Terminliste 2019

Fargekode brun = rekrutter (uapproberte) kan delta

Fargekode blå = Spesielle krav for å delta

Fargekode svart = approberte stemner der rekrutter (uapproberte) ikke kan delta

Januar:

11-13 Treningsleir, Førde Alle approberte symjarar + dei som klarer 2000 meter på ein to timers økt to ganger om dagen kan være med. Det vert trening fredag-søndag + styrkeøkt imellom symjeøktene.

Februar:

2-3 Taremaresvøm 2019, Brattvåg + rekrutt. Eit fint stemne med hovedsaklig deltaking fra Møre og Romsdal. Her får ein øvd seg på LÅMØ øvelsene, men også fleire andre øvelser å velge.

16-17 LÅMØ kvalikk, Slåtthaughallen. Stemne berre for LÅMØ alder 11-16 år. Kun LÅMØ øvelser på programmet. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

Mars:

2-3 Vårduppen, Eid + rekrutt. Her reiser alle i klubben, og vi reiser med buss samla om dette er tilgjengelig. Overnatting på skule rett ved symjehallen er noko som ungane lika godt. Sosialt for foreldre og svømmere.

8-10 NM-Masters, Bergen (AdO Arena) Ein må være 20 år og eldre for å delta. Ingen kvalifiserings krav.

15-17 LÅMØ Vest, Karmøy. Dei som har kvalifisert seg via dei 5 LÅMØ øvelsene, dei to yngste årsklassene (11-12) med godkjent tid på alle øvelser. Dei 4 eldste klassene (13-16) må ein i tilleg være inne blandt dei 24 beste i landsdel vest. Rankingen finner ein på medley.no Stemnet begynner tidlig fredag, så ein må reise på torsdagen.

April:

5-7 BSF, Bergen (AdO Arena) Stemnet er for 2006 og eldre. Langbane stemne med høgt internasjonal klasse. Dette er verdt å få med seg, å få sjå svømming ned på verdensrekord tider. Stemnet er delt opp i tre deler lørdag med A og B flight. Dei 3 beste heat i kvar øvelse går på formiddagen, og dei resterende går fra lunsj og utover. Dei beste tidene totalt gennom øvelsene går til finaler på kvelden. Noen øvelser har knock out finaler, og noen har direkte finaler. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

Mai:

24 Langdistansecup 800m, Slåtthaughallen. Dette stemnet er del 1 i langdistanse cuppen. Del 2 er i desember, der det vert 1500 meter. Den beste sammenlagt av desse to vinner cuppen. Vi kjører dette som kvalifisering til del 2, der kun dei som ligger ann til topp 3 sammenlagt får muligheten til å reise. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

25-26 24"Chills cup, Slåtthaughallen. Veldig bra stemne der nivået passer alle. Mange fine øvelser med fart, og ikkje så lange. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

Juni:

1-2 Førdesprinten + rekrutt. Eit av to stemne som vert arrangert i Førde. Alle 50 og 100 meter øvelsene er representert her + sprint stafetter. Minisprinten er glimrende for dei som har småsøsken som ønsker å delta.

7-9 ÅM, Klepp Dei 24 beste av 13-16 åringane i landet etter LÅMØ, kvalifisert ved å ha oppnådd poengsum på dei 4 beste øvelsene av dei 5 som vart svømt på LÅMØ.

14-16 AdO Cup, Bergen (AdO Arena) Eit langbane stemne som liknar mykje på BSF, men der alle kan delta. Stemnet er veldig god erfaring for dei yngste å ta med seg. Stemnet prioriterer at dei yngste også får ein sjangse til å nå finaler, og få kjenne på det å marsjere inn til musikk og bli pressentert. Litt meir puls og nervøsitet ein får kjenne på. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

22-23 Årdalstemnet, Øvre Årdal + rekrutt. Klubben reiser til Årdal som sessong avsluttning. Utendørs stemne i langbane. Vi bur på skule, noko som er veldig sosialt. Stemnet er veldig kjekt og ein meget god erfaring å ta med seg videre. Veldig få stemne vert arrangert utendørs.

Juli:

4-7 NM-Langbane, Drammen. Kun dei som er kvalifisert til NM får delta her.

August: 

Veke 32 oppstartsleir, Lokasjon foreløpig ukjent. Trening 2 ganger i basseng for dagen + ei styrkeøkt i mellom. Passer for alle approberte. Fint å legge familieferien til samma lokasjon om det er "litt ut på tur" (Så hold av veke 32 til ferie på jobben)

September:

14-15 Førdestemnet + rekrutt. Stemne i Førdehuset med varierte øvelser + 1500 meter. Rekruttstemnet i pausen er veldig bra å få testa seg på kva ein kan jobbe vidare med på kurs utover hausten. 

27-29 AdO Open, Bergen (AdO Arena) Stemne for 2008 og eldre. Eit veldig bra stemne for dei yngre, kor dei også her får kjenne litt på det med finaler og svømme med litt ekstra press på skuldrene. God erfaring å ta med videre.

Oktober: 

18-20 NM-Ungdom, Bergen (AdO Arena). Kun dei som er 13-16 år og kvalifisert til NM får delta her.

26-27 Søtt og Salt cup, Stemmemyren. Fint stemne der nivået passer alle. Alle LÅMØ øvelsene og noen litt kortere. Overnatting prøver vi å få til i nærheten av symjehallen. (mange bur privat i Bergen)

November:

1-3 Nordsjøstemnet, Stavanger. Eit av dei største stemna ein kan delta på i landet, med svært tøffe kvalifiserings krav. Pga reiseavstand, og kost, så må ein være kvalifisert på fleire øvelser for å få reise. Ein kan også delta på øvelser om det er ledig plass i heat, men ein må uansett være kvalifisert på minst ein øvelse.

9-10 Hauststemnet, Eid + rekrutt. Her reiser alle i klubben, og vi reiser med buss samla om dette er tilgjengelig. Overnatting på skule rett ved symjehallen er noko som ungane lika godt. Sosialt for foreldre og svømmere.

 14-17 NM-Kortbane, Stavanger. Kun dei som er kvalifisert til NM får delta her.

Desember:

6 Langdistanse cup 1500m, Slåtthaughallen. Del 2 av langdistanse cuppen. Dei som ligger an til topp 3 plassering sammenlagt får reise på dette stemnet. Dette vurderes av hovedtrener i samråd med utøver. Utøvere som av gode grunner også er forhindra fra å reise til Volda, som allikevell er i Bergen av andre årsaker, kan også delta på dette. Overnatting vurderes utifra kor mange som reiser.

7-8 Nordialog cup, Slåtthaughallen + rekrutt. Kun dei som deltar på Langdistanse cuppen dagen i forveien får delta + rekrutter. (eventuelt andre symjarar som oppholder seg i Bergen denne helga av andre årsaker) Overnatting vurderes utifra kor mange som reiser.

7-8 Julelauget, Volda + rekrutt. Å reise til Volda i desember er ein tradisjon symjeklubben har. Her kan både rekrutter og approberte reise, og vi anbefaler alle å ta turen til Volda. Stemnet har lange tradisjoner, og dei lager litt ekstra show for symjarane. Husk å ta med nisselue til innmarsj. Overnatting på Volda Turisthotell som ligger berre nokre minutt gange fra symjehallen.

* Stemna på terminlista er dei som klubben dekker ein del utgifter på for deltakarane, og deltakarane betaler ein eigenandel på stemnet. Deltaking på NM, UM, ÅM, og Nordsjøstemnet er særskilt i forhold til eigenandel. Styret fastsetter eigeandel utifra budsjett.

* Symjarar som ynsker å delta på stemner utover terminlista, må dekke alle kostnader sjølv.


Levert av IdrettenOnline