Taremaresvøm 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Feb 2019

Årets første stemne på terminlista var i Brattvåg. Førde stilte med ni symjarar inkludert ein senior. Det var mykje god symjing, og to til som har kvalifisert seg til LÅMØ Vest 2019. Dei yngste symjarane har fått veldig fart på sakene, og alle reiste heim og var godt fornøgd. Arrangementet var meget bra, og Brattvåg er ein plass ein kan reise til fleire ganger. 

Med til Brattvåg: fra venstre: Vetle Malterud, Oliver Øksland, Vilma Guldhav, Reinert Erland, William Wergeland, Øystein Erland, Artur Grzebieluch, Bendik Håland og Ludvik Guldhav.

Vilma Guldhav(08) var einaste jenta fra klubben som var med til Brattvåg, og ho debuterte som approbert. Ho gjennomførte øvelsene sine veldig bra, og satte mange nye og solide perser. Ho svømte alle 50 meterane + 100 fri og bryst. på 50 fri, så kom ho under minuttet for første gang, og svømte inn på 51:40.

William Wergeland(07) debuterte også som approbert. Han svømte alle LÅMØ øvelsene og fekk alle med godkjent tid. Han har spesielt bra bryst og fly svømming, noke som kom til syne på medleyen. På sin første 200 medley, så kommer han inn på 3:50:93.

på bildet: William Wergeland svømmer bryst.

Vetle Haram Malterud (07) er som ein rutinert svømmer å rekne til tross sin unge alder. Han har vert med på mange stevner etterhvert og leverer i toppen i sin årsklasse. Vetle vinner alle distanser han deltar på, bortsett fra på 200 rygg, der han gjekk på ein disk. Vetle perser på nesten alt han svømmer, og forbedrer seg inn mot LÅMØ.

Bendik Håland (08) svømmer også veldig bra på fleire øvelser. Han får også godkjent tider inn mot LÅMØ, så no er han også klar for det. Bendik svømmer mange bra øvelser, men overasker stort på 50 fri med ein knall pers på ca 3 sekund, og gjentar den gode trenden på 50 fly med å komme under minuttet for første gang, og kommer inn på 56:52. Bendik vinner to av øvelsane sine.

Ludvik Guldhav (06) har vist stor framgang i helga. Han starter helga med å forbedre seg med 10 sekund på 400 fri, svømmer under 3 minutt på 200 rygg for første gang, perser med 13 sekund på 200 medley og kommer også der under 3 minutt. 100 butterfly forbedrer han seg med 4 sekund, og på 100 medley, så perser han med nye 10 sekund. Han fekk virkelig fart på medley svømminga, hvor mye av nøkkelen låg i å finne rytmen på fly svømminga. på 200 bryst så svømmer han inn til en fantastisk bra tid på 3:14, som er forbedring med 14 sekund. 

Dei tre 2004 guttene Artur Grzebieluch, Oliver Øksland og Reinert Erland setter også fleire perser. Artur forbedrer seg masse på 200 rygg, 100 fri. Oliver klarer å komme under 5 minutt på 400 fri, og under 3 minutt på 200 bryst. Reinert forbedrer seg på 400 fri med ca 3 sekund, og på 100 fly og bryst med nokre tideler.

Senior Øystein Erland prøver seg på 800 fri, kommer inn på godkjent 11:17. Svømmer også 50 og 100 fly, og konstaterer at Masters NM formen er på vei.

Førde stiller med stafett lag på både junior og senior. Juniorene får to tredjeplasser, medan seniorene får to første plasser, noe som gir gull til dei tre yngste i klubben som var med til Brattvåg siden dei svømte på seniorlanget ilag med den einaste senioren. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.