Førdesprinten 2022 med tidenes stemning.

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Jun 2022

Førdesprinten 2022 gjekk av stabelen i helga. Det var første stemnet etter pandemien der vi kunne invitere heile landet. Det kom mange svømmere fra nord og sør på vestlandet, og vi fekk ein utruleg god stemning i hallen. Vi hadde 13 klubbar på besøk, og med rekuttane, så var det ca 180 svømmere i hallen i helga. Både på minisprinten og Førdesprinten var det en meget god steming. Svømmarane heier på hverandre, og mange har med foreldre og venner som står på tribuna og heie. Til tider var lydnivået så høyt at flere holdt seg for øra, spesielt under stafettene som var meget spennende. Det var på damenes 4x50 fri på lørdagen at det tok fullstendig av på tribuna da Førde som låg litt bakpå etter dei innledende etappene sendte Sunniva Skrede Hallanger ut på tredje etappe. hun tok Førde heilt opp i teten forran Bergen Vest. Det holdt nesten for Førde, men på slutten så kom Bergen Vest og BSC forbi, og Førde sine jenter fekk ein meget flott bronse. Det er ingen som kan huske at det har vert så høyt volum  fra publikum på noen stemner, som det var under denne stafetten. 

Det samme gjentok seg på søndagen på 4x50 fri mix, da duellen stod mellom BSC og Eid. Daniel Vindfjell måtte ta igjen nokre sekunder på siste etappe, og med ny supermann badehette, så gjorde han jobben til stor stemning fra publikum.

Eidarane stakk av med to av beste utøvar premiene, Marcus Haus og Daniel Vindfjell fekk kvar sin, og for kvinnene vant Eva Ulstein fra Ytre Søre Sunnmøre Symjeklubb premien. Alle vinnarane fekk eit gavekort fra klubben på 500kr og ein superhelt badehette.

Førde sine utøvarar på 4x50 lag medley mix tok ny klubbrekord med tida 2:06:16. På laget var Anders Scheflo(05), Reinert Erland(04), Sunniva Hallanger(07) og Petrikke Monsen(07) (på bildet under) Dei tok også førsteplassen suverent på denne øvelsen ca 14 sekunder forran neste lag.

Det var mange veldig gode prestasjoner i helga fra Førde sine utøvarar. Blandt dei yngste så er det mange forbedringar av personlege rekorder, og nokre tar store steg etterkvart som dei lærer seg øvelsane og får til å disponere kreftene riktig. Det største individuelle øyeblikket var utvilsomt Sunniva Skrede Hallanger sin 50 fri, da hun endelig kom under 30 sekunder. Sunniva svømte inn på 29:47, og er dermed den første Førdejenta under 30 sekund på mange år.  

Førdegutane Anders Scheflo og Reinert Erland duelerte fleire gangar, og på 100 butterfly så var det ekstra jevnt. Der låg dei side om side heile distansen, og i mål skilte det berre eit par tideler. Reinert forbedra sin personlege rekord på denne øvelsen. Anders var rett bak egen pers.

Vi arrangerte også kretsdommerkurs fredag kveld, og der var det 8 deltakarar som gjennomførte kurset. På stemnet i helga var det tre av dei som gjennomførte alle 4 økter, og er no godkjent som kretsdommere.

Vi tar ikkje heilt ferie enda, det er nokre som skal til NM i beach polo og UM open water, og noken skal til AdO-cup. Også avsluttar vi før ferien med leir på Nesholmen 24-26 juni. Der er alle klubbar er velkommen. Sjå innbydelse på facebook sida vår på arrangementer. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.