Trøndersvøm 2017

Postet av Førde IL - Symjing den 15. Jan 2017

Trøndersvøm 2017 gjekk av stabelen i helga. Førde IL Symjing med Reinert S. Erland på startstreken var kvalifisert og påmeldt til 7 øvelser. Han endte opp med 9 personlige rekorder.

400 Fri, åpna stemnet på fredagen, og han satte like godt pers både på 200 og 400 fri underveis. Heile heatet var omtrent samla ved 200 passering, men etter det, så skilte det seg ut ein firer bande i tet. Reinert låg sist av dei fire heilt til det gjenstod 50 meter. Då hadde han så mykje krutt til overs, at han avslutta siste 50 med ein 37 runde etter å ha svømt jevne 41 runder, så han tok like greit heat seieren. Det var utrulig gøy å følge. Slutt tida blei 5:22:07, som er pers med nesten 9 sekund.

Dei andre øvelsane, så forbedra han seg litt, og var generelt fornøyd med gennomførelsen. På 200 medley, så åpna han sterkt, og satte ny pers på 50 fly, før han avslutta på 2:59:77. På siste øvelse på stemnet, så svømte han 200 rygg. Ein øvelse han har hatt litt stang ut på i det siste. Han åpna knallsterkt, og som einaste utøver i heatet, så valgte han å ikkje bruke ryggstarteren, men han hadde den klart beste starten, og holdt farten heile vegen. Til 100 passering, var han 6 sekund forran persen sin på 100 rygg, og til slutt persa han med 6,5 sekund. Ny tid 2:55:77, som satte prikken over ièn på eit vellukka stemne.

Bassenget er saltholdig, av ein slik mengde at det føles som å svømme i havet. Det var veldig uvandt, men det skal gi ein bedre flyteemne, som favoriserer større og tyngre svømmere. Stemnet samler mange av dei beste utøverane i landet, og det er veldig motiverende å sjå og svømme illag med dei. Ikkje ofte man er med på eit stemne der vi ser tider på 50 sekund på 100 fri, og det av svømmere med fullskjegg og uten badehette, som heilt tydelig berre er der for å bygge selvtillitt framfor NM.

Reinert er klar til start i bane 8.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.