Årsklasse Mesterskapet 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 11. Jun 2019

I helga var Anders Scheflo Kvåle (05) og Reinert Solheim Erland (04) på Årsklasse Mesterskapet (ÅM) på Klepp. Dei vart kvalifisert fra LÅMØ resultatene, og er inne blandt dei 30 beste i landet i sin årsklasse. Begge to viste gode resultater på ÅM, og spesielt Anders fekk til nokre imponerende rekord løp. 

På bildet: Reinert bærer Anders som er meget fornøyd meg helgens innsats.

Første dag var det 400 fri og 100 butterfly. Begge guttene svømte 400 på ca samme tid som på LÅMØ. Ikke noe pers, men signalene viste at formen var bra. Anders testa ut å kicke mye første 200, for å forberede seg litt til rygg svømmingen seinare, og det skulle vise seg å være en god taktikk å teste det ut. 100 butterfly svømte Anders inn til ny LÅMØ/ÅM klubbrekord i 14 års klassen med tiden 1:05:75. Tiden gav Anders en 13 plass, som var den beste plasseringen hans på enkelt øvelse. Reinert svømte inn til 1:05:54 som er rett bak egen pers. 

Andre dag var med 200 bryst og 200 rygg. På 200 bryst, så svømte reinert inn på 2:38:29. Det er ett lite stykke bak pers, men holdt til en 11 plass på denne øvelsen, som også ble hans beste plassering på enkelt øvelse. På 200 rygg så svømmer Anders inn til den beste tiden oppnådd av ein symjar fra Sogn og Fjordane på LÅMØ/ÅM med tiden 2:20:91. Anders fekk litt oksygen mangel på slutten, og etter noen bananer, sjokolade, energy gel og cola, så kom han seg på beina og var tydelig fornøyd med egen prestasjon.

Siste dag med 200 medley, så svømmer Anders inn på 2:27:30 og perser med ca 3 sekund. Totalt ender Anders på en meget solid 16 plass. Reinert svømmer inn på 2:23:53 og tangerer egne pers. Reinert får en 19 plass sammenlagt. Oppsumert sportslig, så har klubben to gutter inne blandt topp 20 i landet i "alround NM" i sine årsklasser. Anders setter to  klubb/fylkes rekorder og tre personlige rekorder. Reinert er stabil rundt sine egne presonlige rekorder. 

Arrangementet var kjempe bra, og symjehallen på Klepp var en flott arena for stevner. Det var plass til publikum, og gode vrimmel områder. flott med flere skjerm områder der ein kunne følge stevnet LIVE. Med innsvømming på Bryne, så var det også mulig for dei eldste å få varme opp der uten å måtte svømme i kø. 

På fritiden, så ble det tid til noen opplevelser i området. For oss som bor innerst i en fjord bak masse fjell, så ble det selvsagt satt av tid til å nyte den vakre solnedgangen på fredag ved Borestranda. Søndag ble det en liten tur til Midgardsormen, og en tur til Obrestad fyr. 

På bildet: lite utdrag fra opplevelsene i helga.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.