Stuparane til Bergen på treningstur.

Postet av Førde IL - Symjing den 1. Mar 2020

Stuparane til Førde IL Symjing var ein på ein treningstur til Bergen. Der hadde Bergen Stupeklubb, som er Norges beste stupeklubb, laga til eit meget flott opplegg for våres stupere. Bakgrunnen for at dei reiste til Bergen, var at i Førde så finnes det ikke noen trampoline som dei kunne trene på. I Bergen så har de alt utstyret en stupeklubb trenger + litt til for å komme på ett meget høyt nivå. 

Bergen Stupeklubb stilte med to instruktører, ei som har deltatt i OL to ganger, og ein av topp instruktørene/trenerne i klubben. Stuparane fekk prøve seg på hoppegrop, ei grop med skummputer som dei kunne hoppe og falle nedi. Dei fekk også testa ut trampoline og diverse øvelser på eit slikt sprett golv. 

Etter land treninga, så vart det også litt stuping og hopping i det store stupebassenget i AdO. Der fekk dei prøve seg fra 3 meter og lavere. Fleire hadde aldri vert så høgt som 3 meter, og nokre fekk til sitt første stup fra 3 meter. Etter treninga, så fekk dei utdelt diplomer for vel gjennomført økt. 

Stuparane hadde det så gøy i Bergen at dei vil tilbake mange ganger. Eit slikt annlegg kan ein berre draume om i Førde, men ein del apparater kan ein sjølvsagt få til om ein veit kva knappar ein skal trykke på. For stupmiljøet i Førde som er eit veldig ferskt og ungt miljø, så ville det å få ei hoppegrop, trampoline og 3 meter tårn være gull verdt. Slik vi har det idag, så må ein til Bergen for å trene på dei måla ein skal oppnå i stupskolen.

Om du som leser dette har lyst å prøve stuping, så kan ein melde seg på stupekurs i Førdehuset. Kurset heiter Svale, og einaste krav, er at ein klarer å komme seg inn til kanten i bassenget for eigen hjelp. For noken, så høyrest det skummelt ut å stupe, men her begynner vi heilt på lavaste nivå, og det er mykje hopping og lite stuping til å starte med. Så blir det meir og meir utfordrande etterkvart.

Under kan ein sjå litt bilde fra stup treninga i Bergen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.