Open Water vettreglene til NSF

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Jun 2020

No er sommeren på trappene og mange skal ut i åpent vann og svømme. Da er det viktig å følge Open Water vettreglene.

1. Svøm aldri alene.
2. Svøm langs land.
3. Kjenn dine begrensinger.
4. Meld fra hvor du svømmer.
5. Vis respekt for vær, temperatur, strøm og forhold.
6. Lytt til erfarne svømmere.
7. Lytt til kroppen, ta hensyn til dagsform.
8. Ikke svøm i farvann med ferdsel av motoriserte båter.
9. Vær så synlig som mulig. (Husk signalfarget badehette)

Desse reglane er veldig viktig å ta med seg. Alt for mange legger ut på svømmeturer alene og uten å si fra hvor de svømmer, også går det ikke som planlagt. Hvis en er på joggetur og ikke føler seg så bra, så kan en stoppe. men har en svømt langt utpå fjorden, så må en jo faktisk svømme til land for å stoppe. Har en med seg en open water bouy, så kan en ha med seg telefonen for å ringe etter hjelp, selv utpå vannet. En kan ha med joggesko for å gå tilbake om en går på land ett annet sted, og en kan ha med mat og drikke hvis en går energi tom. Den kan fungere som hvilepute om du er sliten, da kan en legge seg på rygg og bare bruke beina mens en har hodet på puten og slapper av.
Husk også solkrem på eksponert hud (vannfast) svømmer en i sterk sol, så blir en solbrendt på hender, føtter og i ansiktet.

Tenk også over hvis du ligger på en strand, ser over på andre siden av vannet og tenker det hadde vert gøy å svømt over. Hvis du blir kald, får krampe, eller ikke klarer å svømme videre av en eller annen grunn. Du kan ha svelgt en bølge. Du har gjerne svømt i 3-4 minutter og er noen hundre meter fra land. De på stranden er fult klar over at du er der ute, for du har jo sagt ifra hvor du svømmer. Du roper om hjelp (hvis du klarer) og du veiver med hendene på hjelp. På en joggetur, så hadde du lagt deg ned på bakken, og nærmeste person hadde ilt til, ringt etter sykebil og du hadde klart deg ganske bra. I dette tilfellet, så i bestefall hadde du klart å holde deg flytende til en av de på stranden hadde brukt 3-4 minutter på å komme seg ut til deg. (fra de skjønte at de måtte hjelpe deg) De måtte gjerne ta med en flytbar ting og svømme med den ut. (legg til noen minutter til før de er komt ut) Noen har ringt etter reddningshelikopter, og i bestefall har du holdt deg flytende til reddningshelikopteret hadde komt om 1 time elns. (ikke alle strender har en båt liggende klar til å kjøre ut for å hente deg)
Hvis du ikke klarer å holde deg flytende og du ikke klarer å gi beskjed til land om at du trenger hjelp, du har ikke på deg noe som kan gi deg oppdrift.... Hvor er du da etter noen minutter?
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.