BSF-2019 med Jr NM krav til Henrik Stubhaug

Postet av Førde IL - Symjing den 7. Apr 2019

Ett stevne med 860 deltagere fra 13 år og oppover. Flere av de største internasjonale stjernene. Alt fra Verdensrekord holdere med OL og VM medaljer til de som akkurat har blitt approbert. Finaler som blir vist direkte på Eurosport, med så høyt nivå for å kvalifisere seg, at en må være på landslags nivå for å ha sjangs. Flere av finalene var uten norske deltagere, rett og slett fordi nivået på deltagerne fra utlandet var vanvittig høyt. I flere av finalene, var ingen av deltagerne under 20 år. Førde stilte med eit ungt mannskap, og når dei får stå side om side med verdens beste svømmere i call room, så føler en at en er med på noe virkelig stort. Alle vet at Finaler er uoppnåelig, men det viktigeste er å få en god opplevelse, og gjøre sitt beste. Når dei store stjernene svømmer på tider som er årsbeste i verden, setter nasjonale rekorder, og kvalifiserer seg til VM, så ser ein at èn dag, så kan ein sjølv være der, med masse trening og tolmodighet. Å konkurrere i langbane når en omtrent aldri trener på det, er en utfordring. 50 meteren er jo bare å krumme nakken, bevege hender og bein så fort en kan til en treffer veggen på andre siden. For noen er det ganske greit å slippe den vendingen, en kan bare knuse til, til det er tomt, eller veggen kommer. 

Førde stiller med 9 svømmere.

Magnus Johan Bøe og Ludvik Guldhav (begge 06) får sin debut på BSF. De får til flere gode øvelser, og setter både personlige rekorder, og får noen gode tider i langbane, som er poeng rekorder i forhold til sine 25 meters tider.

Anders Scheflo Kvåle (05) får også til mye bra. Spesielt på 50 fly, så kommer han inn på fine 30:07. Med litt tilbakemelding på noen enkle justeringer, så vil han prøve seg en gang til på 200 medley. Han fåt til en mye bedre oppgang på starten, og gir gass. Kommer over på 29:31, og selv om resten av 200im blir litt påvirka av den harde åpningen, så kommer han likevel inn til poengpers på øvelsen. 

Artur Grzebieluch, Simen Furesund Grimeland og Reinert Solheim Erland (Alle 04) får også til mye bra. Dei perser på flere øvelser, og Reinert setter også 3 klubbrekorder. Reinert er kvalifisert til A-Flight alle dager, så han må opp tidlig, og får noen lange dager i hallen. Reinert får til noen veldig gode tider, og nærmer seg UM krav på flere øvelser Han setter junior rekord på 50 rygg, og junior og senior rekord på 400im. Simen setter også klubbrekord, både junior og senior rekord på 200 rygg langbane. Simen var også med på A-Flight på denne øvelsen.

Maren Vinjevoll Årdal og Henrik Stubhaug (Begge 03) starter bra, og får en fin stigning iløpet av helga med mange gode tider. På søndagen så klaffer alt for Henrik, og han svømmer inn til 32:50 på 50 bryst, som kvalifiserer han til Jr NM Langbane i sommer. Det er så mye som ligger bak den prestasjonen, at han ikkje klarer å holde tårene tilbake. På bildet: Henrik Stubhaug

Sivert Solheim Verhage (03) får til mye bra i helga. Han er også kvalifisert til A-Flight på fredagen. Han forbedrer sin egen klubbrekord på 200 fri og tar ny klubbrekord på 200 fly. Tida er så bra, at han også setter ny rekord for kortbane, på langbane. Sivert også er veldig nære Jr NM krav, og med god trening fremover, uten skader og sjukdom, så bør det meste ligge tilrette for at han slår følge med Henrik til Drammen i Juli.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.