Trøndersvøm 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 16. Jan 2023

Førde symjarane var i Trondheim i helga og deltok på Trøndersvøm 2023. Det var ni symjarar som deltok. Vi presterte til langt over godkjent, og vi blei den tredje beste klubben på stemnet. Det var mange klubbar med, og vi var langt fra den største klubben. Fleire av symjarane våre tok også nye Nordsjøkrav. 

Førde symjarane med litt kulturelt innslag på Trondheims toktet. Ein tur innom Nidarosdomen og ein tur innom Museumet Rockheim der di bl.a kunne lage sin eigen musikk, var på menyen.

 

Eit av høgdepunkta på Trøndersvøm var ein heilt eigen stafett økt. Der hadde vi fire stafett lag på to øvelser. 4x50 medley og 4x100 fri. På førstelaget symde Armandas Belaglovis(09), Mathias Holme(08), William Wergeland(07) og Reinert Erland(04). På andrelaget symde Kevinas Belaglovis(11), Sigurd Korsvoll(11), Filip Farsund(11), Even bjørkhaug(09). 

Førstelaget er påmeldt med tredje beste tid på begge øvelser, men det er alltid usikkert på stafett om kva symjarar dei andre laga stiller med og kva nivå dei har. Ofte så svømmer laga mykje fortare enn påmeldt tid, så vi måtte prestere på topp. På 4x50 medley, så ligger vi på tredjeplass gjennom heile distansen, og sikrer ein sterk bronsemedalje. På 4x100 fri, så ligger vi fra start av på ein femte plass. På tredje etappe med William, så plukker han dei to laga foran, og veksler på tredjeplass. Der øker Reinert og er nær ved å ta igjen laget på andreplass. I tilleg så syme alle 4 gutane mykje bedre en sine personlige rekorder, så dei syme ned tida si med ca sju sekunder. Andre laget symde også veldig bra, og dei vant sitt heat på 4x50 medley på overlegent hvis. Dei forbedra også sine tider på 4x100 fri.

Bronselaget på Trøndersvøm fv: Armandas, Mathias, Reinert og William

 Dei individuelle øvelsane, så var høgdepunktet 1500 fri på søndagen for gutta. Der syme Even og Mathias side om side i finale heatet. Mathias var påmeldt med beste tid med Even i bana vedsiden av. Dette var første 1500 til Even, mens Mathias har meir erfaring på denne lange og tøffe distansen. Mathias åpner svært tøft, og vi frykter at han kommer til å gå på en stjernesmell. Men han holder distansen veldig bra, og er over 100 meter foran nr to i heatet. Mathias får dermed beste tid uansett årsklasse, og han tar eit NM-Ungdom krav på passering 800 fri. Mathias har fra før eit NM-Ung krav på 200 butterfly. Mathias sin tid blir 17:25:74 som er en forbedring med ca 33 sekunder. Even svømmer også svært bra, og kommer inn til tredjeplass på i heatet, og slår inn på sterke 18:38:79. Even får ein meget god opplevelse, og han seie han vil gjere dette fleire gangar.

Vi har også med ei jente til Trondheim. Emma Holme(11) gjer sakene sine veldig bra, og hun tar sju av åtte mulige gull, og får andreplass på den øvelsen ho ikkje vinner. Emma forbedrer seg på seks øvelser og er nr fem på LÅMØ kvalifiseringa.

Filip Farsund Hafstad(11) får godkjent sin 200 rygg og er med det, kvalifisert til LÅMØ. Han er nr 9 på LÅMØ rankinga. Filip Vinner også 50 bryst  2011 klassen og får tre tredje plasser. Filip forbedrer seg på 10 distanser. ein av dei var første etappen på 4x1000 fri, og ein av dei var 200 passeringa på vei til 400 fri.

Kevinas Belaglovis(11) gjer også sine saker veldig bra. Han svømmer inn til to seirer på 100 medley og 50 fri. Kevinas er nr to på LÅMØ rankingen. Kevinas forbedrer seg på tre øvelser.

Sigurd Mathias Korsvoll(11) vinner nesten alle øvelser han stiller opp i. Han får ein andre plass på 200 bryst, men er suveren på fleire øvelser og vinner åtte øvelser. Ofte, så er det dei to andre 2011 gutane våre som er hans nærmeste konkurrenter. Sigurd er også i ledelsen på LÅMØ rankingen, og han svømmer imponerende fort. Sigurd setter 11 nye personlige rekorder, derav 100 bryst på vei til 200 bryst, og 200 fri på vei til 400 fri. Sigurd topper rankingen i Norge på mange øvelser. 

Even Bjørkhaug(09) vinner tre øvelser og tar to andreplasser. Han forbedrer seg på hele åtte øvelser, derav 50 fly på vei til 100 fly, og 800 fri på vei til 1500 fri. Even er for tiden på fjerde plass på LÅMØ rankingen. Even har no klart fire Nordsjø krav.

Armandas Belaglovis (09) vinner 50 fri og tar seks andreplasser. Han er med helt i toppen på dei fleste distansene, og ofte kniver han og Even om å være best. På 100 rygg, så kommer dei inn på akkurat samme tid i samme heat med tiden, 1:10:37 og deler andreplassen. Armandas forbedrer seg på ni øvelser, og er på niende plass på LÅMØ rankingen. Armandas har no klart fire Nordsjø krav.

Mathias Holme (08) svømmer sånn ok på dei første øvelsane han, men han er ikke helt i 100. Men når han kommer til 1500, så smeller han til med det som er en overlegen 1500m. Mathias forbedrer seg på 4 distanser, der tre av dei er iløpet av 1500m. I tillegg til å vinne 1500m, så får Mathias to andreplasser og ein tredjeplass. Etter 1500 er han såpass redusert, at han ikkje får til å prestere på dei restarande øvelsane.  Mathias er nr tre på LÅMØ rankingen. Mathias er kvalifisert på mange øvelser på Nordsjø.

William Wergeland (07) får til mange gode øvelser, og han får fire tredjeplasser. Han forbedrer seg på seks distanser, deriblandt 50 rygg som er første etappe på stafetten. William er nr 13 på LÅMØ rankingen, og han har også klart to Nordsjøkrav iløpet av helgen på 50 rygg og 50 bryst. Han er nær på flere øvelser. 

Reinert Erland (04) er klubbens eldste aktive symjar. Han deltar på sitt andre Trøndersvøm, og er også den einaste som har vore med her før. Han svømmer tre øvelser individuelt, og får to andreplasser. Han svømmer meget bra på stafettene, og er med til Trondheim, mykje pga dette. Stafett er ein av motivasjonane til å holde på med svømmetrening, og muligheten til å få til ett bra lag som kan knive om topp plasseringane. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.