LÅMØ Vest 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Mar 2019

LÅMØ Vest 2019 ble en helg med mange inntrykk. Klubben reiste med 12 symjarar til Karmøy, for å delta på den årlige LandsdelsÅrsklasse MØnstringa. Dei beste fra Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane møttes til dyst i 5 øvelser. I Norge er det 5 regioner, og dei 30 beste etter dei 5 stemna i kvar årsklasse 13-16 år, blir kvalifisert til ÅM i Juni, der dei møtes på dei samme øvelsene for å kåre ein lands vinner sammenlagt.

Dei to 2008 deltakarane Agathe hvidsten og Bendik Håland setter begge tre personlige rekorder. Dei var med på sitt første LÅMØ, og det er ganske skummelt å varme opp og delta på ein slik mønstring. Dei opplever over 300 svømmere i bassenget på ein gang, og det er som ei kokende gryte med bobler og svømmere rundt om heile tida. Dei har fått ein fin erfaring, og dei har fått kjenne på mesterskap følelsen.

Vi hadde fire 2007 deltakere. tre jente: Vilde Scheflo Kvåle, Jenny Bjørkhaug og Sunniva Skrede Hallanger. Dei gjorde sine saker veldig bra. Jenny var veldig uheldig å fekk eit mulig brudd i ein finger under oppvarminga, så ho har svømt med teipa finger i helga. Ho klarte allikevel å perse på 4 av 5 øvelser. Jenny har vist at ho er ein tøffing som tåler en trøkk. Vilde har også svømt veldig bra. Ho også perser på 4 av 5 øvelser, og setter ny LÅMØ klubbrekord i 12 års klassen på 200 rygg med tiden 3:09:74. Sunniva har gjort noen fantastiske tider i helga, og sitter igjen med 3 LÅMØ klubbrekorder i 12 års klassen. Ho tar rekorden på 400 fri med tida 5:40:50. På 200 bryst er den nye rekorden no 3:34:45, og på 200 medley er den nye rekorden til Sunniva 3:13:40. Ho perser på alle øvelser, og klatrer fra 21 plass, til 14 plass på rankingen fra før stemnet. Vetle Haram Malterud var den einaste guten vi hadde i 2007 klassen. Han setter også pers på alle sine øvelser. Vetle klatrer fra 15 til 9 plass på rankingen, og og han har så absolutt en lysende framtid i svømminga. Vetle er den tredje best plasserte Førde symjaren etter stemnet.

I 2006 klassen hadde vi med oss Ludvik Guldhav. Han setter pers på alle sine øvelser, og ender på 16 plass sammenlagt. Han imponerer stort på 100 butterfly, 200 bryst og 200 rygg, der han får full klaff, og forbedrer allerede sine ganske ferske personlige rekorder ein heil del. Dette ser veldig lovende ut for Ludvik fremover.

I 2005 klassen har vi Anders Scheflo Kvåle. han har som ett høyt hengende mål, å komme inn bland dei 30 beste som får komme til ÅM. Han er nr 36 på landsrankingen før LÅMØ. Han starter fredagen med 400 fri, og har nok ikkje blitt heilt kvitt ein skikkelig forkjølese, som hang godt i dagen før. Han kommer inn rett bak sin egen pers. Lørdag og søndags øvelsane skal gå mykje bedre. på 100 fly, så knuser han til, og overasker noe vanvittig med ny LÅMØ klubbrekord i 14 års klassen på 1:07:72. På 200 bryst perser han med 4,5 sekund. På 200 rygg, så er han i heat 2, bane 4. Det er 4 heat, og de antatt beste kommer i siste heat. Anders åpner fantastisk, Kicker ut fra start, og lager en luke til de andre ganske raskt. Anders svømmer en fantastisk 200 rygg, og med en kunsende avslutning, så er det tilslutt berre to stk fra finale heatet som klarer å komme inn før Anders. Dermed får han sin første LÅMØ medalje, noe som gjer han hoppende glad. Han setter også ny LÅMØ klubbrekord i 14 års kalssen, og samtidig slår han også Kristoffer Dolve Birkeland sin tid fra 2008 på LÅMØ med ca 4 sekund, og dermed er dette den beste tiden en svømmer fra Sogn og fjordane har prestert på 200 rygg i 14 årsklassen på LÅMØ. Anders setter også pers på 200 medley, og ender som nr 7 i sin årsklasse sammenlagt. Han klarer også å komme inn topp 30, og er klar for ÅM. 

På bildet: Anders er hoppende glad for sin bronsemedalje på 200 rygg.

I 2004 klassen, så har vi Oliver Øksland, Simen Furesund Grimeland og Reinert S. Erland. Dei tre gutane får ikkje til 400 fri på fredagen, og etter ein liten pepptalk på kvelden som handler om oppvarming, motivasjon og hva vi holder på med, så blir det andre boller på lørdag og søndagen. Guttene tar oppvarmingen seriøst, noe som sprer seg til resten av gruppa. Dei presterer veldig bra på resten av øvelsene sine. Oliver får tre personlige rekorder. Simen får ein ny persoling rekord, og på 200 rygg, som han ikkje setter personlig rekord på, så er han allikevel så sterk, at han setter ny LÅMØ klubbrekord i 15 årsklassen. Reinert får til ein fantastisk 100 fly på 1:04:59. Det er ny LÅMØ Klubbrekord i 15 års klassen, og holder til en overraskende bronse på denne øvelsen. Han setter pers på 4 øvelser, og klarer med ett nørdskrik å ta tredjeplassen sammenlagt. Reinert er også godt inne på topp 30 listen over dei som kommer til ÅM.

På bildet: Reinert har motatt sin premie for tredjeplassen sammenlagt.

2003 klassen har vi Henrik Stubhaug. Han setter årsbeste på alle øvelser, og perser på 200 rygg. Henrik svømmer sitt siste LÅMØ. Han avslutter med ett stort smil, og reiser heim med en god følelse over å ha prestert bedre enn på lenge.

Oppsummert er vi veldig fornøyd. To stk til ÅM er veldig bra. To medaljer på individuelle øvelser er bra, og tre stk svømmere på topp 10 sammenlagt i sine årsklasser. 8 LÅMØ klubbrekorder, hvorav en er fylkes rekord.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.