Superleikane med symjing og vannpolo

Postet av Førde IL - Symjing den 19. Nov 2022

Superleikane var i Førde denne lørdagen. På programmet stod mange aktiviteter, deriblandt svømming og vannpolo. 

Det var mange deltakarar i bassenget, og dei kosa seg masse.

Først hadde dei ca ein halv time med oppvarming og leik. Heile symjehallen vart tatt i bruk, og noken varma opp i det varme lillebassenget og i stupebassenget. 

Vi hadde nokre øvelser med symjing, der dei symde både 25 og 50 fri. Der vart det symd både crawl, bryst og rygg fra deltakarane. Når dette var ferdig, så tok vi vekk banetaua, for så å ha ein konkurranse på tvers av bassenget på den grunne enden, slik at dei som ikkje trivast på det djupe, kunne være med også. 

Etter symjekonkurransen, så rigga vi til ein vannpolo bane på 12x10 meter. Her var det Askøy vannpolo som tok regi med nokre oppvarmings øvelser, før vi delta inn i to lag og spelte ein kamp. Der fekk deltakarane prøve seg i forskjellige roller på banen, og det var stor stemning. 

På bildet er vi igang med oppvarminga før vannpoloen. Då kasta vi baller til kvarandre, for å bli bedre kjent med det å kaste og ta imot ball i vatnet. Det blei mykje sprut, men sjølv dei som ikkje lika å få vatn i ansiktet, synes dette var kjekt.

Vi håper at fleire har lyst å bli med på symjing og vannpolo fremover. Hauststemnet på Eid 2022

Postet av Førde IL - Symjing den 7. Nov 2022

Førde sine symjarar var på Eid i helga. Der fekk dei bryne seg på Eid sine symjarar som gir oss meget god konkurranse. 

Rekruttane til Eid imponerer med stort oppmøte. Dei var mange ti tals deltakarar, og er uten tvil størst i fylket på antall deltakarar på rekrutt stemna. Det er veldig kjekt og flott at dei melder seg på stemna, og at dei får prøve seg på å svømme konkurransar. 

Førde sine rekruttar svømte veldig bra, og dei leverer gode prestasjoner både teknisk og på tider som kan hevde seg blandt dei approberte. På bildet er det eit fullt heat med berre Førde rekruttar igang med 25 rygg. No ventar ein rekrutt samling i Øvre Årdal den 19 November.

Dei approberte symjarane fortsetter å svømme fort. Mange har ein meget god utvikling, og presser hverandre til bedre og bedre tider. 

Mathias Holme (08) svømmer mange gode distanser, og holder fortsatt nivået fra Nordsjøstemnet her på Eid. Han svømmer en flott 400 fri under 4:30, der han avslutter siste 200 raskare enn i Stavanger. Mathias er no tatt ut til Region samling i Bergen i slutten av mnd.

Stafettene er alltid artige, og på 4x50 medley mix, så blir det svært jevnt mellom Førde og Eid. Eid vinner med 3/10 forran Førde, til enorm stemning blandt publikum og deltakarane. På 4x50 fri, så er Førde sitt gutelag eit stykke forran Eid, medan jentene til Eid vinner litt forran Førde jentene.