Sunnfjord Open 2017

Postet av Førde IL - Symjing den 1. Okt 2017

I helga vart Sunnfjord Open 2017 arrangert. det var mange stemne denne helga på vestlandet, så det var lite deltagere fra andre klubber. Det var Eid, Moss og Vestkantsvømmerne som var i tillegg til Førde representert i bassenget. I underkant av 40 approberte symjarar og ca 40 rekruttar deltok i helga på stemnet. Dette var første stemnet for Førde symjarane etter sommerferien. 

For rekruttane, så vart det ein veldig flott opplevelse. Fleire av rekruttane hadde sitt første stemne. På søndag var det 100 fri for rekruttane, og nokre av dei hadde aldri svømt så langt samanhengande. Det er veldig bra stemning på slike stemne, og det å kombinere det med eit approbert stemne gjev rekruttane også mulighet til å sjå på dei approberte som dei ser litt opp til også. 

På lørdag på det approberte stemnet, så begynte det veldig bra. 50 bryst for herrene satte igang store følelser hos hovedtrener Elisabeth Mundal da Henrik Stubhaug svømte inn på 33:40. Det var slett ikkje forventa at det skulle gå så fort, så tårene kom med ein gang tida kom opp på tavla. Det betyr mykje for Elisabeth når elevane viser at treninga fungerer og resultatene kjem. Det var mange som overraska denne helga. Dei fleste leverte mange persar, og når Førde il Symjing stiller med neste 30 approberte symjarar, så er det mykje å henge fingrane i for trenarane. 

Det vart oppnådd mange milepæler for mange symjarar. Nokre klarte å komme under 3 minutt og 4 minutt på sine respektive 200 metera, og andre kom under minuttet på sine 50 metera. Da Oliver Øksland, Martin H. Kriken og Reinert S. Erland i tillegg kom under 30 sek på 50 fri for første gang, så venta det stor applaus fra trenar teamet. Simen Furesund Grimeland satte også standarden på 200 rygg, med å sette den raskeste tida av alle noværande aktive symjarar i klubben med tida 2:42:20.

På stafettane lørdag og søndag så vart det seier til Eid på lørdag på 4x50 fri med ca 2 sekund, men Førde tok revansje på søndag og innkasserte gullet på 4x50 medley med ca 4 sekunds margin. Førde Jentene tok gullet begge dagane med eit ungt og lovande jente lag. Det er flott å sjå at Førde har fleire jenter på gang, slik at vi kan ha eit stafett lag på dei fleste stemne. det er også godt for gutte gjengen at det kjem fleire jenter til. 

Bestemannspremiene blei vunnet av Maren Vinjevoll Årdal og Eirk Karlsen (juniorer) og Marcus Haus (senior)

Mardon S. Erland fekk også god veiledning i sekreteriatet av Jan Kenneth Antun på tidaker annlegget, og vi har no ein ung gut som kan kjøre systemet på stemner. Han skal no til Bergen på AdO open for å få enda meir erfaring med dette. Mardon går på datalinja på Øyrane vidaregåande, så dette er mitt i blinken.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.