Vårduppen Eid 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Feb 2023

Førde IL Symjing var med på Vårduppen på Eid i helga. Der hadde vi 11 approberte symjarar og 7 rekruttar med. Dette var siste stemnet før LÅMØ, og vi hadde eit par symjarar som mangla nokre krav for å bli kvalifisert. Dessverre så vart det både sjukdom og disk som gjorde at dei ikkje klarte å kvalifisere seg. Vi har likevell 11 symjarar som no er klare for LÅMØ. 

Resultata på Eid var som forventa, siden vi er inne i ein tung treningsperiode. Dei etablerte symjarane syme godt, men det vart ikkje så mange persar. Dei er likevell, ganske nær, så vi håper at dei skal komme i form til LÅMØ. Vi hadde også ein debutant i Hella Höllige (2011) hun klarte seg meget godt og fikk satt mange nye tider. 

Symjarane trivast godt på stemne turar, der felles overnatting, mat og diverse aktiviteter utanom symjinga er i fokus på kveldane. Det er alltid god stemning, og vi håper at fleire vil være med oss på turane fremover. Neste stemne er LÅMØ Vest, før Bergen Swim Festival i april. 

William og Mathias er dei eldste symjarane våre, og dei drege lasset for klubben for tida. Dei har eit godt topp nivå, og dei syme inn mange gode tider. På 200 fri, så var det ein duell der William fekk den beste tida på 2:05:72, medan Mathias fekk 2:07;57. Mathias kom veldig fort på slutten, så hadde det vert 50 meter til, så kan det hende han hadde tatt igjen William. Årdalstemnet 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Feb 2023

Førde symjarane var i Årdal i helga. Årdølingane kunne varte opp med heilt nye pallar, noke som falt i god smak av våre symjarar. Vi hadde med ein flott bukett med symjarar, der eit par av dei var debutanter.  Symjarane våre er i trenging til LÅMØ som er vårens mål, og derfor var det ikkje forventa at dei skulle symje så bra som dei gjorde.

Håkon Snilstveit (2011) og Ronja Peterson-Øksland (2013) debuterte som approberte symjarar. Dei gjennomførte mange gode øvelser, og satte noen flotte tider. 

William Wergeland var ein av gutane som hadde dei sterkaste tidene. Han symde inn på 200 fri på 2:05:51 og 100 fri på 1:05:73 og er no svært nær NM-Ungdom krav på desse øvelsene.

Vi hadde ein liten gjeng med rekrutter også som hadde tatt turen. Dei syme meget sterkt, og vi gler oss over fremgangen deiras. 

Natalie Råheim (2009 på bildet) tok beste utøvar premien på damesida. Ho forbedra seg på fleire øvelsar, og styrka LÅMØ poenga hennas. Natalie satte fire persar, og viser god fremgang.

Vi hadde også med oss mange dommere som hjalp til på stemnet. Vi set utruleg stor pris på dei som er med å hjelper til sjølv om det ikkje er på heimebane. Uten alle frivillige, så kan ein ikkje arrangere stemner. Førde hadde åtte dommere med på stemnet. I tilleg så leiger Årdal tidtakersystemet vårt, og der har vi gode avtaler med Berge & Co for transport av utstyret. 

Det er også veldig sosialt å være på slike turar. Vi overnatter på skule, der spelar ein diverse spel og finner på andre gøyale ting å gjere. Luftmadrassene er jo nesten like gode som sengene heime, så det er lett å sove godt. På turen til Årdal fekk vi også låne ein bil fra Hertz Førde til ein rimeleg pris, så det vart sosialt og kjekt på turen også. Måltida var felles ilag med dei andreklubbane på Jotunhuset i bakgrunnen. Her vart vi kjend med nye symjarar frå Voss. Eidarane var også med oss, men dei kjenner vi godt fra før.

Vi er ein flott gjeng som trivast veldig bra ilag, og vi ser frem til Eid om eit par veker. Der håper vi på enda fleire rekruttar og approberte som deltek.