis sitter med teknikken på dei siste heimestemna, var med som deltakar denne gangen. Han hadde ikkje så store forhåpninger om noke voldsom persing, i og med at han ikkje har trent noke særlig den siste tida. Men han klarte å sette ny pers på 50 fri med 30:62, så han nærmer seg snart 29 tallet, og kanskje kan dette være ein inspirasjon til å trene litt meir for å nå denne milepælen.
Oppsummering alle øvelser LÅMØ Vest 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 9. Feb 2018

Første dag av LÅMØ Vest 2018.

Dei to yngste årsklassane hadde 50 og 100 fly på programmet idag. Vilde S. Kvåle (07) og Jenny Bjørhaug (07) var begge i samme heat. Vilde fekk problemer underveis med ein bølge som slo inn da ho skulle puste så ho berre fekk vatn og ikkje luft, slik at ho dessverre måtte stoppe opp og starte på nytt. Ho låg godt an til ein flott tid. Jenny svømte inn til ny pers med ca 5 sekund på tida 52:75, og var strålende fornøgd. Vetle H. Malterud (07) svømte også veldig bra, og persa med ca eit sekund. Han kom inn på 44:52.

2006 guttane gjorde også sine saker bra. Magnus Johan Bøe setter ny pers med ca 13 sekund, og kjem inn på 2:05:19. Ludvik Guldhav kom inn rett bak persen, men han viser at fly nivået er stabilt bra. Han kom inn på 1:39:35. Andreas Hvidsten starter veldig bra, men får det litt tungt på slutten. Han holder såvidt unna på slutten, og sikrer en bronse med tiden 1:18:68 som er ny LÅMØ klubbrekord, og den raskaste tida svømt av ein fra Sogn og Fjordane  denne årsklasse.

Dei andre årsklassane svømte 400 fri. I 2005 gutter, så starta både Sondre Kriken og Anders S. Kvåle forykende. Sondre setter ny pers på 200 meter underveis med ca 4 sekund, men får det litt tungt på slutten, og kommer inn litt over pers med tiden 5:52:83. Anders setter ny pers på både 100 og 200 fri underveis, og setter også ny pers på 400 med tiden 5:34:18 som er pers med ca 13 sekunder.

Dei fem 2004 guttane kjører også sterkt. Simen Furesund Grimeland setter standarden i første heat med tiden 5:04:78. Det er pers med ca 13 sekunder. Erik Listheim svømte inn rett bak pers på 5:18:36 i samme heat. I heat nr to, så var det Nikolai Hvidsten og Oliver Øksland. Begge åpner friskt, men får det litt tungt på slutten. Nikolai ca 1.5 sekund bak pers med tiden 5:09:15 medan Oliver perser med nesten ett sekund på tiden 5:04:01. I finale heatet, så er det Reinert S. Erland sin tur til å sette nye rekorder. Han svømmer ca 8 sekunder fortere enn sin egen pers, og kommer inn til ny LÅMØ klubbrekord med tiden 4:44:36.

I dei to eldste klassane svømte Henrik Stubhaug (03) inn til tiden 4:48:59 som er ca 9 sekund bedre en sin egen pers. Når Sivert S. Verhage starter, så går det pluttselig veldig fort. Han starter første 50 på 28:97, med passering første 100 på 1:00:93. Han passerer 200 på 2:06:68, og bare fortsetter til en slutt tid på 400 på 4:20:54 som er ny LÅMØ klubbrekord, og den raskaste tida svømt av ein fra Sogn og Fjordane i denne årsklassen, samt Nordsjøkrav. Meget imponerende svømming av Sivert, og når han perser med ca 10 sekund fra en allerede god tid, så viser det som vi har sett på trening i det siste, at Sivert er i kanon form, og vi har mye gøy i vente dei neste dagane.

Dag to av LÅMØ Vest 2018, Første økt.

I 2007 klassen, så svømte Jenny Bjørhaug i første heat på 400 fri. Hun satte avgårde i ett forrykende tempo og distanserte hele feltet veldig tidlig. Jenny satte pers på flere distanser underveis, og i mål var hun neste ett minutt bedre enn sin tidliger personlige rekord. Ny tid er 6:50:45. Vilde Scheflo Kvåle svømte i neste heat, og hun satte også ny personlig rekord med ca 14 sekund. Ny tid er 7:21:31. I gutteklassen, så var Vetle Haram Malterud i finaleheatet. Han leverte også ein veldig god 400 meter, og kom i mål på tiden 6:07:53 som er forbedring av personlig rekord med ca 19 sekund.

I 2006 klassen, så starta Magnus Johan Bøe med å perse med ca fire sekund og kom inn til ny tid på 400 på 6:24:37. Ludvik Guldhav hadde som mål å komme under seks minutt, og kom inn til ny pers med ca ni sekund på tida 5:51:03 I finaleheatet, så var det Andreas Hvidsten sin tur. Han får ein flott bronsemedalje og ny LÅMØ klubbrekord på tida 5:15:16. Tida er 12/100 bak egen pers, men uansett er det høg klasse over prestasjonen.

Dei eldre klassene hadde 100 fly på programmet, og i 2005 klassen, så satte Sondre Kriken ny personlig rekord med ca 1.5 sekund. ny tid er 1:37:16. Anders Scheflo Kvåle overraska og knuste sin egen pers med ca 6 sekund. Han kom inn på 1:21:46. Anders har hatt ein veldig framgang på fly det siste halvåret, og at framgangen skulle bli så enorm hadde vi ikkje forventa.

I 2004 klassen, Så kom Simen Furesund Grimeland inn på 1:25:17, som er rett bak egen pers. Oliver Øksland perser med ca 3 sekund og får 1:19:05. Erik Alnes Litsheim perser også med ca 3 sekund og kommer inn på 1:18:51. Nikolai Hvidsten er rett bak egen pers, og kommer inn på 1:18:17. Reinert Solheim Erland var påmeldt med nest beste tid, men stivner 15 meter før mål, og havner på den litt sure fjerdeplassen. Men med ny pers på 1:09:45 som er LÅMØ klubbrekord og Nordsjøkrav, så er han likevel fornøgd. 

Dei to eldste gutane gjorde også sine saker bra på 100 fly. Henrik Stubhaug (03) perser med ca 3 sekund, og kommer inn på 1:12:03. Sivert Solheim Verhage (02) knuser til og perser med ca to sekund, og får sterke 1:04:91.

Dag to av LÅMØ Vest 2018, andre økt.

No var det bryst som stod på programmet. Dei yngste 07 modellane skulle svømme 100 bryst. Jenny Bjørkhaug og Vilde S. Kvåle var i samme heat, og i baner ved siden av kvarandre. Dei kom godt igang, og dei svømme veldig jevnt. I mål får Jenny 1:56:10 og Vilde får 28/100 bedre tid med 1:55:82, som også er ny LÅMØ klubbrekord for denne årsklassen. Begge setter nye perser. Vetle H. Malterud svømmer i finaleheatet, og kommer inn på ny personlig rekord med tiden 1:45:86, som er en forbedring med ca to sekunder.

Dei andre klassane skal svømme den dobble distansen, og i 2006 klassen, så svømmer Magnus Johan Bøe inn til ny pers på tiden 4:01:45, som er en forbering med ca 9 sekunder. Ludvik Gludhav forbedrer seg med ca 5 sekund, og kommer inn på 3:42:36. Andreas Hvidsten svømmer i finaleheatet, og kommer inn på 3:18:61, som er ein forbering med ca 5 sekund. 

I 2005 klassen så skjer det noe meget spesielt. Først svømmer våres to gutter Sondre Kriken og Anders S. Kvåle, begge veldig bra, men blir dessverre disket pga tekniske feil. I heatet etterpå, så blir nesten hele heatet disket da en av svømmerne teller 50 meter for lite, og nesten alle de andre stopper opp og tror de er ferdig.

I 2004 klassen, så svømmer Erik Litsheim inn på 3:10:89, forbedrer seg med litt mindre en ett sekund. Nikolai hvidsten svømmer på 3:07:04 som er nesten to sekunder bedre enn den gamle tiden. Oliver Øksland svømmer på3:05:23, som er en forbedring på ca to sekund. Disse tre guttene svømmer ved siden av hverandre i samme heat, og Oliver som er i mitten, trekker dei fram til gode tider. I neste heat, så svømmer Simen Furesund Grimeland inn til ny pers på 3:00:83 som er forbedring med ca 2.5 sekund. Han ønskte å komme under 3 minutt, men det fikser han neste gang. Reinert S. Erland er påmeldt til finaleheatet med nest beste tid, men det er mange gode i dette heatet. Reinert får ein kanon start, og leder heatet ved passering 100 meter. Når det er bare 25 meter igjen, så ligger Reinert på fjerde plass, og det er ulidelig spennende å se på for fansen. Reinert setter inn en enorm sluttspurt, og klattrer opp til andre plass i mål. Det skille bare ett halvt sekund mellom Reinert og fjerdeplassen, og dennegangen heldighvis i Reinert sin favør. Han får sølvmedalje, og ny LÅMØ klubbrekord. Tiden er 2:42:16 som er forbedring med ca 2 sekund.

Henrik Stubhaug (03) har også lyst å prestere bra på 200 bryst, og i finaleheatet så svømmer han inn til ny pers på tiden 2:41:88. Det holder til en syvende plass i årsklassen. 

Sivert S. Verhage, presser seg gjennom 200 bryst, som er en øvelse han absolutt ikke har som favoritt distanse. Han må som alle andre, gjennomføre alle fem øvelser for å bli rekna med i sammendraget, og svømmer inn til ny pers med ca 5 sekund. Han kommer inn på 3:21:67.

Dag tre av LÅMØ Vest 2018, første økt.

På programmet idag stod det rygg. 2007 ungane skulle svømme 100 meter rygg. Vilde S. Kvåle fekk dessverre ein disk pga ein teknisk feil. Jenny Bjørkhaug satte ny personlig rekord med ca 10 sekund og fekk 1:43:72. Vetle H. Malterud gjorde det også bra, og satte ny personlig rekord så vidt det var med 9/100. Ny tid er 1:36:81

Dei eldra klassane hadde 200 rygg, og i 2006 klassen, så var det litt høy tenning på Ludvik Guldhav, så han fekk ein tjuvstart. Magnus Johan Bøe persa med ca 4 sekund og kom inn på 3:42:22. Andreas Hvidsten svømte veldig bra, og kom inn på ein andreplass på denne øvelsen. Han fekk ein sølvmedalje med tida 1:37:32, pers med ca to sekund, og som også er ny LÅMØ klubbrekord for denne årsklassen. Det er også den raskaste tida svømt av ein fra Sogn og Fjordane noken gang i denne aldersgruppa. 

I 2005 klassen, så kom Sondre Kriken inn rett bak pers, men til absolutt godkjent tid. Han kom inn på 2:59:74. Anders S. Kvåle kom inn til ny personlig rekord med ca 17 sekund. Hans nye tid er 2:53:73. Anders ledet heatet fra start til mål, og selv om han slapp dei andre inpå ved halvegs, så var det ingen tvil om kor heat seieren skulle gå. Anders hadde ein sluttspurt som vi skjeldan ser. Så med litt bedre disponering av kreftene, så blir dette enda bedre. 

I 2004 klassen, så skulle kampen stå mellom dei fem guttane. Det var tidlig klart at LÅMØ klubbrekorden på 2:37:77 stod for fall, og med så mange jevnt gode rygg svømmere, så vart det slik at den som ble best av desse 5, også stakk av med namnet bak rekorden. Erik litsheim var ut i første heat og kom inn på 2:47:31, som er rett bak pers. Simen Furesund Grimeland, Reinert Erland og Nikolai Hvidsten kom i heat to. Reinert setter en liten pers og kommer inn på 2:37:19. Nikolai gjer det enda litt bedre og kommer inn på 2:35:85, også det ny pers med 2.5 sekund. Simen strekker seg enda litt lenger mot mål og slår inn på 2:35:50, som er ny  pers med nesten ett sekund. Men ingen kan gjere noke med Oliver Øksland som kom i finale heatet, og selv om han ikkje perse, så kjem han inn på 2:34:69 og setter dermed ny LÅMØ klubbrekord for denne årsklassen.

Henrik Stubhaug (03) setter også ny pers på 200 rygg med tida 2:38:56. det er ein forbedring med ca 2 sekund. Sivert S. Verhage (02) svømmer raskast av alle Førde symjarane på rygg, og kjem inn på 2:27:42. Han perse med ca 4.5 sekund.

Dag tre av LÅMØ Vest 2018, andre økt.

Siste økt, og alle skal svømme 200 medley.

I klasse 2007, så svømmer Vilde S. Kvåle på tida 3:46:99 som er ein forbedring med ca 11 sekunder. Jenny Bjørkhaug svømmer så bra at ho berre er 4/100 fra tangering av LÅMØ klubbrekorden for denne klassen. Hun kommer inn på 3:39:45 og perser med 8 sekunder. Vetle H. Malterud svømmer 10 sekunder fortere enn persen sin, og kommer inn på 3:24:66

I 2006 klassen, så får Magnus Johan Bøe ein disk pga teknisk feil. Ludvik Guldhav svømmer inn til 3:21:14 som er rett bak sin gamle pers. Andreas Hvidsten svømmer inn på 2:46:09 som er ny LÅMØ klubbrekord og den raskaste tida, svømt av ein fra Sogn og fjordane i denne årsklassen noken gang. Det er også pers med litt over tre sekund.

I 2005 klassen, så er Anders S. Kvåle litt for utolmodig og får ein tjuvstart. Sondre Kriken svømmer inn på 3:04:22 som er pers med ca to sekund.

I 2004 klassen, så svømmer Simen Furesund Grimeland inn på 2:48:64, som er rett bak pers. Erik Alnes Litsheim svømmer på 2:47:31, som er ein forbedring av pers med ca tre sekund. Nikolai Hvidsten svømmer på 2:41:51, som er rett bak pers. Oliver Øksland svømmer på 2:40:99, som er ein forbedring med ca 1.5 sekund. Reinert S. Erland svømmer i finale heatet, og han og Daniel Vindfjell fra Eid ligger stort sett side om side hele distansen. Reinert er litt bak når de skal over på bryst etappen, men utligner og dei starter likt ut på siste 50. Daniel blir litt for sterk for Reinert på siste 50, og Reinert får dermed ein flott bronse medalje og ny LÅMØ Klubbrekord med tiden 2:30:18 som også er ein forbedring av sin gamle tid med 3 sekunder.

Henrik Stubhaug (03) svømmer sin 200 medley på 2:31:98 og forbedrer seg med ca tre sekund. Sivert S. Verhage (02) svømmer på 2:37:63, som er rett bak pers. 

Presentasjon av LÅMØ Vest 2018 symjarane til Førde IL Symjing

Postet av Førde IL - Symjing den 6. Feb 2018

Presentasjon av Førde sine LÅMØ symjarar.

Foto: Framme fv: Nikolai Hvidsten, Anders Scheflo Kvåle, Erik Litsheim, Reinert S. Erland, Henrik Stubhaug, Simen Furesund Grimeland. Bak fv: Jenny Bjørkhaug, Vilde Scheflo Kvåle, Magnus Johan Bøe, Andreas Hvidsten, Vetle Haram Malterud, Ludvik Guldhav, Sondre Hansen Kriken. Ikkje tilstede: Oliver Øksland og Sivert S. Verhage.

2007 klassen, der har vi tre deltakarar. I jente klassen, så har vi to jenter. Vilde Scheflo Kvåle og Jenny Bjørkhaug. Begge har sin sterkeste stilart på bryst distansen, og der er begge i god posisjon til å klare LÅMØ klubb rekorden for denne årsklassen. I gutteklassen har vi Vetle Haram Malterud. Han er kvalifisert til 4 finaleheat, og med full klaff i øvelsane sine, så kan han være ein outsider til medalje på fly, bryst og rygg distansene. 

I 2006 klassen har vi tre gutter med. Andreas Hvidsten er den som har dei sterkaste tidene, og med heile 5 LÅMØ klubbrekorder i yngste årsklasse fra 2017, så er det også store sjangser for at han kan ta fleire av desse i år også. Andreas er rangert som nr 2 inn til stemnet. Bryst er nok den mest utfordrande stilarten, men allikevel er Andreas kvalifisert til finaler på alle 5 øvelser. Andreas er også i posisjon til medalje på fleire øvelser, men kampen om medaljene er ein del tøffare enn det var sist år. Ludvik Guldhav og Magnus Johan Bøe er dei to andre 06 gutane som er med. Dei har gjort stor framgang den siste tida, og vi ser ingen grunn til at det ikkje skal fortsette. Vi har store forhåpninger til at dei skal bite godt fra seg, og sette nye personlege rekorder i AdO Arena.

I 2005 klassen har vi to gutar. Anders Scheflo Kvåle og Sondre Kriken. Begge har vert på vippen til å klare å kvalifisere seg til årets mesterskap, men med iherdig innsats på trening og dei siste stemna, så klarte begge å kvalifisere seg. Begge har stort potensiale inne, og vi blir ikkje overaska om dei forbedrer seg enda meir. 

I 2004 klasen har vi heile fem gutar. Erik Alnes Litsheim kom inn som reserve, men han har i likhet med dei andre, gode tider, og vil bite godt ifra seg. Han er ein fighter og tåler høgt tempo over lang tid. Simen Furesund Grimeland, Nikolai Hvidsten og Oliver Øksland er alle meget jevne i fleire øvelser, og det skal bli spennande å følge dei i dei interne klubbduellane som bli iløpet av helga. Samtidig, så er alle i posisjon til medalje på 200 rygg, noke som gjer denne øvelsen til ein av dei meste spennande øvelsane i heile helga. Mest sannsynlig så blir den av Førdesymjarane som gjer det best her, også innehaver av LÅMØ klubbrekorden på 200 rygg. Da må ein svømme under 2:37:77. Reinert Solheim Erland er den høgst rangerte i 04 klassen av Førde sine symjarar med tredjeplass inn til stemnet. Han er i fire finaleheat, og selv om 200 rygg, ikkje er hans sterkeste øvelse, så er han også her på skuddhold til ein meget god plassering. Reinert kan også ta fleire LÅMØ klubbrekorder, og med full klaff, så tar han alle, men da må han også slå dei andre 04 gutane på 200 rygg, noke som blir ein stor utfordring. Reinert kan også ta medalje på mange øvelser. Hovedmålet blir uansett å kvalifisere seg til ÅM, og da må han gjere sine saker meget bra. Ein topp 6 sammenlagt bør være realistisk og godt innafor rekkevidde på LÅMØ, og noke som bør være nok til å kvalifisere seg til ÅM.

I 2003 klassen har vi Henrik Stubhaug. Han har sin spesial distanse 200 bryst, kor han var nær medalje i fjord. Henrik har slitt med ein del skade og sjukdom i høst/vinter, men virker no å være i godt slag. Henrik har mykje god svømming i kroppen, og han kjem garantert til å forbedre seg masse i helga. På 200 bryst, så er det eit lite stykke opp til dei tre beste, men eg trur at Henrik kjem til å henge seg på i kampen om medaljene på denne øvelsen uansett. 

I 2002 klassen, så har vi Sivert Solheim Verhage. Sivert har aldri deltatt på LÅMØ før, og etter å ha kjempa seg gjennom 200 bryst, ein stilart som virkelig er ein akkiles for Sivert, så har han klart å bli blandt dei 24 beste. Sivert er best på fly og fri, og er heiltent på å bite godt fra seg. Han kjempar også om å prøve seg på LÅMØ klubbrekordene på 100 fly og 400 fri. Men sjølv om han er nær, så må det virkelig jobbast knallhardt heile vegen. 

Det blir spennande å følge ein rekordstor gjeng symjarar fra Førde. Vi har mange medalje sjangser, og mange klubbrekorder vil bli satt i helga. Det har vert mykje sjukdom inn mot LÅMØ, og mange klubbar har måtte trekke utøvera fra stemnet. Dette gjer at reservar kommer inn, og vi kan ikkje garantere startlistene før stemnet starter kl 14 fredag 9/2. For Førde sin del, så har fire symjarar måtte kaste inn handlkleet. Det er Edvard Aamot (06), Atle Ølnes Kapstad (06) Sunniva Skrede Hallanger (07) og Stine Myrland.  Vi skulle så gjerne hatt alle dei med også, men det kjem fleire sjangsar seinare. Så for klubben sin del, så er det eit godt tegn at vi har fått så stor bredde i stallen blandt dei yngre.
Rekordstor gjeng symjarar kvalifisert til LÅMØ Vest 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 23. Jan 2018

Førde IL Symjing har 17 kvalifiserte symjarar til LÅMØ Vest 2018. Aldri før har vi vore over 10 symjarar, så dette er veldig gledelig. Mykje av æra skal instruktørane i symjeskulen ha, for at dei har lært opp så mange gode symjarar i ung alder. Også trenarane har gjort ein god jobb med å få symjarane til å prestere så godt at dei har klart krava. Sjølsagt er det symjaren som må gjere jobben, og all ære til dei for alle dei treningstimane dei har lagt ned. Det er mykje hardt arbeid som ligg bak resultata, og det ser vi spesielt igjen på dei eldste symjarane.

Vi har to symjarar som ligg heilt i toppen i kvar sin årsklasse. Gutter 2006, der har vi Andreas Hvidsten, som innehar andre plassen i sin klasse. I gutter 2004 har Reinert S. Erland inntatt tredjeplassen, og han er også med å kjempe om å kvalifisere seg til ÅM seinare i vår.

Vi har fleire utøvere som kan være med å kjempe om medaljer i diverse øvelser, så vi har god trua på at det kjem til å bli eit av dei aller beste LÅMØ for Førde IL symjing sin del noken sinne. 

Så sett av helga 9-11 februar, og hvis ein ikkje kan være tilstede i AdO arena, så kan ein følge med på livetiming.

LÅMØ kvalifisering i Bergen 2018

Postet av Førde IL - Symjing den 21. Jan 2018

16 svømmere fra Førde symjeklubb tok turen til Bergen for å gjere ein siste innsats for å kvalifisere seg til LÅMØ Vest 2018. Symarane gjorde sine saker veldig bra, og alle forbedra seg på ein eller fleire øvelsar. 

To nye symjarar vart klare for LÅMØ. Det var Edvard Aamot (06) og Sunniva Skrede Hallanger (07). Edvard og Sunniva mangla nokre tider før denne helga på nokre øvelser, men gjorde sine saker bra, og kan no forberede seg til ei lang helg i Bergen på LÅMØ. 

Førde tok 15 gull i helga. Andreas Hvidsten (06) og Reinert S. Erland (04) sørga for 10 av dei. Begge to vant alle øvelsane sine. Henrik Stubhaug (03) og Sivert S. Verhage (02) tok dei andre gullmedaljane. I tilleg tok Førde symjarane mange medaljer i sølv og bronse.

Det var stor spenning da Henrik og Reinert symde 200 bryst, der det til slutt skilde berre 1/100 i Henrik sin favør. Henrik leda heile vegen, men Reinert kom ubehagelig nær på slutten. Begge var overlegne i forhold til resten av dei andre symjarane. 

Sivert S. Verhage tok også seieren på eit jevnt 100 fly heat, der det skilde berre 2 sekund på dei 4 første symjarane.

Stine Myrland (05) forbedra seg også på 200 bryst med tida 3:19:19, og svømte veldig bra på dei andre øvelsane også. Ho fekk 2 tredjeplasser på stemnet deriblandt 200 rygg, som var ein øvelse ho har vore sterk i lenge, og der ho symde omtrent på tida som ho fekk i Asker for berre to veke siden.

Alle dei yngre symjarane imponerte med store rekord forbedringer, og dei har heva seg mange hakk på berre nokre få veke.

 

Innhaldsrik helg for Førde symjarane.

Postet av Førde IL - Symjing den 7. Jan 2018

Første helga i 2018 var symjarane både på leir og på symjestemne i Asker. 

10 symjarar var på krinsleiren på Eid fra Førde, der dei har trent både i vann og på land fredag til søndag. Det var Sander Smørdal og Alexsander Mokkelbost som var trenarar. Symjarane var innlosjert på skule, og det har vert ein sosial helg med mykje bra trening. 

4 av symjarane våre har også vert på Asker Open. Der har dei persa og imponert med meget gode tider. Stine Myrland var den einaste av desse 4 som ikkje var inn på topp 24 på LÅMØ rankingen før helga, men ho gjorde sine saker meget bra og forbedra seg med 126 poeng. Dei tre andre gutane har også forbedra seg, så vi venter i spenning på oppdateringa på rankingen. 

Fra venstre: Stine Myrland, Nikolai Hvidsten, Andreas Hvidsten og Simen F. Grimeland

Det nærmar seg LÅMØ no, og det er berre eit stemne i Bergen igjen på kalenderen, + eit lite klubbmesterskap mandag 22/1, før endelig opptelling er klar.