Tre Førdesymjarar var på Asker Open.

Postet av Førde IL - Symjing den 8. Jan 2017

Asker Open vart arrangert i helga. Det er eit stort stemne på austlandet, som mange av landets beste deltek på. Førde hadde tre symjarar på stemnet, og dei kom alle heim med premier i sekken. Men best av alt, dei satte mange flotte personlige rekorder.

fra vestre: Nikolai, Simen og Andreas.

Nikolai Satte fleire gode tider, og gjorde eit godt hogg på 200 bryst og 100 butterfly persane sine. Det har lugga litt på bryst tidligare, men no har han jobba litt ekstra med teknikken, og trent godt i jula, så det er godt at det viser igjen på resultatene.

Simen kom under 6 minutt på 400 fri for første gang, og den følelsen er bare deilig. Det er ein milepæl som er oppnådd, og da er det godt å starte stemnet på ein slik måte. Han persa også på fleire øvelser, og på stemnets siste øvelse, så persa han på favoritt øvelsen, 100 butterfly. Der svømte han inn på 1:26:25, som er ei forbedring med over 1 sekund. Det er lenge siden han har persa på den øvelsen, så det er nok ein ekstra vitamin innsrøytning å få det til.

Andreas er to år yngre enn dei to andre, men han gjorde sakene sine meget bra i Asker. Han svømte 400 fri på 5:39:26, noko som er ein forbedring av pers med ca 11 sekund. Han satte også to flotte persar på 50 bryst og 50 fly, der han også tok førsteplassen på 50 bryst. I klassen til Andreas, så møtte han ein av Norges aller beste i sin årsklasse, så det var litt tøft å hamle opp med han i alle øvelser, men på 100 rygg, så var han nesten heilt der oppe. Da svømte han på smått utrulege 1:21:92, som er den tredje beste tida på 100 rygg i 2006 klassen i heile Norge siste året. Han var berre 82/100 fra å vinne over Kristian Tronstad som er rangert som nr 2 i Norge i 2006 klassen. I tilleg så fekk Andreas marsjere inn på finaleheatet på 100 rygg, på samme måte som dei skal gjere på LÅMØ, så da var det ekstra godt å få unnagjort den opplevelsen. Da veit han kva han mest sannsynlig må igjennom fleire ganger på LÅMØ. Andreas var før stemnet rangert som nr 2 på region vest på LÅMØ øvelsane, så han får nok fleire finale innmarsjer der også.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.