Nordsjøstemnet 2022

Postet av Førde IL - Symjing den 30. Okt 2022

Førde IL Symjing var representert med tre symjarar på Nordsjøstemnet i Stavanger. Stemnet er eit av dei største stemna iløpet av året, og er eit internasjonalt stemne med deltakarar fra mange land. Det var (på bildet fv) Natalie Råheim (09) Mathias Holme (08) og Reinert Solheim Erland (04) som representerte Førde.

Mathias tok Førde sin første medalje på Nordsjøstemnet på fire år. Ein skal virkelig være på topp for å klare ein medalje på dette stemnet. Førde er ikkje bortskjemte med medaljer på dette stemnet, og det er den andre medaljen på åtte år. Mathias symde inn til sølv på 400 fri med tiden 4:28:06 Det var sju symjarar innenfor 2.7 sekund som kjempa om dei to siste plassane på pallen, og Mathias var dei nødvendige 100 delane forran. Han symde i heatet før dei beste, og holdt eit meget høgt og stabilt tempo heile vegen. Mathias symde åtte øvelser, og persa på 200 medley som første øvelse. Der fekk han også ein flott femte plass. Han fekk også ein flott femteplass på 100 butterfly og persa med 1.3 sekunder. Også ein liten forbedring på 50 butterfly fekk han, og han er nære å kommer under 30 sekund på denne øvelsen.

Natalie var kvalifisert på fire øvelser, og hun åpna fredagen med ein sterk gjennomføring på 200 butterfly. Der perset hun med 19 sekunder. Hun svømte meget kontrolert og flott gjennom heile øvelsen, og det var mye pga eit godt undervanns arbeid, at hun fekk ein så god gjennomføring. Hun endte tilslutt på ein flott sjetteplass. Natalie persa også på 100 fri og 100 medley. På 200 fri, så var hun i mål på samme tid som persen. 

Reinert var kvalifisert på fem øvelser. Han har pga litt sjukdom og jobb, ikkje fått trent tilstrekkelig til at formen kom til topps, men han fekk til nokre brukbare distanser. Vi tar med oss heim at han har meire inne om han får ein god oppladning til neste gang, og noen tekniske detaljer som må justeres.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.